2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

esmaspäev, 22. september 2014

Love, Rosie (Armastusega, Rosie)

Raamat: Love, Rosie (Where Rainbows End) by Cecelia Ahern (2004)
Hinne: A
Rosie ja Alex on kui teineteise jaoks loodud, ning seda näevad ka kõik teised nende ümber, kuid mitte nemad ise. Nad on juba lapsepõlvest saati olnud parimad sõbrad, ning nende sõprus muutub üha lähedasemaks, kuni Alexi vanemad kolivad Bostonisse koos kogu perega. Rosie ja Alex on 17 ja nad alles on hakanud nägema üksteist romantilises valguses. Nad on löödud ning teevad plaane sellest, kuidas Rosie astub mõnda Ameerika ülikooli.

Rosie saab sisse Bostoni Ülikooli ja Alex Harvardisse ning kõik hakkab paika loksuma kuni vahetult enne väljasõitu saab Rosie uudise mis muudab kogu ta edasist elu: ta on rase ja isaks on poiss kellega ta läks lõpuballile kuna Alex jäi lennukist maha.

Rosie unistus ülikoolist, Alexist ning glamuursest karjäärist jooksevad liiva kui Rosie jääb koju Dublinisse, et hakata üksikemaks, samal ajal kui Alex alustab oma karjääri meditsiinis ning leiab uue armastuse Bostonis. Kuid saatus on üks naljakas asi ning see lugu, mis on üles ehitatud e-kirjadest, kirjadest, teadetest ning reast käest lastud juhustest, näitab Alexile ja Rosiele et saatus mängib oma lemmikutega kaua.
Drama, Romance

To: Ergav
From: Diana
Subject: Üks huvitav lugemine
Tead, varsti jõuab kinno üks film, mis on taas kord raamatu põhjal tehtud. Raamatuks on Armastusega, Rosie ja autoriks sama kirjanik, kes on kirjutanud ka P.S. Ma armastan sind.

Kas mäletad kuidas ma löristasin nutta vaadates seda P.S. Ma armastan sind filmi? No sellele tuginedes oli loota et ka see raamat ja film võivad head naistekad/pisarakiskujad olla. Lisaks on filmis ka väga armsad näitlejad peaosasse pandud – Sam Clafin ja Lily Collins. Seega ma lihtsalt pidin raamatu läbi lugema enne kui film kinno jõuab oktoobri lõpus. Nüüd ma kardan kinno minna ja seda kahel põhjusel: a) seda raamatut on väga raske filmi panna; b) see lugu on liiga lähedane.

Kas mäletad kuidas meid pandi esimeses klassis kokku istuma, sest sina ei suutnud rahulikult olla ja minu pinginaaber jäi esimesel septembril haigeks. Ausalt ma ei mäleta palju algkoolist, kuid seda ma mäletan. Vot Rosie ja Alex pandi ka kooli alguses kokku istuma, sest mõlemad olid kooli esimesel päeval hilinenud. Sealt edasi olid nad kui sukk ja saabas – koolis, kodus, kirjakeste vahetamine, sünnipäeva kutsed, emade vahelised kirjad, kui nad kaks tülitsesid.

Siis jõudsid nad põhikooli ja Rosie 16 sünnipäeval võltsisid nad mõlemad oma emade käekirja ning läksid kooli asemel ühte suvalisse baari ning jõid end täis. Rosie ei mäleta sellest palju muud, kui et ta magu pumbati tühjaks ning ta kukkus baaritoolilt ning lõi pea ära. Rosie pannakse kaheks kuuks koduaresti ja Alex peab isa kontoris töötama, kus ta kohtub oma esimese armastusega.

Kuid nad kaks on endiselt lahutamatud, kuid siis nad lahutatakse – Alex peab koos vanematega Ameerikasse kolima. Kuid sellele vaatamata jätkavad nad kirjutamist ja nende sõprus muutub üha kuumemaks, kuni Alex jääb maha lennust, millega ta pidi jõudma lõpuballile ja Rosie võtab viimases hädas ballile kaasa poisi, keda nad kumbki lapsepõlves eriti kannatada ei suutnud.

Ball balliks, ees on Rosie minek Bostoni ülikooli … kuni enam ei ole minekut Bostoni ülikooli, on hoopis mähkmed ja lõputu nutt ja siis leiab Alex endale ühe toreda tüdruku …

Kord kui Rosie Alexil Bostonis külas on siis ta isegi suudleb teda, kuid hetk hiljem on kohal Sally ja … Rosie tunneb end Alexi pulmas ülimalt halvasti, sest ta tunneb nagu läheks pool temast endast Salli kõrval mööda kiriku vahekäiku temast eemale.

Rosie alustab tööd ühes üsnagi nigelas kontorikaupu müüvas ettevõttes, kuni ta enam oma ülemust välja kannatada ei suuda ning leiab töö mida ta on lapsepõlvest saati unistanud … noh või siis peaaegu selle töö – ta hakkab tööle hotelli vastuvõtus ja ta kohtub ühe üsnagi tavalise mehega, kellega neil enamvähem klapib ja siis … pärast seda kui Alex on Sallist lahutatud vaatab tema kuidas pool temast läheb mööda kiriku vahekäiku alla vale mehe käevangus.

Rosie Katie ja Alexi Josh on nagu õde ja venda kuigi neil on pea 10 aastat vanusevahet.

Mis-iganes-ta-nimi-oli petab Rosiet, kuid ta annab talle andeks. Alex on ahastuses ja jätab Rosiele kirja, mille leiab Mis-iganes-ta-nimi-oli ja ähvardab Alexit, et see Rosiest eemale hoiaks. Kuid siis petab see kretiin uuesti Rosiet ja Rosie on juba kohvrid pakkinud, et Alexi juurde koos Katiega minna, kui ilmub välja Katie isa. Katie on õnnelik, sest ega ka tema tahtnud ju oma parima sõbra Tobbie juurest ära minna. Kuid Rosie ja Alex … Alex läheb tagasi oma esimese armastuse juurde, kes nüüdseks elab Ameerikas.

Läheb aastaid, ka aastaid kuis Rosie ja Alex on üksteise peale ülimalt vihased ja ei räägi üldse, kuni nad taas rääkima hakkavad.

Rosie saab lõpuks diplomi hotellinduses ja pärast ta vanemate surma avab ka ise oma B&B ja Alex päästab endiselt oma südameoppidega inimelusid ning võitleb kodus oma abikaasaga ja kasvatab kahte toredat poega.

Katie on 30, peab üle maailma reisides DJ ametit, Alexi pojad on täiskasvanud ja Katie kohtub taas aastate möödudes Tobbiega …

See oli nii ilus ja suurepärane lugu, kuigi iga kord kui ma pidin lugemise pooleli jätma ei julgenud ma raamatut uuesti kätte võtta, sest ma ei näinud mingit võimalust, et see lugu võiks õnnelikult lõppeda. Kuid siiski, jätkasin ma iga kord taas ning olin täielikult valmis lõpus silmad peast nutma. Ja täpselt nii ka läks.
 
Ergav, kas sa mõistad, et see oleks nagu olnud meie lugu … kui sa vaid poleks kakskümmend aastat tagasi meie seast lahkunud. On aeg mind lahti lasta!

Armastusega

Diana

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar