2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 30. jaanuar 2018

The Death Cure (Surma ravim)



Raamat: The Death Cure (The Maze Runner #3) by James Dashner (2011) RR
Hinne: D
See on tee lõpp.

WICKED on Thomaselt võtnud kõik: tema elu, tema mälestused ning nüüd ka ta sõbrad – Välupoisid. Kuid lõpuks saab kõik läbi. Katsed on läbi kohe pärast seda viimast testi.

Kas keegi üldse ellu jääb?

See mida WICKED ei tea, on see, et Thomas mäletab palju rohkem kui nad arvavad. Ja sellest piisab et ta ei usu ühtki sõna mida nad räägivad.

Tõde on hirmuäratav

Thomas sai labürindist jagu. Ta jäi põlengus ellu. Ta on valmis riskima millega iganes, et vaid oma sõpru päästa. Kuid tõde võib olla see, mis kõigele lõpu teeb.

Valede aeg on möödas.
Dystopia, YA, Fiction

Kuna kolmas film oli kohe kohe kinno jõudmas, tuli läbi lugeda ka kolmas ja viimane selle sarja lugu.

Et siis katsed on „läbi“, kõik mis veel jäänud on on see, et WICKED annab kõigile osalistele tagasi nende mälestused ja siis tuleb vaid veel viimasel kõige tähtsamal osalisel aidata neil kokku panna viimane kogutud info, et saakski valmis ravim hulluse raviks. Kuid mis siis kui kõik ei taha oma mälestusi tagasi saada, kas neid siis sunnitakse, kas nad saavad põgenema, kas WICKED kontrollib endiselt kõiki nende tegevusi, nende asukohta? Kas see on ikka osana ühest viimasest katsest? Kes on see viimane osaline, kes peab andma oma viimase panuse, et leitaks ravim hulluse vastu? Mis siis kui mitte kõik katses osalenud ei olnud immuunsed hulluse vastu?

Seda viimast osa lugedes ei saa kunagi kindel olla, kas tegu on katsega või ongi tõesti nii, sest lugejaid ja ka labürindis olnud lapsi on juba piisavalt õpetatud kõiges kahtlema. Kõik toimuv on üheti etteaimatav, kuid samas ka huvitav, ning ka lõpplahendus oleks pidanud olema täiesti ettearvatav, sest teist võimalust ju ei saagi olla.

Kuid kas ma lähen ka kinno kolmandat osa vaatama? Noh jah, kui võtta seda kui juhuslikult sama nime kandvat filmi, siis võiks seda vaatama küll minna, kuid treileri järgi on raamatut sinna ikkagi vaid tegelaskujude nimede jagu jäänud.

Aga raamat, peab ütlema, et kolmas osa on tunduvalt nõrgem kui esimesed kaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar