2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 16. november 2023

Heart of Night and Fire


 Raamat: Heart of Night and Fire (The Nightfire Quartet #1)  by Nisha J. Tuli  (2023)
Hinne: C+ Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/193898666-heart-of-night-and-fire 

Maagia linn. Unes sündinud kirg. Saladus, mis lööb nende maailma lõkkele.

Zarya on aastaid olnud vangistatud kullatud vanglasse. Tema maagia on keelatud ja ohtlik saladus - kuid keegi ei seleta talle miks. Nüüd on ta valmis välja murma ja tõde teada saama.

Ta põgeneb sillerdavasse Dharati linna, kus ta avastab uue maailma täis lumma ja intriige. Võrgutava ja verd imeva rakshasa ning maagiat ketrava Aazheri võluri abiga otsib ta vastuseid oma küsimustele.

Kuid linn on rünnaku all. Iga öö ründavad tumedad olendid. Ja nad on Zarya saabumisest alates tugevamaks muutunud. Et oma uut kodu kaitsta, ühineb Zarya võitlusega.

Samal ajal kui ta võitleb müüridel ja otsib raamatukogudest vastuseid oma maagiale, kummitab teda tema unenägudes kummaline võõras. Tugev, ülbe ja kaunis Rabin näeb läbi Zarya saladuste ning sütitab temas igatsusi, millele ta vastu panna ei suuda. Kuid kas Rabinit saab usaldada?

Kui pimedus ähvardab Dharati enda all matta, seisab Zarya silmitsi ülitähtsa otsusega. Kas tema maagia paljastamine päästab linna? Või hävitab ta sedasi igaühe, keda ta armastab?

Fantasy, Paranormal,Romance, Magic


“Öö ja tule süda” on noorte täiskasvanute paranormaalne romantika, kuid see on hoopis teistsugune kui need mida ma tavaliselt lugenud olen. Siin ei ole need tüüpilised paranormaalsed olendid, kellega me tavaliselt sellistes raamatutes kokku puutume, nagu vampiirid ja kollid ja haldjad ja draakonid ja libaloomad. Selle raamatu paranormaalne maailm on pärist India legendidest, seega tahaks olla nende legendidega palju rohkem tuttav, kuid ka vaatamata sellele, on seda väga huvitav lugeda. 


Peategelane on Zarya. Ta on aastaid elanud piiratud alal, talle on lubatud teha vaid teatud asju. Ta on pidanud lõpmatuseni võitlema, jooksma, ellujäämist õppima ja kui ta liiga ligidale piiridele sattus, ta minestas. Kuid miski on muutunud. Ta saab lahkuda. Ta tunneb maagiat endas särisemas. Ta kotub uute inimesega ja olenditega ja teda külastab unenäos üks väga ahvatlev kuid samas ka hirmutav tüüp, kes lubab ta üles leida.

See linn kuhu ta teel on, on miski mida ta poleks osanud uneski näha, kuid millegi pärast tabab linna üks katastroof teise järel, kui mitte arvestada neid tavalisi igaöiseid rünnakuid, millega sõdalased tegelevad.

Üha enam tundub Zaryale, et tema on kuidagi selle linna allakäiguga seotud, kuid samas ta ei leia kuidagi vastuseid oma küsimustele - kes ta on, miks tal oli keelatud oma maagiat kasutada ja kes on see inimene tema unenäost.


See kõik on nii põnev. Tõsi, vahepeal on kirjeldused liiga pikad ja nimed kipuvad segamini minema ja alati ei saa aru, mis on need võimed, millest räägitakse, sest nende kirjeldamiseks kasutatakse spetsifilisi väljendeid, kuid, lõpuks ei sega ka see, sest mingi moment hakkad juba aimama, kes on kes ja mis on tema võimed.


Järgmine osa palun!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar