2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 8. september 2021

Kate'i ja Clara imevärki Cornwalli käsitööpood

Raamat: Kate and Clara's Curious Cornish Craft Shop by Ali McNamara, tõlge Hels Kure (2021)ER, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/58683616-kate-i-ja-clara-imev-rki-cornwalli-k-sit-pood     

Kate on alati unistanud päris oma käsitööpoest, milles müüa enda loodud tekstiilitooteid. Nüüd, kui tal on õnnestunud see unistus St Felixis, Cornwallis asuvas ilusas mereäärses linnakeses ellu viia, tundub Kate’ile, et kõik ta soovid on täitunud.


Aga Kate’i poega on seotud mingi saladus, mida Jack, linna uue kunstitarvete poe omanik, tahab aidata lahendada. Hulk salapäraselt ilmunud maale ja kauneid tikitud pilte viitavad üle kuuekümne aasta vanusele armastusloole ning Kate’il on vaja teada, kuidas see lugu lõpeb!


Aegadetagusesse armuloosse sukeldudes avastavad Kate ja Jack kummastava sarnasuse endi ja nende 1950. aastate vastete elu vahel. Peale selle hakkavad nad ka ise omavahel lähedasemaks saama.


Kuid kas samal ajal, kui lahti rulluvad kahe paari lood, suudavad Kate ja Jack heastada ülekohtu, mis on olnud saladus juba kuuskümmend aastat? Kas kummagi paari lugu leiab õnneliku lõpu, mida see väärib?

History, Romance


Kujutlege üht toredat Cornwalli mereäärset linnakest, kus kõik tunnevad kõiki ja kõik elavad kõigi elu ja iga uus elanik toob värsket jututeemat. Kõige paremini saate ilmselt pildi silme ette, kui mõtlete telesarja Doc Martin - sinisinine meri, majakesed mäenõlval, kitsad munakivitänavad. Ja siis lisage sinna sortsuke maagiat, mis toob kokku uusi armastajaid ja toob lagedale linnakese ammu unustatud ajalugu. 


Nüüd kui teil on pilt silme ees, lähme siis raamatu enda juurde :D

Kate on koos tütrega kolinud väiksesse St Felixi linna natuke rohkem kui aasta tagasi. Ta on siin avanud käsitöötarvere poe, kus ta müüb ka omatoodangut ja lisaks, kuna linnake on kunstnike lemmik meremaalimise koht, siis lisas ta oma sortimenti ka sinist ja rohelist värvi, sest just need on need, mis kunstnikel mere ääres alati otsa saavad. Ja kuigi St Felix on puhkelinnake, läheb neil hästi ka hooajavälisel ajal.


Kuid siis tuleb linna uus elanik ja avab poe, mis võiks konkureerida Kate’i poega, sest Jack avab kunstitarvete poe, kus on rohkem värve ja ka muud maalimiseks tarviliku, seega … kas linnakeses käib piisavalt harrastuskunstnike? Ja kuidas Jack saab neil munakivisillutistel hakkama?


Ja nüüd unustagem see äriline rivaalitsemine, sest tegelikult on lugu hoopis selles, et Jack ostis vanakraami ärist vana molberti ja Kate’ile pakub poe omanik vana Singeri õmblusmasinat, mis mõlemad on pärit sinise uksega majast mäenõlval. Kuigi siin linnas teavad kõik kõiki, ei teata selle sinise uksega maja elanike kohta pea mitte midagi. Ning kui molbertile hakkab ilmuma maale ja õmblusmasin hakkab ise samal teemal pilte tikkima, peab siin maagia mängus olema ja ilmselgelt on vaja taas kahte armunut üksteise poole nügida ja vana ebaõiglus heastada. Kuid see ei saa ju ka nii lihtne olla, seega olgu ikka tegu armukolmnurgaga ja sidugem kõik see ammuse ajalooga.


Selline armas, helge, humoorikas ja kergesti loetav raamat.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar