2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

teisipäev, 26. märts 2013

Balancing Act

Raamat: Balancing Act by Fern Michaels (2013)
Hinne: C
All She Can Be
Rita Bellamy on olnud kadestamisväärselt edukas autor, kuid ta on oma edu saavutanud oma abielu hinnaga. Nüüd püüab ta uuesti oma elu alustada väikses järveäärses majakeses, püüdes uuesti leida enesekindlust, mis peale lahutust purunes. Kuid kas naabermajas elav noormees on vaid hetkeline meelelahutus, mööduv kõrvalehüpe või hoopis midagi rohkemat.

Free Spirit
Dory kolib Washington D.C.’sse, et olla koos Griffiga ning loodab et sellega algab ta uus elu. Kuid koos kolimisega tuleb ka kohandumine ning ohverdused, mida ta kunagi oodatagi ei osanud. Peagi tuleb Doryl otsustada, kas armastus kaalub üles kõik muu, mida ta oma elust on oodanud …
Romance, Drama

Taas kord üks NetGalley raamat, mis ilmselt muidu poleks kunagi mu kätte sattunud, kuid mul on hea meel, et sattus.

Balancing Act koosneb kahest erinevast lühiloost, kahest erineva naise eluloost.

Esimeses loos on tegu üle keskea oleva kirjanikuga, kelle pere ei pea tema väga tulusat karjäär mitte millekski, ning lapsed süüdistavad teda selles, et nende isa leidis uue ja noorema naise. Ta ise on olnud aastaid perekonna ori köögis, pesuruumis ja kõiges muus, mis puudutab kodu ning laste kasvatamist. Ka nüüd, kui ta on kõigile teada andnud, et ta uue raamatu käsikirja üleandmise tähtaeg on lähenemas ning ta on sõitnud järveäärde, et rahus raamatut lõpetada, helistab talle ta vanem tütar ning nõuab, et ema tuleks lapsi hoidma. Kui Rita keeldub, siis süüdistab tütar teda hoolimatuses. 

Kõrvalmajas oma enda raamatuga vaeva nägev, tunduvalt noorem, toob Rita päevadesse ootamatu päikse. Külla tulnud noorem tütar jõuab samuti noormehele silma peale panna, ning tekitab sellega ema tütre vahele pingeid, mida nad oodatagi ei osanud.
Kuid lõpuks aitab võluv naaber siiski leida Rital just selle õige balansi oma pere- ja tööelu vahel, et keegi ei kannataks ning ta ka ise lõpuks õnnekikuks saaks.

Teine lugu on noorest naisest, kes loobub oma edukast karjäärist ning järgneb oma armastusele teise linna. Teises linnas kaotab ta aga ise enda püüdes olla hea koduperenaine, luua sõprust mehe töökaaslaste naistega, jätkata oma ülikooliõpinguid ja teha ka vabakutselisena tööd oma endise töökoha tarbeks. Kuid tuleb välja, et ta on õhku visanud liiga palju palle korraga, ning kui pallid siis kukkuma hakkavad, ei suuda ta neist ühtegi kinni püüda. 

See lugu ajas mind tõsiselt marru, sest meie kangelanna mees, kes oli naise endaga kaasa tulema meelitanud, unustas ta praktiliselt kohe esimesel päeval, sukeldudes täielikult oma töösse. Mida kõike Dory ei püüdnud teha, et mees teda uuesti  märkaks – oli suurepärane sisekujundaja, esmaklassiline kokk, parim sõbranna inimestele kellega tal midagi ühist polnud. Ja samas kannatas kõik muu - ta õpingud, ta töö, ta kehakaal, ta enesehinnang, ta julgus ja pealehakkamine. Ühest edukast, ise väga hästi hakkama saavast noorest naisest sai paari kuuga hirmunud, kõiges kahtlev ja igast varjust tonti otsiv kogukana. 

Dory püüdis olla see, keda Griff tahtis temas näha, kuid sedasi kaotas ta selle kellesse Griff tegelikult armunud oli ja õnneks sai mees ka ise sellest aru, ning lasi Doryl tagasi oma vana elu juurde minna. Teate küll ju seda ütlust – Kui armastad, siis lase tal minna.

Kõike peab meie elus olema õiges koguses ja kõike tuleb teha õigel hulgal. Liiga palju halba pole hea ja ka liiga palju head pole hea.

Tore, kui vahel midagi meenutab, et elu tuleb elada nii nagu antakse ja nautida seda, mis on. Ja peamine on see, ei tohi karta muutusi, sest ka halb muutus võib tegelikult hea lahenduse leida.

One Pink Rose, One White Rose, One Red Rose

Raamat: One Pink Rose, One White Rose, One Red Rose by Julie Garwood (1995-1997)
Hinne: C
Travis Clayborne võib küll olla Clayrborne vendadest kõige noorem, kuid ta on siiski neist kõigist kõige isepäisem, kui just ei ole vaja taha midagi nende armastatud Mama Rose heaks. Ja see tähendab seda, et tal tuleb saata noort Emily Finegani nimelist neidu Golden Cret farmi, Montanas.

Douglas Clayborne pole kunagi oma selga pööranud kellelegi, kes on olnud hädas ning kõik Blue Belle linnakeses teavad seda. Üha uuesti ja uuesti on tema sallimatus julmuse vastu teinud temast hädasolijate päästja … kuid tema heasoovlikus pannakse proovile, kuid ta saatus viib ta kokku Isabel Grantiga. Ta saabub naise farmi, et kaasa viia naise mehelt ostetud traavel, kuid leiab eest hoopis sünnitusvaludes ning kohaliku maaomaniku poolt ohustatud, hiljuti lesestunud kangemeelse kaunitari.

Adam Clayrborne, vanim vendadest, põgenenud ori, on alati väga lugu pidanud raamatutest. Kuna ta on ka tagaotsitav siis pole ta kunagi mõelnudki oma elu ühegi naisterahvaga siduda … kuni ta ema, Mama Rose, kutsub neile külla vastupandamatu Genevieve Delacroixi. Ka Genevienve on endine ori, ning ka temal on unistus ükspäev maailma näha. Saabudes Clayborne farmi toob ta tahtmatult endaga kaasa ohu, mis sunnib ta taas põgenema ning Adam järgneb neiule, et teda aidata. Neiu omakorda aga on võtnud nõuks tõestada Adamale, et tõsiselt vaba saab olla vaid siis, kui sa oma südame avad.
History, Romance

Panen siia kokku kolm lühilugu (kõik nad on u 150 lehekülge, u 3 tundi lugemsit) sest nende kõigi sisud on üksteisega üsnagi sarnased ja ma ei tahaks kolm korda sama juttu kirjutada.

Ühesõnaga on tegemist siis Glayborne pere kolme vennaga (neljanda venna lugu on ka veel ja too raamat on taas kord pikem). 

Nende Mama Rose on pähe võtnud, et kõik vennad peavad endale naised leidma, isegi kui nad sellest tegelikult väga huvitatud pole. Kavala tegutsemise ja saatuse enda käe abiga leiavadki kõik mehed endale kaaslased, kes on küll alguses natuke vastumeelsed ning torkivad kui roosid, kui kõpuks nad siiski sulavad ning mehed mõistavad, et nad ei suuda enam hetkegi elada ilma, et see naisterahvas nende kõrval poleks. Ja jumal hoidku selle eest, kui keegi peaks tahtma nende naistele midagi kurja (sest enamasti ikka on nende „väljavalitute“ elud kuidagi ohus), siis muutuvad vennad suisa metslasteks ning on valmis ükskõik kelle kaelad kahekorra käänama.

Sellised armsad, kiirelt läbi saavad, raamatud.

The Witch From the Sea

Raamat: The Witch From the Sea by Philippa Carr (esmatrükk 1975, kordustrükk 2013)
Hinne: B
Vastu tahtmist mehele pandud noorik on just hakanud armastama oma võimukat abikaasat, kuid ta ühel tormise öö hommikul päästab rannast salapärase naise, kes toob nende kõigi ellu õnnetust.
Linnet Pennlyon, uhke kapten Jake Pennlyoni tütar, avastab end julmast lõksust: rasedus sunnib teda abielluma salakavala Colum Casvellyniga. Kui nende poeg on sündinud, pühendab Linnet end täielikult oma pojale. Kuid siiski, vähehaaval, vastu ta enese tahtmist, leiab Linnet end siiski ihaldamas oma kirglikku, tujukat abikaasat. Nende lossis luuravad ringi mustad saladused – peremehe esimene naine suri salapäraselt ning sellest on jäänud maha kuulujutud kuritööst. Kui kaldale uhutakse kaunis tundmatu, avastab Linnet ühtäkki, et tal polegi enam kontrolli oma pere ja oma elu üle.
Linneti tütar, Tamsyn, on see, kelle õlule langeb tõe avastamine selle kohta, mis juhtus tol ammusel ööl … ning lõpetada kõik tema armastatud ema kohta käivad kuulujutud. Tamsyni avastus lükkab liikuma sündmuste jada, mille kaja kostub veel ka aastakümnete taha.
History, Romance

Kolmas raamat siis Inglismaa Tütarde sarjast.

Ja taas kord üks väga hea raamat.

Kuigi nagu ka teistes raamatutes jääb ka siin mulle täiesti arusaamatuks, miks peategelased usaldavad kõiki neid ümbritsevaid naisi nii jäägitult, kuigi nad on näidanud korduvalt, et nad suudavad valetada ning oma sõpru väga alatult ära kasutada. Sõprus on üks vägagi väärt asi ja seda ei tohiks kunagi väga kerglaselt purustada, kuid kui need „sõbrad“ on korduvalt tõestanud, et nad on sõbrad vaid selle pärast, et see on neile kasulik ja nende sõprust kasutatakse väga julmalt ära, siis miks endiselt end petta ja mõelda, et see oli vaid ühekordne juhus ja õnnetu viga. Noh, eks nende sinisilmsus tasus neile ka julmalt kätte.

Seekordses raamatus on siis kaks Inglismaa Tütart – ema ja tütar.

Mees on nagu ikka jõhkard ja liiderlik, kuid see ei tähenda sugugi seda, et ta peategelast ei armastaks, lihtsalt ta on mees ja käitub täpselt selliselt nagu oli tolle aja meestele kohane.

Aga üldiselt siiski hea raamat, taas kord on lugu huvitavalt põimitud reaalsete ajaloosündmustega ning lugu liigub hea tempoga.

Broken

Raamat: Broken by Megan Hart (2007)
Hinne: A
Sellel kuul on mu nimi Mary. Mul on igal kuul uus nimi – Brandy, Honey, Amy, mõnikord Joe ei vaevu isegi nime küsima – kuid iga kord õnnestub tal mind ahvatleda oma kehaga, suuga, puudutusega, vahet pole, mis mu nimi on või kus me kohtume. Seks on alati suurepärane, ning ma jään alati lisa igatsema kõigiks nendeks pikkadeks nädalateks kuni ma teda uuesti näen.
Minu päris nimi on Sadie, ning kord kuus lõunat süües räägib Joe mulle oma viimastest seiklustest. Kuid see mida Joe ei tea, on see et iga kord olen ma mõttes ise see X-rated üheöösuhte staar, kellest ta mulle räägib, või seda et meie väljamõeldud seksielu on muutunud peaaegu mu kinnisideeks. Ma tean, et see on vale. Ma tean, et mu abikaasa ei mõistaks seda. Kuid ma ei suuda end peatada. Veel mitte.
Erotica, Romance, Drama, MLAK

Kui ma täiesti aus olen, siis on see raamat esimene raamat mille lõppu jõudes tabas mind raamatu pohmakas – ma olin nii sügavale sellesse raamatusse läinud, et ma ei suutnud kuidagi uut raamatut kätte võtta. 

See raamat murdis mu südame ning samas paitas haavu magusa armastusega.

Esimesest peatükist peale, mis on niiiiii kuum, et lugedes jäi hing kurgus kinni. Kui siis nende kuumade ja vahest ka mitte nii kuumade jutustuste vahel hakkab välja tulema selle kõige taustal tegelikult toimuv draama, sukeldusin ma veelgi sügavamale selle raamatu tegevusse. Võib-olla mõned asjad sellest raamatust riivasid liialt ligidalt mu oma elu, kuid millegi pärast jättis see raamat mulle kohe vägagi sügava mulje. 

Ma ei mäleta ühtegi teist raamatut, mis mind sedasi liigutanud oleks. On olnud teisigi raamatuid, kus ma olen lõppu lugenud läbi pisarate, kuid see oli vaid väga väike osa sellest kõigest.

Väga hea raamat!

Take It Off!

Raamat: Take It Off! (The Naked Truth About Male Strippers) by Taylor Cole, Justin Whitfield (2012)
Hinne: C
Kas te olete kunagi mõelnud, mis toimub meestestripparite klubide telgitagustes? Kas need mehed on geid? Kuidas nad nii heas vormis püsivad? Kas nad topivad midagi pükstesse? Kuidas nad üldse millegi sellisega tegelema hakkasid? Kui palju raha nad teenivad? Kas iga öö on neil täis metsikut seksi?
See raamat tutvustab teile lavatagust elu ning kahe eduka strippari ellu kahekümne aasta vältel, mis nad on olnud selles äris. Alustades nende uuekeste päevadest kuni nende meeletute seksiseiklusteni ning üksteisele vimkade mängimiseni. Take It OFF! on nalja ja tegevust täis lõbusõit.
Self-help, Humor

Minu huvi selle raamatu vastu äratas üks mu klubikaaslane, kes postitas ühe väga naljaka lõigu sellest raamatust me klubi seinale. Ja siis nägin ma raamatu kaant ning mõtlesin – hmmmm, meesstripparid, naljakad lood, tore meelelahutuslik raamatuke. Ma olin ju näinud filmi Magic Mike, seega ootasin ma midagi sarnast - kuuma ja naljakat raamatut.

Taylor Cole ja Justin Whitfield
Kuid – kaas ja naljakas looke olid väga petlikud. Tegelikult oli enamuse sellest raamatus mitte meelelahutus vaid Self-helt, Knowhow, Stripping for Dummies või Stirpping 101. Tõsiselt - kuidas saada strippariks, mida peab alguses teadma, mida süüa, kuidas end vormis hoida, millised on erinevat tüüpi klubid, millised on erinevat tüüpi stripparid, kuidas mitte läbi põleda. Vaid väike osa on naistele – kuidas stripparile raha anda, kuidas strippariga sõber olla, kuidas ennast vormis hoida. See polnud kohe üldse see mida ma ootasin. 

Kui sellele raamatul oleks teistsugune kaas, siis ma kingiks selle nii mõnelegi noormehele, kellel ma tean, on probleeme enesekindluse ja naistega, sest selles raamatus on päris häid näpunäiteid, kuidas mõlema probleemiga toime tulla, kuid selle kaanega ei oleks ükski mees nõus seda raamatut lugema.

Noh, tegelikult ju polnud sugugi halb raamat, lihtsalt mitte see mida ma oleks oodanud.

Edge of Dawn

Raamat: Edge of Dawn (Midnight Breed #11) by Lara Adrian (2013)
Hinne: C
Kakskümmend aastat on möödas Esimese Koidiku õudustest – kui inimkond sai teada, et vampiirid salaja nende keskel on elanud – ning endiselt ähvardab nende kahe liigi rahumeelset kooselu pidev julmus. Ainukesed, kes suudavad seda õrna harmooniat säilitada on Order, Breed sõdalaste eliitüksus, kes on oma elud pühendanud nii inimeste kui ka vampiiride kaitsmisele. Ning selles ebakindlas murtud lubaduste ning umbusalduse maailmas leiab Mira, julge üksuse kapten, et iga võitlus on tema jaoks kõrge hinnaga.
Mira on kasvanud Orderi liikmete keskel, ning on alati uskunud sõdalaste koodeksit – kiire ja tihti surmav õiglus. Kuid üks asi mida ta taga igatseb, isegi rohkem kui Orderi liikmetelt raskelt välja võideldud austus, on Kellan Archer, seksikas kuid probleemne Breed võitleja. Ta on olnud noormehesse armunud juba lapsepõlvest saati, kuni ühe ööni, kui tal õnnestus murda läbi noormeest ümbritsenud kaitserüü, kuid juba järgmisel päeval röövis plahvatus Archeri Miralt.
Kellan ei arvanud, et ta kunagi veel Mirat näeks – või saaks talle kunagi rääkida, miks ta oli Mirast lahkunud. Pärast seda kui ta oli aastaid tagasi Orderi juurest lahkunud, oli ta asunud inimestest koosneva mässajate pundi etteotsa, et täide viia nende endi maailmaparandajalike seadusi. Kuid üks kõrgemalt poolt tellitud inimrööv viib ta taas kokku oma minevikuga, mida ta on püüdnud nii väga vältida, ning ka selle jalustrabava naisega, keda ta on püüdnud meeleheitlikult unustada.
Pinge tõustes ning suurema verevalamise ohus tuleb Kellanil ja Miral otsustada – kas nende vastukäivad ülesanded hävitavad nende vahel säriseva ning südameid rööviva kire.
Paranorma, Romance, Erotica

See on siis juba 11 raamat Midnight Breed sarjast. Ausalt ma arvasin, et see saab olema sarja viimane raamat, kuna kõik need tegelased, keda tutvustati esimese kolme raamatu jooksul on juba leidnud endile kaasalased ja jäänud olidki vaid veel Mira ning Kellan. Kuid ei, kus sa sellega. Kuna selle raamatu tegevus toimub ju 20 aastat hiljem ja kõigi nende eelnevate raamatute paaride võsukesed (kes huvitaval kombel on kõik kas 20 või 19 aastat vanad :D see on vist see Ameerikas nii levinud juhtum, kus sõbrannad otsustavad kõik korraga rasedaks jääda, nii ka ilmselt siin on kõik Orderi naised korraga rasedaks jäänud) on piisavalt vanad, et ka nemad saavad ilmselt endile veel eraldi raamatud.

Aga siis sellest raamatust. Nagu kõik teisedki Lara Adriani raamatud – täis seksi ja armastusavaldusi kõige absurdsematel hetkedel. Nii mõnigi loogikaviga. Ja maailma ei saa ju päästa ilma seksita :D.

Selles raamatus söödetakse lugejatele uusi info killukesi selle kohta, kust on ilmselt pärit need Breed naised, kelle kõigil on kuusirbi ja pisara sünnimärk kuskil kehal. Seega toob uus raamat lisaks uutele armastuslugudel ilmselgelt uusi seletusi selle kohta, kuidas vampiirid maale tulid ning miks nad Breed naisi vajavad.

Klassikaline Lara Adrian.

For the Roses

Raamat: For the Roses (Rose #1) by Julie Garwood (1996)
Hinne: B
Aasta 1879. Blue Belle linnakeses, Montanas, teavad kõik, et ei ole mõtet jamada Clayborne perega. Clayborne vennad on kunagi olnud üks kirju tänavalaste kamp New Yorgist, kuni saatus toob nende teel prügi hulka visatud imiku, kellele nad annavad nimeks Mary Rose ning suunduvad siis läände, et ühiselt tüdruk üles kasvatada. Nii saabki neist üks pere – kuigi neil pole ühist verd, hoiab neid koos lojaalsus ja armastus – kuni neid seatakse silmitsi kriisiga, mis ähvardab nende pere lõhki kiskuda.
Probleemid saabuvad üheskoos Lord Harrisson Standfor MacDonaldiga. Relvastatud enesekindla kõnnakuga ning püstoliga, jätab mees endast meeldejääva mulje – kuid Mary Rose mõistab peagi, et mees on selleks liialt palju härrasmees, et nende linnakeses ellu jääda. Seega palub ta oma vendadel õpetada mehele esmaseid läänes ellujäämise printsiipe, mille mees kergesti omaks võtab. Ning peagi on mees ka sügavalt armunud Mary Rosesse. Ka Mary Rose süda lööb samas rütmis … kuni Harrisson reedab oma saladuse, mis seab küsimuse alla kõik mida Mary Rose oli siiani teadnud enda, oma elu ning äsja leitud armastuse kohta. Nüüd kui ta on oma intetiteedi otsingul, kerkib üles küsimus, millele saab ta vastuse vaid siis kui kuulab oma südant.
History, Romance

Selle raamatu olin ma välja otsinud juba ammu, ja seda tänu sellele, et sellest räägiti väga positiivselt SMTB saidil ja kui need naised juba midagi kiidavad, siis enamasti on ka tõesti tegu hea raamatuga.

Seega siis, metsik lääs, neli venda (kõik erinevad, nii välimuselt, nahavärvilt, kui ka iseloomult) neid kõiki seob üks armastus, armastus nende õe ja ema vastu (ema on küll tegelikult vaid ühe poisi ema).

Nii tore on lugeda kuidas lapsed kasvades emale kirju saadavad, tiba üksteise peale kituvad, kuid muidu üksteisest väga hoolivad.

Ja siis tuleb linna uus poiss :D, kellele hakkab meeldima nende õde (kes tegelikult on otsinud nende õde juba aastaid ja nüüd lõpuks leidnud). Ja imelikul kombel ei võta vennad meest mitte vastu tõstetud relvadega vaid vahel on mul lausa tunne, et suisa nimelt lükkavad neid kahte ühte voodisse. Selline väga imelik metsiku lääne lugu, kust ootad pigem seda, et kosilasel ähvardatakse perekonna juveelid eemaldada enne kui nad õele sõrmegi külge panevad, kuid see on selline vägagi modernne ja vabameelne pere. :D 

Aga Mary Rose, kes kodus on tuldsülgav draakon, võitlemas nii oma vendade kui ka metsas elava üksiku hullu naise eest, muutub Londonis taasleitud isa kodus puterdavaks alandlikuks lollikeseks. Järsku on kõik võitlus temast kadunud. Kuid õnneks tuleb ta siiski üks hetk taas mõistusele, võtab end kokku ning põgeneb tagasi vendade juurde. 

Lõpuks saavad ikka kõik kokku ja on lõpmata õnnelikud. Selline tore lihtne metsiku lääne armastusromaan. Armsad tegelased ja ladusalt jooksev lugu.

The Lion Triumphant

Raamat: The Lion Triumphant by Philippa Carr (esmatrükk 1973, kordustrükk 2013)
Hinne: B
The Lion Triumphan on Damaskuse tütrest Cathrinest ja raamatu tegevus toimub kuninganna Elizabethi valitsemise ajal – ühel kõige sündmusterohkeimal ajal Inglismaa ajaloos, kuna kahe suure vastase vaheline võimuvõitlus oli juba alanud.
Catharine, kes põeb endiselt oma õnnetu armastuse haavu, kohtub himura kapten Jake Pennlyoniga, kes on tuntud selle pooles, et ei lase ei millelgi ega kellelgi röövida temalt seda mida ta ihaldab. Cat on üks tema ihaldusobjektidest ning sedasi saabki alguse kahe tugeva iseloomuga inimese vaheline võitlus, mida varjutab üha kasvav rivaalitsemine Hispaania ja Inglismaa vahel. Cat juubeldab oma kavalate pettemanöövrite üle, et pääseda Jake rüppest, kuid kõik lõppeb hetkel, kui Cat salapäraselt röövitakse.
Vangistatuna Hispaania sõjalaeval, kogeb Cat ookeani ohtlikust ning kohtub peagi saladusliku Don Filipega. Saabudes Don Filippe villasse selgub Cati röövimise põhjus ning mida temalt oodatakse, ja kõik jõuab lõpuks ikkagi välja selleni, et Jake Pennlyon on põhjuseks kõigis tema hädades, ning nende kahe elud on vääramatult seotud.
Mitte miski ei päästa Cathreinet Jake kindlameelsusest Cat enda omaks teha. Jake on sama kindel oma jõus Cat allutada, nagu ta on ka kindel selles, et vaid Inglismaa saab olla merede valitseja.
Catherine oma Hispaania poja Roberto ja Inglise tütre Linnetiga on lõhestatud maa ja mere vahel, armastuse ja lojaalsuse vahel.
History, Romance

See raamat algab kui piraadi romaan ja Shakespeare tõrksa taltsutamine. Kaks kanget tegelast ja sädemeid pilduv armastus. Nende kahe armastus pillub sädemeid ka veel järgmises raamatus, kuid miski ei saa ju olla nii lihtne. Just siis kui arvad, et tead, millega lugu edasi läheb, pöördub kõik peapeale kui Catherine röövitakse. Ja sealt edasi, on väga raske ette arvata, mis võib edasi toimuda, sest iga hetk toob uusi pöördeid ja käändeid. 

Nagu ka esimeses Inglismaa Tütarde raamatus on selleski raamatus välja toodud palju reaalselt toimunud ajaloosündmusi. Ja nagu ka eelmises raamatus, ajas mind tõsiselt marru see, kuidas kangelanna laseb end ümbritsevatel naistel end mõjutada. Muidugi sellest ei hakka ma rääkimagi kuidas mind Kapten Jake vihale ajas. 

Mulle meeldib see, kui kiiresti nendes raamatutes sündmused liiguvad, kui ladusalt ajalugu raamatu looga ühtib. Need pole ju sugugi paksud raamatud – u 350-400 lehte raamat, kuid nende 400 lehe jooksul jõutakse kogu elulugu ära rääkida.

Tavaliselt on sarja raamatud enamvähem sarnase stsenaariumiga, kuid selle sarja raamatutel tundub ühiseks puutepunktiks olevat vaid see, et tegemist on eelmise raamatu kangelanna tütrega.

Väga hea sari.

esmaspäev, 25. märts 2013

The Miracle at St. Bruno’s

Raamat: The Miracle at St. Bruno’s by Philippa Carr (esmatrükk 1972, kordustrükk 2013)
Hinne: B
See on esimene raamat Philippa Carr’i hinnatud Inglismaa Tütarde sarjast. Tegu on armastuslooga, müsteeriumiga ning eepilise ajaloolise saagaga, mille tegevus toimub heitlikul, Henry VIII valitsemise ajal.
Damask Farmand, kes on saanud nime roosi järgi, on lummatud müstilisest Bruno nimelisest orvust. Poiss on leitud kloostri altarilt Jõululaupäeva hommikul, ning teda on kasvatanud mungad. Brunost saab mees, keda Damask armastama hakkab – kuid see armastus puruneb kui tuleb ilmsiks Bruno julm pettus.
See dramaatiline täiskasvanuks saamise lugu saab alguse 16. Sajandi Inglismaal, Henry VIII kaootilise valitsemise ajal, kui ta on just pilgu heitnud Anne Boleynile. See on ka lugu mehest, keda paljud pidasid pühaks prohvetiks … kuni sajandite vanuse kloostri varjudest tuleb ilmsiks šokeeriv tõde.
History, Romance

See on minu esimene NetGalley raamat!
Ma olen lugenud päris mitut raamatut Herny VIII elust, elu ajast ja seda mitme erineva külje alt. The MIracles at St. Bruno pakub veel ühe vaatenurga.
Selline tõsiselt hea lugu, mis on seotud päris ajaloo sündmustega, pakkudes uue võimaluse mõistmaks tolle ajastu kombeid ja uskumusi. Ilus, kuid julm armastuslugu. Mind paneb alati imestama ajaloolistes raamatutes see, kui jäägitult naised usaldavad oma ammesid/kasuõdesid/mängukaaslasi ja kui kergesti nad lasevad endid ninapidi vedada. Seda on nii valus lugeda. Ja sama kehtib ka nende meeste kohta. See kuidas nad lepivad sellega, et mehed pudistavad lapsi iga nurga peale tundub neile nii loomulikuna, samas kui nad ise on käsist ja jalust seotud laste kasvatamisega, ning jumal hoidku selle eest, kui nad poegi oma meestele ei sünnita. Julma elu elasid tolle aja naised!
Minule meenutavad Philippa Carri raamtud Barbara Erskine raamatuid, kuigi tegelikult peaks ütlema, et Barbara Erskine raamatud meenutavad Philippa Carri raamatuid, kuna Erskine esimene raamat ilmus 10 aastat peale selle raamatu esmatrükki.
Igatahes hea raamat, hea vaheldus kõigi nende tänapäevaste YA, Romance ja Erotica raamatute vahele.

Bewitched, Blooded and Bewildered

Raamat: Bewitched, Blooded and Bewildered by Robyn Bachar (2012)
Hinne: B
„Parem on olla halb nõid kui surnud nõid.“
Ainus asi, mis seisab Catherine Duquesne ja tema igavesti-õnneliku kooselu vahel ta hingesugulase Lexiga, on te tahtmatu side biljonärist vampiiri Zachary Harrisoniga. Abielu on niigi raske, ilma et peaks lisama sinna veel ka vampiiri, ning side Zachiga õhustab palju rohkemat kui Cati suhet. Kui Zach peaks surema, siis sureks ka Cat, ning kuna Zach on just võitnud endale koha surnumanajate nõukogus, kus tema kohta ihaldavad endale vanemad ja palju võimsamad vampiirid, siis on tema elu pidevad ohus.

Vampiiride poliitika on aga Cati probleemide jäämäe tipp. Kütid ajavad taga võlureid, röövides terveid peresid ning tappes igaühe, kes vastu hakkavad. Kuna Cat ja Lex on hetkel võimul olevad Titania ja Oberon, siis on nende kohus oma inimesi kaitsta, kuid Kati tume minevik ei lase ohvritel neilt abi otsida. Asja teeb hullemaks veel seegi, et endise Titania tütretütar tahab Cati tööd endale, uskudes et Cati sidemed vampiiridega teevad temast ebasobiliku Titania.
Selleks, et Cat saaks murda oma sidet Zach iga, tuleb tal käed lüüa kuradiga ning selles tuleb tal sõna otseses mõttes minna põrgusse ja tulla sealt ka tagasi. Vabadusel on aga kõrge hind, kuid Cat on valmis kõigeks, et vaid päästa oma inimesed ning oma abielu.
Paranormal, romance
See on raamatu Blood, Smoke and Mirrors järg.

Taas kord, hästi kirjutatud ja head tegelased. Raamat täis üllatusi, lõbusaid hetki ning kavalaid lahendusi. Kuid üsnagi tihti tekkis mul mulje, et ma olen kogemata ühe või kaks raamatut või siis lühilugu vahepeal lugemata jätnud, sest üsnagi tihti tuli sisse viiteid eelnenud sündmustele või astus lavale tegelane, kes oleks nagu pidanud juba varem lavalt läbi käinud olema, ja lugeja oleks pidanud tema taustalugu teadma, kuid mina ei teadnud.
Tuleb välja et nende kahe raamatu vahel peakski olema veel üks lühilugu, kuid üllatus üllatus, see lühilugu pole isegi ilmunud veel mitte. Seega tuli võtta need vihjed ja ise lugu kokku mõelda :D.

Üsnagi hea raamat, lihtsalt kahju, et üks lugu vahepealt puudu on.

Beneath This Man

Raamat: Beneath This Man (This Man #2)by Jodi Ellen Malpas (2013)
Hinne: B
Ta ju teadis, et teda ootab ees vaid katastroof. Iga ta instinkt käskis tal joosta, kuid Jesse Ward pole mees,k kelle eest oleks kerge põgeneda.
Sellest on möödunud viis päeva kui Ava O’Shea jättis purjus Jesse märatsema Lusso luksuskorterisse – jättis maha mehe, kes oli ta matnud oma intensiivsuse alla ning pimestanud ta oma puudutustega. Sellisest mehest üle saamine ei saanudki kerge olla. Ning nüüd on see mees ta elus tagasi.
Aval on küsimused, millele ta vastust tahab saada, kuid oma kindlameelsuses leida küsimustele vastused, annab ta ka oma rahuldust janunevale playboyle võimaluse ta taas põrmustada. Ava pead oma silmad lahti hoidma ning kõigesse ettevaatlikkusega suhtuma, ning ennast kontrollima kui Jesse Ward on puuteulatuses. Ning seda Jesse ka plaanib olla.
See mees on sünge ning ta on murtud – Ava teab seda, kuid ainus võimalus saada teada kui sünge ning kui murtud, on pugeda selle mehe raudse eesriide taha.
Erotica, Romance, MLAK

Kui esimene on loetud ja teine on kohe käeulatuse, siis tuleb ju ka teine kohe läbi lugeda :).
Niisiis, kuid esimene raamat lõppes Twiligt/ 50 shades stiilis raamatutele kohaselt lahkuminekuga, siis teise raamatu alguses tuleb ju taas kokku saada, taas üksteist kombates tundma õppida ning loomulikult kohe kiiresti taas riided seljast rebida ning …
Teine osa ei ole sama naljakas kui oli esimene. Teine raamat on rohkem selline YA soigumine – miks sa mulle ei rääkinud? Miks ma teiste käest kõike kuulma pean? Kes on see teine naine sinu tööelus? Ma ei taha sinuga koos elada! Ma ei taha sinuga voodisse minna! Vii mind kiiresti voodisse! Ma ei saa ilma sinuta elada! Sa ei usalda mind, ma veel näitan sulle, kuidas mind tuleb usaldada! Kas sulle meeldib see mis minuga tehakse? … Ühesõnaga, kui ma ei saa seda mida tahan, siis viskan põrandale pulgaks ja hakkan jonnima!

Ja mis te arvate, millega teine raamat lõppeb? Täpselt – kui olete lugenud Twilight/50 shades, siis teate. Ja aimata on milline saab olema kolmas raamat :D

This Man

Raamat: This Man (This Man #1)by Jodi Ellen Malpas (2012)
Hinne: B
Noor sisekujundaja Ava O’Shea kohtub esimest korda konsultatsiooniks The Manori omanikuga, hr. Jesse Wardiga. Ta ei oota midagi muud, kui ülekaalulist, vabast pintsakuga, heal järjel maahärrat ning ka kohtumispaika saabudes ei anna talle miski põhjust arvamust muuta. Kas on võimalik veelgi rohkem valesti arvata? See mees on hingematvalt ilus, sarmikas ning enesekindel. Ta on ka ennasttäis, elunautleja playboy, kes ei tunne mingeid piire. Ava ei taha kohe üldse olla temast sissevõetud, kuid ta ei suuda kontrollida seda kõikehaaravat tunnet, mida see mees temas tekitab. Iga viimanegi Ava instinkt käsib tal põgeneda, seega ta ka põgeneb,  kuid Jesse Ward ei ole nõus teda käest laskma. Mees tahab Avat ning ta on ka pähe võtnud, et ta saab Ava. Ava teab väga hästi, et ees ootab teda südamevalu, kuid kuidas saab ta minema joosta, kui Jesse ei lase tal põgeneda?
Erotica, Romance, MLAK (mitte lugeda avalikus kohas :))

Kui mu klubi tüdrukud sellest raamatust rääkima hakkasid, siis ma arvasin et see on taas kord üks selline üleshaibitud YA raamat. Kuid kuna nad rääkisid sellest piisavalt ahvatlevalt, siis ma mõtlesin siiski proovida.
Algus on niiiiiii naljakas. Peategelaste omavahelised sõnasõjad on nii nakatavalt naljakad. Ja see The Manor … see on ikka nii uskumatu kui sinisilmne Ava on, et ta kohe alguses ei tabanud ära, mis majaga tegu on. Kuigi jah, mitte igaüks ei pruugi olla nii palju teadlikud nendest asjadest, kui minusugune laiahaardega raamatukoi :D. Aga noh see selleks.
Iseenesest on ju selline tore armastuslugu – a la Twilight, .lihtsalt ilma paranormaalseta, kuid rohke erootikaga, nagu oli 50 Shades. Lisaks sellele, et tütarlaps on sinisilmne ja ei saa kuidagi aru, et The Manor on super posh dungeon, on raamatus veel paar kohta, kus ma haarasin peast ja imestasin, et mis kohaga need noored küll mõtlevad, et nad ei mõista, kuidas asjad käivad ja mida nad valesti teevad. Aga see ongi ju nende YA raamatute omapära, et kõik on niiiiiii lihtsameelne. :D
Aga asi, mis mulle tõsiselt meeldis selle raamatu juures, oli see, et tegevus toimus Londonis. Minu lemmik linn.
Selline tore, nalja täis, erootiline YA raamat.

reede, 22. märts 2013

Their Virgin Princess

Raamat: Their Virgin Princess (Masters of Ménage #4) by Shayla Black, Lexi Blake (2006)
Hinne: C
Alea Binte al Mussad, Berzakistani printsess, rööviti kui ta käis ülikoolis, teda piinati vaimselt ning sunniti vaatama teiste temasuguste röövitud tüdrukute seksuaalset piinamist. Ta päästeti piinajate käest, kuid mitte enne kui hirm ning ta lõhkikäristatud hing ta enesesse tõmbuma sundisid. Kaks aastat hiljem elab ta lossi suletud uste ning ta enda ehitatud müüride taga. Alead ümbritseb teda jumaldav perekond, kuid ta tunneb end endiselt üksinda – väljaarvatud siis kui teda ümbritsevad talle määratud kolm ihukaitsjat, kes püüavad teda kaitsta isegi siis kui Alea selle vastu on. Pealegi ahvatlevad Alea ihukaitsjad teda kirega, millele ta ilmselt ei suuda vastu panna.

Kolm tugevat sõdurit on otsustanud Alea enda omaks teha …

Dane Mitchell, Cooper Evans ja Landon Nix on kõik tahtnud Alead sellest momendist kui nad teda esmakordselt nägid. Neid on tagasi hoidnud vaid nende kohustus teda kaitsta ning Alea haprus. Siiani on nad Printsesse kaugel jumaldanud, olles otsustanud talle oma tunnetest rääkida niipea kui võimalus avaneb. Kui Alea avastab, et keegi püüab teda endiselt tappa, hakkab ta ise punuma plaani, kuidas põgeneda teda ähvardava ohu ning kirest lõõmavate ihukaitsjate eest. Dane, Coop ja Lan ei kavatsegi tal minna lasta. Kui nad kõik koos end asustamata saarelt leiavad, kaovad kõik siduvad reeglid ja piirid, ning ka Alea südant ümbritsev jääkoorik hakkab sulama. Kuid kui argipäev taas julmalt kohale jõuab, peab Alea endas leidma oskuse armastada enne kui tema elu kallale taas kiputakse.
Erotica

See on siis Shayla Blacki ja Lexi Blake Menage sarja neljas raamat. Esimesed kaks polnudki päris pahad, kuid viimased kaks … natuke üle võlli.
Ma saan aru ei kuskil on müstiliselt rikas nafta riik Berzakistan, kus on kombeks, et kuningapere naistel on kolm meest ja kolm printsi (või siis ka rohkem) võtavad ühe naise, et nad ei peaks oma riiki vendade vahel ära jagama. Hahahahah. Ok, see selleks.
Ühesõnaga, üks tüdruk ja kolm turvameest – klassika. Tüdruk tahab aga ei julge ja peale selle kõige on ta ka neitsi, otse loomulikult.
Nagu võluväel ähvardab keegi meie kangelanna elu – ja kuigi lugejale on pea algusest peale selge, kes see pahar on, siis raamatutegelased on vaatamata kõigile oma eradetektiividele ning turvameeste hordidele täiesti pimedad ning ullikesed. Kuna kangelanna elu on ohus, siis tuleb ju loomulikult ta kindlasse kohta viia, kuid teel sinna kukub lennuk alla IMEILUSA üksiku saare ligidal. Saartele jõuavad vaid kangelanna ja tema turvamehed, paar kotti, milles on BDSM mänguasjad, kuid kott kondoomidega kaob ookeani sügavustesse :D metall ju ei vaju põhja, kuid kumm, kaob kui kahurikuul :D.
Pärast pikka moosimist ja kudrutamist jõutakse siis ka lõpuks asjani. Ning vaatamata sellele, et see on juba teab mitmes raamat mida Black ja Blake neitsitest kirjutavad on siiski tegu ühe klassikalise Blind Dick’s Bluff situatsiooniga, kus neitsinahk on peidetud kuhugi sügavale sisemusse :D.
Aga pole hullu, meie kangelased elavad mugavat Sinise Laguuni elu, kuni lõpuks otsustatakse nad siiski sealt saarelt ära tuua – tuli välja, et vennad teadsid juba ammu, kus nende õde oli, neil oli lihtsalt muud tegemist vahepeal.
Ja kui nad kõik siis õnnelikult taas tsivilisatsiooni on jõudnud, siis loomulikult ehitab meie kangelanna endale kiiresti taas seinad ümber, sest kes teda vaesekest ikka enam armastab ja see tüüpiline nutulaul, kuni ilmub välja armukade parim sõbranna, kes juba raamatu alguse oli oma küüsi näidanud, mida mitte keegi ju ei näinud ja meie kolm turvameest tormavad oma nüüdseks juba rasedat kihlatut päästma.
Klassika, kuid vahel võib ju neid paarisaja lehelisi naistekaid ka lugeda.

A Breath of Snow and Ashes

Raamat: A Breath of Snow and Ashes (Outlander # 6) by Diana Gabaldon (2006)
Hinne: A
Lühikokkuvõte: http://www.goodreads.com/book/show/10965.A_Breath_of_Snow_and_Ashes  A Breath of Snow and Ashes on järg 18 sajandist pärit Šotlase Jamie Fraseri ning tema 20 sajandist pärist abikaasa Claire seiklustele.
Seekordses osas oleme aastas 1772, ning Ameerika Revolutsiooni künnisel, kui mässu säde on juba lõkkele löönud. Bostoni tänavatel on laibad ning Lõuna Carolina kolkas põleb metsas üksik majake.

Tasapisi podiseva kaose keskel kutsub kuberner Jamie Freiseri koondama kolkaküla mehi, et kaitsta kolooniaid Kuninga Krooni nimel. Kuid Jamie teab tänu oma naisele, et kolme aasta pärast kõlab lask, millest kuuleb kogu maailm, ning selle tulemusel saabub vabadus – ning need, kes olid lojaalsed Kuningale, kas saadetakse maalt välja või tapetakse. Ning lisaks sellele on endiselt päevakorras ka üks väike kohaliku ajalehe The Wilmington Gazette väljalõige aastast 1776, milles teatatakse Jaime ja ta lähedaste surmast. Jamie loodab, et vähemalt seekord tema ajaränduritest perekond eksib tuleviku suhtes.
History, Fiction, Romance

Diana Gabaldoni Outlander sari on üks äärmiselt kaasahaarav sari. Nende raamatute ainuke halb külg on see, et nad on tõsiselt paksud – enamasti on nad kõik natuke alla 1000 lehakülje või siis üle selle. Kuid see ainus negatiivne nupuke ei vähenda mitte üks raas seda tõdemust, et tegemist on väga hea sarjaga. Kuigi ma olen lugenud ajarändamise romaanide ja Barbara Erskine romaanide austajate kommentaare, et Outlander raamatud on head, kuni tegevus toimub veel Šotimaal, kuid mina ei taha sellega leppida. Sest kui tegevus jääks vaid Šotimaale, siis jääksid puudu kõik need teised suurepärased tegelased, kes on ühinenud põhitegelastega ja samuti ei saaks ka kaasa elada nende uskumatutele seiklustele.

Käesolevas osas saab kaasa elada Claire röövimisele, päästmisele, Fraiseri küla tabavale haigusepuhangule, Brianna röövimisele, Brianna, Rogeri ja Ferguse elu muutvatele otsustele. 

Lisaks Jamie, Claire, Brianna ja Rogeri tulisele kirele on siin raamatus tutvustatud noorele Ameerikale ka perekonda kolme täiskasvanuga (manage) ning BDSM algeid. 

Kõik need 980 lehekülge lähevad lennates, sest kogu aeg keegi kuskil sureb, keegi sünnib, keegi teeb midagi lihtsalt kiusu pärast ja keegi midagi armukadedusest, samas saame ka seletust eelnevates raamatutes toimunud sündmustele, mis võisid siiani veel seletuseta olla. Igavat hetke ei ole.

Üks vägagi väärt sari!

Blood, Smoke and Mirrors

Raamat: Blood, Smoke and Mirrors by Robyn Bachar (2010)
Hinne: B
Lühikokkuvõte: http://www.goodreads.com/book/show/8139413-blood-smoke-and-mirrors  Isegi halb nõid väärib teist võimalust.

Catherine Baker on alusetult süüdi mõistetud oma võluvõimete kasutamises halbadel eesmärkidel, ning nüüd saab ta kedagi aidata vaid kohvi serveerides. Elu heidikuna pole talle aga sugugi midagi tundmatut tänu ta isa kurikuulsale mainele, kuid ebaõiglus teeb siiski haiget. Ja eriti ebameeldivaks muudab selle kõik asjaolu, et mees, keda ta armastas, oli see kes tema peale kaebas.

Ja nüüd on sellele mehel julgust välja ilmuda ning soovitada tal kandideerida Tinania kohale? Heameelega pühiks Catherine ta näol oleva võluva naeratuse heites potitäie kuuma kohvi ta kubemele.

Alexander Duquesne pole oma kaitsja ametis kunagi eksinud – kuni praeguseni. Teda närib endiselt süütunne Cati väljaheitmise pärast, ning ka ta parima sõbra hiljutine surm on ta kindlustunde kõikuma löönud. Endise Titania mõrv on kogu haldjate maailma kaose äärele viinud. Tema uueks ülesandeks on: hoida Cat elus, mis iganes hinnaga.

Kuigi Cati jälitab väga tugev tundmatu vastane, kes püüab teda kurjuse võrku tõmmata, pole Cat siiski väga aldis vastu võtma Lex’i poolt pakutud kaitset ning sellega tahtmatult kaasnevat taastärganud kirge. Lex on vastamisis seatud võitlusega hoida Cati elusana … ning võita ta ka tagasi oma ellu. Kui nad mõlemad üldse ellu jäävad.
Paranormal, Romance, Adult, Humor

Ma võtsin selle raamatu kätte üleüldse selle pärast, et seda kiideti sellisel toredal saidil nagu seda on Smart Biches, Trashy Books. Need naised seal enamasti ei kiida ikka jama raamatut ning jamad raamatud saavad halastamatu mahategemise osaliseks.

Ja ma ei kahetse, et ma selle raamatu lugeda võtsin. Selline tõsiselt tore ja kaasahaarav lugu. Jah siin on kõik võlumaailma veidrikud esindatud – nõiad, vampiirid, libaloomad, haldjad … ühesõnaga, mõtle vaid mõne imeliku olendi peale, ja ta on kindlasti olemas ... draakonid, ajaloolased, raamatukoguhoidjad, inimesed.

Tegelased on huvitavad ja hästi kirjutatud. Lugu ise on kergesti jälgitav vaatamata pidevalt kiirelt toimuvatele sündmustele ning hetkegi ei ole igav. Hea raamat.

Warm Bodies

Raamat: Warm Bodies by Isaac Marion (2010)
Hinne: B
Lühikokkuvõte: http://www.goodreads.com/book/show/7619057-warm-bodies ’R' on zombi. Tal pole nime, ta ei mäleta midagi oma eelnevast elust, kuid ta näeb unenägusid. Ta on ta kaas Surnutest natuke erinev.
Mahajäetud ja lagunevas linnas kohtub R tüdrukuga. Tüdruku nimi on Julie ning ta on vastand kõigele sellele, mida R siiani teadnud on – ta on soe ja ere ning vägagi elus, ta on ere värvilaik keset ülejäänud masendavat hallust. Talle arusaamatutel põhjustel valib R Julie päästmise selle asemel, et ta ära süüa, ning sedasi saabki alguse imelik kuid väga hell sõprus.
Midagi sellist pole kunagi varem juhtunud. See rikub kõiki reegleid ning on loogika vastane, kuid R ei ole enam rahul oma masendava eluga. Ta tahab taas hingata, ta tahab elada, ning Julie tahab teda aidata. Kuid nende õõvastav, roiskuv maailm ei taha muutuda ilma võitluseta …
YA, Romane, fiction, humor

Selline tore ja natuke teistsugune armastuslugu.
R on nii koomiline tegelane. See kuidas ta Frank Sinatra lugudest Juliele sõnumeid kokku miksib on nii sürr.
Ja ka film, mis selle raamatu põhjal tehti on väga hästi õnnestunud.
Hea raamat.

neljapäev, 21. märts 2013

Beautiful Creatures

Raamat: Beautiful Creatures by Kami Garcia, Margaret Stohl (2009)
Hinne: C
Lühikokkuvõte: http://www.goodreads.com/book/show/6304335-beautiful-creatures Lena Duchannes on tüdruk kellesarnast pole keegi näinud Lõunaosariikide väikelinnas Gatlin. Ta annab endast parima, et varjata temas üha võimsamaks muutuvaid võimeid ning needust, mis on tema pere juba sajandeid jälitanud. Kuid isegi umbekasvanud aedadega, süngete soode ning lagunevate surnuaedadega unustusse vajunud Lõunaosariigid, ei suuda ühtki saladust igavesti varjatuna hoida.
Ethan Wate, kes loeb kuid, et saabuks aeg, kui ta saab viimaks põgeneda Gatlinist, on viimased kuud näinud und ilusast tüdrukust, keda ta pole kunagi kohanud. Kui Lena kolib linna kõige vanemasse ning kurikuulsasse härrastemajja, tunneb Ethan tema poole seletamatut tõmmet ning otsustab teha endas kõik oleneva, et avastada nende vahelise tõmbe tagamaad.
Linnakeses, kus kõik on teada ja tuntud, võib üks saladus muuta kõigi linnaelanike elu.
YA, romance, paranormal
See on üks selline tüüpiline YA raamat, kus tüdruk kohtub poisiga, kas tüdruk või poiss on millegi pärast imelik/teistsugune/väärastunud/ohtlik, kuid sellelegi vaatamata lööb nende vahel lõkkele armastus. Ning siis hoidku kõik, kes neid lahku püüavad ajada, oma piip ja prillid, sest isegi metsikud hobused ei suuda noori armastajaid lahutada (kui nad just ise ei otsusta, et selleks et teist päästa peab üks neist märtriks hakkama). Ühesõnaga teate küll seda lugu, lihtsalt tegevuspaik, tegelaste nimed ning nende salajased võimed/väärastused on teised.

Ma võtsin selle raamatu lugemiseks tegelikult lihtsalt selle pärast, et film oli ju aasta alguses ekraanile jõudmas. Nagu te filmiblogist lugeda võite, siis film sai vägagi hävitava hinnangu, kuna filmi ja raamatut sidus vaid natuke rohkem kui pealkiri ja tegelaste nimed.

Aga raamat oli vaatamata oma tüüpilisele sisule üsnagi loetav. Ma ei ütleks, et ma võtan kindlasti ka ülejäänud Caster Chronicles raamatud mingi moment lugemiseks ette, kuid kui mul enam midagi muud lugeda pole, siis võib-olla jõuan ka nendeni.

Ma ei hakka ette lugema kõike mis filmist puudu jäi ja mis raamatu heaks tegid, kuid mõned neist asjadest on sellised: see medaljon mille Ethan filmis murust leidis on raamatus palju suurema tähtsusega, sest selle abiga näevad noored üheskoos, kuidas sai perekonda hävitav needus alguse ning annab ka idee, kuidas needusest pääseda. Raamatus on väga tähtis osa Ethani vanematel – emal, kes on paar aastat tagasi surnud, ning tema isal, kes pärast ema surma on end lukustanud tuppa väitega, et ta kirjutab raamatut ja teda ei tohi keegi segada. Ja see raamatukogu, kus Lena käib otsimas seda loitsude raamatut, mille abil saab murda needust, ei ole avatud kuna iganes külastajad sinna siseneda soovivad, vaid siiski üksnes riigipühadel, kui tavaraamatukogud on suletud ning siis lisaks veel täiskuuöödel. Pisiasjad, kui nad annavad kogu loole hoopis teise värvingu.

Ühesõnaga – hea raamat, kuid kindlasti mitte üks parimaid.