2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 25. jaanuar 2024

Finlay Donovan Is Killing It

Raamat: Finlay Donovan Is Killing It (Finlay Donovan #1)  by Elle Cosimano (2021) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/53138099-finlay-donovan-is-killing-it  

Finaly Donovan tapab täiega … kuid tegelikult ei tapa ikka küll. Ta on stressis üksikema ja probleemides autor. Finlay elu on selles uues raamatus, mida ta lubas oma agendile, mida ta veel kirjutanud pole. Tema endine abikaasa lasi lahti ta lapsehoidja ilma teda hoiatamata, ning täna hommikul pidi ta saatma oma nelja aastase kooli juuksed kleeplindiga pea külge kleebitud, pärast kääridega juhtunud õnnetust.

Finlay ja tema agent arutavad kohvikus uue põnevusromaani sisu, ning neid pealt kuulnud naine sai neist valesti aru, pidades neid palgamõrvariteks ning kui ta pakub Finlayle “otsa” võtab ta vastu “töö” kõrvaldada probleemne abikaasa, et oma finantsprobleeme parandada. Peagi avastab Finlay, et kuritegelik elu on palju raskem kui tema raamatukurjamitel, ning teda tõmmatakse üha sügavamale päriselu mõrvajuurdlusesse.

Mystery, Fiction, Humor


Kas te olete kunagi mõelnud, mida võivad kõrvalseisjad mõelda, kui te arutlete oma raamatuklubiga mõnd eriti fantaasiaküllast krimipõneviku, minnes mõrvastseenide arutlemisel sügavuti - millise ribi alt tuleb ikka siseneda, et mehe südameni jõuda või millise firma sukkpüksid peaksid sidumise kõige paremini vastu :).

Sellisest jutust võiks ju tõesti valesti aru saada :). 

Finlayga just sedasi juhtubki. Tema ja tema toimetaja jutust saadakse valesti aru ja teda peetakse palgamõrvariks. Talle pakutud töö tundub esialgu ahvatlev, sest ta saaks võlgadest lahti, kuid samas, üks asi on tappa kedagi paberil, teine asi on teha seda päriselt. Isegi see, et sihtmärk on mölakas, kes kasutab naisi ära, ei tee seda lihtsamaks. Kuid Finlay - ta on nagu äparduste magnet, seega nüüd on tal kaelas uus probleem, kuidas surnukehast vabaneda!

Ja nagu sellest poleks veel vähe, peab ta ka veel kaks kena noormeest endaga siduma - politseiniku ja baarmeni. Nagu ta tütred ja lapsehoidja ja eks abikaasa ja ta uus naine ei tekitaks talle üldse probleeme. Ja surnukehasid ei kogune ju üldse juurde :).

Ja mida ikka soovitatakse kirjanikele - kirjuta sellest, mida tead, sellest, mis toimub sinu elus, seega Finlay kirjutabki. Esialgu küll selleks, et aru saada, mis tegelikult toimus sel esimesel õhtul, ning kui ta kirjutatu oma agendile ette näitab…


Siin on absurdi, nalja, põnevust ja puudu pole ka romantikast. Mõnus ristand chick flickist ja muhekrimist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar