2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 26. august 2019

59 Memory Lane


Raamat: 59 Memory Lane by Celia Anderson (2019)
Hinne: C
May Rosevere on elanud kõrge vanuseni – sada kümme – tänu sellele, et ta sööb iga hommiku kaks võiga röstsaia, õhtul võtab klaasikese (või kaks) šerrit, ning teda ümbritseb puhas Korni õhk – või vähemalt nii ta kõigile räägib.

Kuid May’l on saladus. Saladus mille jälile pole veel keegi saanud, isegi mitte ta varalahkunud abikaasa Charles.

Mälestustest pakatav ammuunustatud kirjapakk ja mitte just kõige sõbralikum naaber Julia võivad May saladuse päevavalgele tuua …
Drama, Romance, Paranormal

Mälestuste tee 59 oli üks imelik lugu. „Peategelane“ May on omamoodi energia/mälestuste vampiir, kes on 110 aastat rahumeelselt teiste mälestustest energiat kogunud ja tema eesmärk on 111 täis saada, kuid siis vaid paar kuud enne sünnipäeva tekib tal järsku südametunnistus. Lisaks Mayle elavad Mälestuste teel ka Julia, kes on hiljuti matnud oma abikaasa Doni; meistrimees Andy, koos oma tütre Tamsiniga, Tamsini ema ja Andy abikaasa suri varsti pärast sünnitust ja siis tuleb sinna veel ka Julia pojatütar Emily ja iga hommiku jalutab mööda randa oma koertega restoraniomanik Tristam. Need on kõige tähtsamad tegelased.

Lugu algabki siis kui May mõtiskleb, kui palju tal veel 111-ni jäänud on ja kuidas ta selleks puuduoleva energia saaks. Andy tuleb May juurde taas pisitöid tegema koos Tamsiniga ja mainib nagu muuseas, et Julia on hakanud koristama Doni asju ja leidnud terve kasti täie vanu kirju, mis on Donile tema paljude õdede ja venna poolt saadetud. Samal ajal tuleb ka Mayle küla asjataja Ida ja teeb talle ettepaneku olla Juliale abiks ja seltsiliseks, nüüd kui Julia on üksi, kuid enne on Ida käinud Julia juures ja tutvustanud talle küla uut ettevõtmist, kus küla „nooremad“ eakad hoolitsevad küla vanemate „eakate“ eest ja Julia võiks ju hoolitseda May eest, kuna nad elavad üle tänava.

Ühesõnaga, Andy tuleb lagedale ideega et Julia võiks kirjadest raamatu kirjutada, May pakub end appi ja seega saab küüned taha Julia kirjadele, kuid samas kirjutab Andy Emilyle, et tema arust ta vanaema ei ole päris terve ja oma mõistuse juures. Seega tuleb Emily New Yorgist tagasi Pengellysse. Enne kui Emily New Yorgist lahkub lõpetab ta oma afääri abielus kirjaniku Maxiga.

Ja siis kui nad kõik on koos selles väikses mereäärses Pengelly külakeses juhtub üks üllatav asi teise järel just täpselt sellel õigel hetkel, et saaks lugu ikka selle arvatava õnneliku lõpu poole lükata. Üks saladus ilmub lagedale teise järel ja lahendusi peab kas lugeja ridade vahelt otsima või siis raamatu lõpuni ootama ning nii mõnigi neist jääbki müsteeriumiks.

See polnud ju halb lugu, lihtsalt sündmusi on liiga palju ja asjad ei toimu loomulikult, sujuvalt, liialt oli tunda kirjaniku tujukat kätt, kes muutis loo suunda täpselt sellel hetkel, kui tal see uus „lahendus“ pähe tuli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar