2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 19. aprill 2023

Death at Whitechapel

Raamat: Death at Whitechapel (Kathryn Ardleigh #6) by Robin Paige (2000) Hinne: C+ Lühikokkuvõte: 

https://www.goodreads.com/book/show/123856176-death-at-whitechapel                

Kathryn Ardleigh ja tema abikaasa Charles kutsutakse appi, kui Jennie Jerome Churchilli ähvardab skandaal. Tema poja Winstoni poliitiline tulevik on ohus, kui keegi väidab nagu tal oleks tõendeid, et tema isa pole keegi muu kui kurikuulus Jack the Ripper …

Historical Mystery


Surm Whitechapelis on üks päris andekas põnevik, mis mängib ajalooga. Siin antakse ühele siiani lahendamata kuriteole üks võimalik lahendus. Tõsi, see lahendus on vägagi utoopiline, kuid lahendus on see ikkagi.


Et siis Winston Churchilli emalt pressitakse raha välja väites, et nad teavad, et tema abikaasa oli seotud Whitechapeli jõhkrate mõrvadega. Kui tal pole enam raha, millega oma poja tuleviku päästa, pöördub ta teise ameeriklase poole, tunnistades oma rasket olukorda ja näidates tõendeid, mis talle on saadetud. Ning kui teda siis veel hakatakse taga otsima seoses esialgse väljapressia surmaga ning ta noor austaja muutub eriti tüütuks, vajab ta kiiresti abi.

Tasapisi selgub, et tõendid on võltsitud, kuid selle avastusega jõutakse ka viideteni, kust tuleb tõde otsima hakata, ning peagi selgub, et nende jõhkrate mõrvade taga võib olla midagi palju tõsisemat kui hullunud arst või armukade klient või …. See seletus tundub isegi päris usutav, mingil määral, kuid eks tõde jääbki teadmata.


Kuid lisaks sellele kriminaalsele poolele, on tegelikult päris huvitav ka see Churchillide elu kirjeldamise pool. See kõik toimub enne kui see nimi kõigile tuntuks saab, see on enne kui Churchill poliitikasse jõudis, siin on ta alles sõjaväeline ja autor, kuid tal on unistused, mida ta ema siis püüabki elus hoida. Lisaks saab ka teada kuidas britid suhtusid ameerikast tulnud rikastesse naistesse. Ja kui nad siis veel noored austajad leiavad, kui abikaasad on surnud, muutub ühiskonna suhtumine neisse veelgi.

 

Et siis huvitav ajalooline ja kriminaalne lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar