2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 29. juuli 2022

A Magic Steeped in Poison

Raamat: A Magic Steeped in Poison (The Book of Tea #1) by Judy I. Lin (2022) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/56978089-a-magic-steeped-in-poison          

Kunagi vaatasin ma oma käsi uhkusega. Nüüd neid vaadates mõtlen vaid “Need on käed, mis matsid mu ema”.

Ningi jaoks on ainus hullem asi kui ema kaotus, teadmine, et ema surmas on süüdi ta ise. Tema oli see, kes teadmatult keetis selle tee, mis ema tappis - mürgitatud tee, mis nüüd ähvardab talt ka ta õe, Shu, võtta.

Kui Ning kuuleb võistlusest, millega otsitakse kuningriigi suurimat shennong-shid - iidse maagilise teetegemise meistrit - rändab ta pealinna, et võistluses osaleda. Võitja tasuks on teene printsessilt, mis võib olla ainus võimalus Ningi õe päästmiseks.

Kuid kõik need võistlejate vahelised ärategemised, õukonna verine poliitika ja salapärane (ning kenake) poissi, kellel on kohutav saladus, võivad tähendada seda, et Ningi elu võib olla suuremas ohus, kui kunagi varem.

Fantasy, Magic, YA


Kuidas iseloomustada “Maagiast läbiimbunud mürki”? See on nagu düstoopiline YA romaan, kuid tegevus ei toimu mitte kaugel tulevikus vaid kaugel minevikus ja mitte maailmasõjast räsitud Euroopas/Ameerikas vaid hoopis maagilises hiinas, mis pole maailmasõjast räsitud.

Ning on teismeline hiinlanna, kelle ema on surnud mürgitatud teed juues, ning sama mürgi toimega on haigestunud ka tema noorem õde. Seega on Ningi jaoks ainus võimalus õde päästa, minna pealinna, kus kuningakoda on välja kuulutanud uue õukonna “tee maagi” leidmise võistlused. Kui Ning suudab võistlused võita, saab ta ligipääsu kuningakoja ravimiladudele ja sedasi saaks ta päästa oma õe.

Loomulikult ei võistle osalised vaid kohtunike antud ülesannetel vaid ka väljaspool võistlusi omavahel, vahendeid valimata ja vahel ka oma mentorite heakskiidul. Ningil ei ole kerge, sest temal pole mentorit, pole kohalikke toetajaid, kuid see poleks YA fantaasia, kui ta ei leiaks toetajaid ja sõpru ootamatutest kohtadest.

Kogu see lugu on täis toitu ja teed, erinevaid maitseid ja aroome, fantastilist loodust ja traditsioonilisi rõivaid. Ning, kes on tulnud vaesunud arsti ja maagi perekonnast, kellel oli tihti varuks nälg, saab pealinnas kogeda täis kõhtu, uusi rõivaid ja uusi esmaklassilisi teelehti ja lisandeid, mida nende provintsis ei kasvanud ja ka mingi hinna eest osta poleks saanud. Oma uute tuttavate abiga kogeb ta asju, millest ta unistadagi poleks osanud loota, kuid samas võib tema usaldatavus talle julmalt kätte maksta.


Võistlused, tee, maagia, sõprussuhted, õukonna poliitika, saladused - see on põnev lugu, millega on kerge kaasa minna, ning lõpuks ometi raamat, kus juuakse teed :). 

Ja see lõpp … järgmine osa, palun!!! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar