2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 15. jaanuar 2024

The Library of Heartbeats

Raamat: The Library of Heartbeats by Laura Imai Messina (2022) Hinne: A Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/180349571-the-library-of-heartbeats 

Selleks, et leida seda, mille oled kaotanud, pead kuulama oma südant …

Rahulikul Jaapani saarel Teshima on olemas südamelöökide raamatukogu, koht kuhu on kogutud südamelööke üle kogu maailma. Selles väikses, eraldatud ehitises on südamelööke inimestelt, kes veel elavad ning ka neilt, kes on juba lahkunud, kuid nende löögid kostavad endiselt.

Kilomeetreid eemal, iidses linnas Kamakura, elavad kaks üksikut hinge: Shuichi, neljakümneaastane illustraator, kes on tulnud tagasi oma kodulinna, et korda teha maja, mille ta hiljuti oma emalt päris, ning kaheksa aastane Kenta, laps kes hiilib Shuichi maja varjudes.

Läheb päevi, enne kui Shuichi ja Kenta üksteist piisavalt usaldavad, et nad leiaks neid ühendavad sidemed, mis seovad neid kogu eluks. Nende ühine teekond viib neid ka Teshima saarele, südamelöökide raamatukogusse …

Fiction, Drama


Südamelöökide raamatukogu on tegelikult olemas, seega kui olete huvitatud, siis uurige lähemalt siit.


Aga nüüd raamatu juurde. See lugu koosneb kolmest osast, Shuichi, Kenta ja Shuichi ema osast. Peatükid vahelduvad ilma ilmse loogikata, kuid samas täpselt selles järjekorras, et pakkuda lugejale üha rohkem informatsiooni, et edasist kergem mõista oleks. 

Shuichi pole ammu ema külastanud. Ta oma elus on toimunud tragöödia, mis on ta tuimaks ja kurjaks teinud. Kuid kui ema sureb ja talle oma maja jätab, peab ta tagasi minema sinna, kus ta peab vastamisi seisma sellega, mis talle kõige rohkem haiget teeb.

Ema majast avastab ta poisi, kes kõrvaldab tema ema asju, mille Shuichi on ära visanud. Tasapisi hakkab Kenta teda usaldama ja üheskoos leiavad nad elust selle, mille olid arvanud kaotanud.

See ei ole kerge lugu, see on kohati südantlõhestav lugu, aga seda on nii huvitav jälgida. 

Ma kuulasin seda raamatut ja ma kuulasin seda pikka aega, kuid kui kord hakkad aru saama, kes on kes ja millist rolli nad suuremas pildis mängivad, siis hakkad loetut/kuulatut nautima.

Siin on üks peatükk, kus autor räägib, kuidas igas keeles on südametuksed erinevad, ning ühe näitena on ka eesti keel. Meie süda lööb vaid ühtemoodi, kuid näiteks jaapani keeles on igal hingeseisundil, igal ärevuse tasandil erinev kõla.

Kuidas teie süda lööb?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar