2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 29. september 2014

The Vines

Raamat: The Vines by Christopher Rice (2014)
Hinne: C
Spring House on korralikult renoveeritud istanduse mõis New Orelansi äärelinnas, kuid selle maja õõvastava ajalugu on ammu unustatud. Kuid miski pahaendeline elutseb siiski selle vana kinnistu pinnases.

Peale seda kui maja praegune omanik ja pärijanna Caitlin Chaisson näeb pealt kuidas ta abikaasa teda tema enda sünnipäeval teise naisega petab, püüab naine omal enda elu võtta mõisapargis olevas lehtlas. Kuid ta ei sure, tema veri äratab hoopis lehtla aluses mullas puhkava pimeda jõu. Järgneb kaos ning hommikuks on Caitlini abikaasa jäljetult kadunud ning mehe armuke on hulluks läinud.

Spring House aia hooldaja tütar, Nova, on alati kahtlustanud et selles vanas majas luurab ringi miskit õelat ning pärast sünnipäevale järgnenud segadust kutsub Nove Caitlini võõrandunud sõbra Blake endale appi, et asjas selgust saada. Nad mõistavad peagi, et selle kurja ja ebamaise jõu kättemaksuiha on miski, mis võib neile mõlemile palju maksma minna.
Fantasy, Horror

Anne Ricet teate? Interviu vampiiriga ja The Wolf Gift autor. Vot Christopher on tema poeg, kes on juba aastaid kirjutanud põnevusraamatuid, kuid õuduslugude kirjutamises on see tema esimene katsetus.

Lugu on siis ühest vanast majast, kus on palju orjasid armutult kas surnus näljutatud, töötatud või siis pekstud. Üks nendest ohvritest on vandunud kättemaksu istanduse viimasele julmale omanikule, kes sai surma maja põlengus/hävingus. Keegi ei tea täpselt, mis juhtus tol ööl kui maja hävis, kuid peagi ehitati uus maja ja maja sai ka uued omanikud.

Caitlin ei ole mingi lõunaosariikide kaunitar, ta on pigem tütarlaps kellele tunti kaasa, sest ei arvatud et ta kunagi abikaasat leiaks. Ta isa on isegi püüdnud Caitlini parimale sõbrale Blakele maksta selle eest, et ta tema tütrega kurameeriks ja abielluks, kuid Blake on gei ja ta ei taha Caitlinile sellist saatust.

Caitlin on siiski abiellunud, politseinikuga, kes päästis Blake uppumissurmast, kui teda oli jõhkralt selle pärast pekstud, et ta on gei ja kinni seotud paisu põhja, kuid see politseinik on ka mängusõltlane ja naistemees, seega kui Blake hoiatas Caitlinit, et Blake on taas oma vanad kombed üles soendanud, süüdistab Caitlin Blake selles, et mees tahab tema abikaasat hoopis ise endale ja seega valetab Caitlinile, ning nende sõprus puruneb aastateks.

Nüüd siis on Caitlini sünnipäev, pidu toimub perekonnale kuuluvas Spring Houses ja Caitlin näeb vannitoa ukse vahelt, kuidas tema abikaasa …

Ta tormab lehtlasse, käes katkine šampuseklaas ja asub oma veene susima, kuid lehtla põrandalaudade alt tulevas välja väädid koos lilledega, mis ei lase ühelgi verepiisal raisku minna ning näitavad Caitlinile mismoodi seal mõisas kunagi orje koheldud oli. Kui Caitlini haavad on parandatud ja tema emotsioon endasse imetud, tormavad väädid eemal olevasse tööriistakuuri, kuhu tema abikaasa on oma kallimaga põgenenud, ning nad maksavad mehele julmalt kätte.

See oli siis algus. Järgneb Nova ja Blake uurimisretk, veel natuke verd ja satikaid ja vääte ja surma ja paljastusi ja pilguheite minevikku ning paljastusi ja tapmist ja uuestisünde …

Päris hästi kirjutatud õuduslugu, mis küll ei pane sind igaks juhuks varbaid tagasi teki alla tõmbama või siis hetke mõtlema, enne kui jala diivanilt tagasi maha paned, kuid siiski tekib õrn õõnsustunne hinge.
 
Mulle isiklikult hakkasid paar asja väga vastu ja paari asja tähtsusest ei saanud ma väga palju aru, kuid see on mu isiklik probleem, see ei tee raamatut veel halvemaks.

Päris hea lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar