2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

teisipäev, 25. veebruar 2014

Prince of Shadows

Raamat: Prince of Shadows by Rachel Caine (2014)
Hinne: B
Lühikokkuvõte:
https://www.goodreads.com/book/show/12788124-prince-of-shadows
Montague ja Capuletide majades on vaid üks eesmärk: võim. Poisid on sündinud võitlema ning surema au eest, ning – kui nad ellu jäävad – abielluma mõjuvõimu ning raha pärast, mitte armastuse pärast. Tüdrukud on vara, mida tuleb kasutada targasti. Kellegi soovid pole tähtsad. Nende saatus on määratud päevast kui nad sündisid.

Benvolio Montague, Romeo onupoeg, teab seda kõike hästi. Ta on valmis oma onupoja ja nende maja eest surema, kuid siiski elab ta hinges vastuhaku sädemeke. Öösiti on ta Varjude Prints, Verona parim varas – ning ta riskeerib kõigega, kui ta otsustab minna varastama Capuletide majast. Varastamise käigus näeb ta aga Rosalinet, tüdrukut kelle saatus on minna kloostrisse, ning nii saabki alguse kohutav needus, mis nõuab Veronas palju elusid ...

... ning muudab nende kõigi saatuse, igaveseks.

Romance, Drama, History, Remake of a Classic

Kes siis ei teaks Shakespeare Romeo ja Julia lugu? Kuid mis toimus enne seda kui Shakespeare lugu algab ja mis saab pärast seda kui tema lugu lõppeb? Miks needis Mercutio surres mõlemat maja? Kes oli see salapärane Rosaline kellesse Romeo raamatu alguses nii armunud oli?
Mercutio, Tybalt ja Benvolio
Rachel Caine raamat ongi siis Romeo onupojast Benvoliost, nende mõlemi sõbrast Mercutiost ja Romeo viimasest õhkamise objektist Rosalinest.

See lugu algab palju varasemast ajast kui algab Shakespeare lugu. Selles raamatus tutvustatakse palju lähemalt Montague maja hierarhiat, selles majas elavaid noori ja vanu. Samuti ka Capuletide maja ja nende hierarhiat. Lisaks ka Romeo ja Benvolio sõpra Mercutiot ja tema tumedaid saladusi.

Nad kõik on noored ja tuisupäised, kerged armuma ja kerged vihastama. Kui Mercutiot tabab kõige rängem saatuse hoop, on ta valmis milleks iganes, et kätte maksta nendele, kes tema õnne ära rikkusid, kuid kuna ta ei tea täpselt, kes on ta õnnetuse taga, siis tabab tema kättemaks ka neid, keda ta armastab.

Ja sealt ühtibki see lugu klassikalise loga, kuid siin raamatus ei ole Romeo ja Julieti armatus maailma ilusaim ja puhtaim armumine esimesest silmapilgust, oi ei, siin loos on nende armumise taga miskit palju tumedamat ja palju julmemat. Kuid lugu läheb ikkagi edasi oma tuntud teed, lihtsalt lisaks tuntud loole pakutakse lugejatele ka palju lisainfot ja nende kahe armunu lõpp jääb siiski muutmatuks, kuid kuidas lõppeb kogu Montague ja Capuletide lugu .... selleks tuleb teil endil raamatut lugeda.

Üldkokkuvõttes oli see üks huvitav versioon klassikalisest loost. Kui Shakespeare oleks näidendi asemel proosat kirjutanud oleks ta täpselt sama moodi kirjutatud olnud, Caine on väga hästi sama stiili ära tabanud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar