2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

teisipäev, 6. juuni 2017

Ready Set Rogue

Raamat:  Ready Set Rogue (Studies in Scandal #1) by Manda Collins (2017)
Hinne: D
Kes kirjutab raamatu armastusest?

Kui kõrgelt haritud preili Ivy Wareham saab teada, et tema on üks neljast noorest neiust, kes pärisid Leedi Celeste Bauchampi mõisa, koos suurepärase eraraamatukoguga, pakib ta koheselt oma kohvrid. Kuid kahjuks, on leedi Celeste nõbu, elumehest Quill Beauchamp, Kerri markiis, on nõuks võtnud rikkuda neiude õpingud kuidas iganes …

Beachampi maja neljale sinisukale jätmine – üskkõik kui kenad ka need neiud poleks – on tragöödia ja Quill lihtsalt ei lepi sellega. Kuid Leedi Celeste surm polegi väga lihtne lugu, nagu see esialgu tundus olevat … ja kui Quill loodab lahendada tema surma müsteeriumi, siis vajab ta Ivy abi. Kuid samas avastab Quill ka oma üllatuseks, et see raamatukoi temas sellist kirge ja igatsust äratab, mida ta kunagi varem tundnud pole. See elumees usub, et ta on lõpuks oma teise poole leidnus – kuid kas Quill suudab selles ka veenda arukat ja skeptilist Ivit, et armastus pole vaid väljamõeldis?
Romance,

Oli aeg, kui ma nautisin Manda Collinsi ajaloolisi armastusromaane, kuid siis tuli üks sari, milles üks absurdsus ja vasturääkivus ajas teist taga ja ma lubasin endale, et kuna ma olen tema raamatutest välja kasvanud, siis ma tema raamatuid enam ei vali lugemisnimekirja. Ja ma pidingi üsna kaua vastu, kuni tuli uus sari ja ma niiiiiiiii lootsin, et äkki seekord … aga ei.

Redy Set Rogue on üks äärmiselt kergesti etteaimatav ajalooline armastusdraama, kus otse loomulikult kohtuvad kaks noort (kuigi selles ei saa päris kindel olla, kuna vahepeal jääb mulje, nagu Quill oleks vähemalt kaks korda vanem kui Ivy) inimest, eks esialgu satuvad kohe konflikti ja on üksteise vastu väga negatiivselt meelestatud.

Kuid siis, leiab Ivy oma heategija Leedi Celeste kirja, kust selgub, et selleks et ta saaks lahendada Leedi Celeste mõrva (lavale astub loo kriminaalne osa) peab ta appi võtma Quilli (tõsiselt, kas me saame ikka kindlad olla et Leedi Celeste ka tegelt surnud on, äkki ta orkestreerib seda kõike nagu võlur Oz kardina tagant). Noh ja siis hoiavad need kaks üksteisest nädal aega eemale, pärast seda kui Ivy on öösel Quillile tädi kirjast rääkinud ja nende vahel miski särisema hakkas.

Kuid vaid paar päeva pärast saabumist (panete tähele, kirjanik otsustas siiski, et seda nädalast vahepeausi pole vaja ja hüppas jutuga taas tagasi saabumisjärgsesse päeva) lähevad Ivy ja Quill lähedal olevasse linnakesse kohaliku arstiga rääkima tädi haigusest. Teel tagasi aetakse nad peaaegu hobukaarikuga alla ja siis jäävad nad vihma kätte ning leiavad peavarju karjusehütist, kus nad märjad riided seljast koorivad ja …

Ja siis külastavad nad kohaliku „politseid“ ja tema abikaasat, kes on kunagi olnud Quilli armuke ja Ivy ja Quill avastatakse ninapidi koos pimedast nurgast ja siis lähevad nad mustlasmoori juurde ja tagasiteel tulistatakse Ivyt. Ning vaatamata kuulihaavale suudab Ivy järgmisel päeval käia kohalikul vikaaril külas ja ronida mõisa alustel tunnelites ja rabeleda end köidikutest vabaks ning kui muidu on ühest majast teise jõudmiseks vaja hobukaarikut ja ka siis võtab see võrdlemisi palju aega, siis pahar jõuab loomulikult kõikjale hetkega.

Leedi Celeste kes väidetavalt olevat olnud väga haritud ja väga nutikas daam, tundus olevat tegelikult üsnagi rumal ja pime, kui tuli tegemist sellega, kes soovis tema surma.

Jabur lugu, mis loomulikult lõppes abieluga.

Järgnev pilt iseloomustab vägagi hästi minu muljet sellest raamatust.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar