2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 13. august 2013

Terminated

Raamat: Terminated (Revivalist #3) by Rachel Caine (2013)
Hinne: C
Bryn on juba sõltuvuses ravimist, mis hoiab ta keha lagunemast, kuid ta peab siiski peatama salajase rikaste ning mõjuvõimsate investorite grupi, et nad ei hävitaks seniseid Returné nimelise ravimist sõltuvuses olevaid inimesi. Investorite eesmärk on välja lasta uue veelgi tõhusama, sõjaväeliselt tõhusa nanotechil põhineva Returné versiooni. Nad saadavad oma surematu palgamõrtsuka – kes on ka juhuslikult Bryni armastatu, Particku ex abikaasa – kõrvaldama nende teelt kõiki, kes neile võik vastu hakata.
Kuigi Bryni liitlased pole valmis alla andma ilma võitluseta, võib siiski Bryni saladus saada saatuslikuks tema lähedastele. Temast on saamas koletis keda ta oma liitlased – ning ka ta oma armastatu – peavad kinni püüdma ning tapma. Kuid siiski on Bryni peamine eesmärk leida ravim, mis aitaks säästa ta sõprade elusid ning ta oma kaduvat inimlikust …
Romance, Paranormal

See oli siis Rachel Caine Revivalist sarja viimane raamat, Terminated. Eelnevad raamatud siin sajas on Working Stiff ja Two Weeks Notice.
 Sari üleüldiselt räägib sellest, kuidas endine sõdur, Bryn Davis, läheb tööle matusebüroosse ja satub juhuslikult peale oma ülemuse salajasele ärile – ta elustab surnuid alles uuringute järgus oleva ravimiga Returné. Kuid kui see ravim on juba kord surnule manustatud, siis ei saa ta enam ilma selleta elada, ta vajab uut doosi iga natukese aja tagant, vastasel juhul hakkab ta tasapisi „elusast peast“ lagunema, ning umbes nädalaga on inimesest järel vaid sültjas roiskuv mass, milles on töötavad silmad ja aju, kuni viimase hetkeni. See on ju ärimehe kullaauk.

Bryn satub valesse kohta ja valel ajal, ning ka temast saab Returné sõltlane. Kuid tema elu säästnud Patrick McCallister on saadetud uurima Bryni endise ülemuse illegaalset äri ja seega värbab ta ka Bryni endale appi. Kuid kõik ei lähe väga hästi Bryni jaoks. Esiteks saab ka tema õest asjade halva kokkulangevuse tõttu Returné sõltlane ja siis satub Bryn nende inimeste kätte, kes on Returné välja töötanud ning teevad katseid selle ravimi sõltuvuse olevate „elavate surnutega“. Järgnevad mõningad vägagi võikad stseenid, põgenemine, tagaajamine, võitlus, põgenemine, peitmine, ravimi vahetus, võitlused, reetmised, põgenemine …

Kolmandaks raamatuks on Bryn saanud siis juba kõige viimase Returné versiooni, mis on teda vabastanud igapäevastest süstidest, kuid kuna need pisikesed nanokiibid või mis iganes need ta keha siis elusana hoiavad, on ise paljunevad ja vajavad elus püsimiseks proteiini, siis kardab Bryn et mida aeg edasi seda vähem suudab ta vastu panna vajadusele liha järele ja võib suures näljas hakata sööma talle kõige kalleimaid inimesi. Seega on vaja ravi ja ruttu!

Nagu ikka, järgneb põgenemine, võitlus, reetmine, võitlus, põgenemine … kuna nüüd on Bryn juba tõsiselt surematu, sest need nanoelukad suudavad ta tagasi ellu äratada ja kõik vigastused taas kokku traageldada kiiremini kui varem, siis saab Bryn põgenemise ja pahade jälitamise käigus päris mitu korda surma. Üks neist kordadest on siis kui tema kallim Patrick talle kuuli südamesse kihutab.

Ja rääkides Bryni kallimast Patrickust – esmalt oli tal naine Jane, kes on tõsine sadist, kes naudib tapmist ja piinamist nagu mõni inimene naudib jäätise söömist. Ja siis tema uus kallim Bryn, on elav laip – seega on Patrick ise nerkofiil. Kui tahate nüüd öelda, et kõik vampiiride armukesed on nekrofiilid, et see pole ju midagi uut, siis on ikka küll. Vampiirid on vereimejad „mingil määral elus“ olendid, kuid Bryni seisukorda iseloomustatakse nagu laipa ikka, kes võib igal hetkel lagunema hakata, kui ta oma ravimi laksu ei saa. Jah, kolmandas raamatus saab temas lihasööja zombi :), kuid ta on ikkagi laip!

No aga raamatu lõpp on ikka õnnelik, selline õnnelik, kus kõik halb saab oma väljateenitud palga, ning surnud saavad taas elavaks ning tulevikus terendavad valgete lippidega aiad ja tosin last aias ringi jooksmas.

****
   
Kui ma seda raamatut lugesin siis vahepeal tulid elavalt ette Rachel Caine teised kaks sarja – Weather Warden ja Outcast Season – samasugune lõputu sõitmine mööda tühjasid kiirteid, võitused looduse ja inimestega (enamasti armee), pidev vajadus uute ja puhaste riiete järgi, kuna seljasolevad saavad väga ruttu veriseks kas võitlustes või plahvatustes ja põhiline vastane on samuti väga julm ja armutu. Need kaks sarja on ka lõpule jõudnud, kuigi Outcast seasoni lugu ei lõppenud päris, kuid uuest raamatust pole ma veel midagi kuulnud.

Kuid Rachel Caine põhiline sari, Morganville Vampiirid, jätkub endiselt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar