2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 7. august 2022

The Dragon's Promise

Raamat: The Dragon’s Promise by Elizabeth Lim (2022) Hinne: B+

Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/53457102-the-dragon-s-promise   

Printsess Shiori andis oma kasuema surivoodil talle lubaduse, et ta viib draakoni pärli tagasi selle tõelisele omanikule, kuid selle lubaduse pidamine võib osutuda ohtlikumaks kui Shiori arvatagi oskas.

Ta peab reisima draakonite kuningriiki, saama hakkama nii inimeste kui draakonite poliitikaga, hoidma tagasi vargaid, kes ihaldavad pärli endale saada ning on valmis paljukski, et oma eesmärgile jõuda. Ning seda kõike samal ajal, kui ta püüab jätta ideaalse printsessi muljet, et hoida eemale neid, kes saadaksid ta tuleriidale kohe kui ilmneks, et tema veres on maagiat.

Ja ka pärl ise pole mingi tavaline iluasi, see vibreerib kuritahtlikust energiast, tulles ühel hetkel Shiorile appi, ning reedab ta siis järgmisel. See kõik võib lõhestada ta perekonna ning lõhkuda ka sideme ta tõelise armastuse, Takkaniga. Shioril läheb vaja iga tilka tema jõust, et kaitsta seda elu ning armastust, mille nimel ta on nii tugevalt võidelnud.

Fantasy, Romance, Mythology, Retelling


“Draakoni lubadus” on teine osa “Kuue veripunase kure” sarjast ja esimene osa on juba mu lugemislaual oma järjekorda ootamas, kuid tegelikult ei olnud ka hullu, et ma esimest osa lugenud polnud.


Draakoni lubadus on omamoodi kogum erinevatest lugudest. Esmalt on lugu draakonite maailmast ja printsessist, kes on valmis saama draakoni kaaslaseks, et päästa oma pere, maailm ja täita kasuemale antud lubadust. Teises loos rändab printsess koos oma vendadega, kes on taas kurgedeks muutunud kaugele üksikule saarele, et täita antud lubadust, kuid teel sinna teevad nad ka peatuse kohas, kust sai alguse tema kasuema lugu. Seega on siin kaks lugu koos. Neljas lugu on deemonitest ja maagiast ja maagiaga elustatud paberlindudest, ning maagia tagasi andmisest inimestele, kes olid ise kunagi maagia koos deemonitega mäkke vangistanud. Viies ja kõige lühem lugu on kuu jumalannast ning tema külalisest, kes elab pool aastat kuul ja pool aastat maal.


Kõik need lood on seotud printsess Shiori ja draakonipärliga. Kõigis neis lugudes on omamoodi tarkusetera või õpetussõnum ja üheskoos on see üks fantastiline lugu maagiast ja inimeste hirmudest tundmatu ees, kuigi see tundmatu võib aidata neil nende elu kergemaks teha. Nii väga oleks tahtnud, et raamatu lõpus oleks olnud ka autori järelsõna, kus oleks tutvustatud legende, müüte, mida oli kasutatud selle raamatu loomisel, kuid ka ilma selleta, oli see üks väga põnev lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar