2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 23. oktoober 2023

The Kamogawa Food Detectives

Raamat: The Kamogawa Food Detectives by Hisashi Kashiwai, tõlge Jesse Kirkwood (2023) RR, A Hinne: A Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/123349554-the-kamogawa-food-detectives 

Mis on see üks roog, mille uuesti maitsmiseks oled sa valmis milleks iganes?

Kyoto vaiksel kõrvaltänaval on väga eriline restoran. Seda juhivad Koishi Kamogawa ja tema isa Nagare, ning Kamogawa restoran pakub oma klientidele suurepäraseid roogasid. Kuid see pole päris see põhjus, miks sinna peaks minema …

Isa-tütre duo reklaamivad oma teenust kui “toidu detektiivid”. Tänu geniaalsele uurimistele on nad suutelised taaslooma roogasid oma klientide minevikust - roogasid mis võivad vabalt olla võtmed unustatud mälestustele ja tuleviku õnnele.

Olgu nende klient siis lesk, kes otsib oma abikaasa tehtud nuudlirooga, või esimese armastuse tehtud loomaliha hautis, kaotatud retseptide restoran pakub silla mineviku ja tee tuleviku rahulollu.

Food Mystery, Fiction


Kuigi see on detektiivi lugu , siis see pole päris see muhekrimi mida lugeja võiks oodata. Siin ei lahendata kuritegusid, siin uuritakse hoopis vanu retsepte ning neid tähtsaid kilde minevikust, mis mingi roa teeb kellegi jaoks tähtsamaks kui mistahes teise.

Nende lugude toidud ei pruugigi olla midagi väga erilist, tehtud raskesti kättesaadavatest toiduainetest, kuid see mis need toidud selle isiku jaoks eriliseks teeb on hoopis nende toitudega seotud emotsionaalsed mälestused, lõhnad, teatud aeg päevas, unustatud traditsioonid või isegi info, mida sööja eest on seni saladuses hoitud.

See raamat mõjub kahte moodi - lugedes on kõht kogu aeg tühi (ja otsid netist lähima jaapani köögi asukohta) ja kui teil on silmad märjal kohal, siis on teil seda raamatut lugedes iga juhtumi lõpuks pisarad silmas.

Tõsiselt mõnus lugemine (õigemini kuulamine, minu jaoks), mida ei unusta niipea.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar