2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

teisipäev, 13. märts 2018

Armastuse ja sõja laulud



Raamat: Songs of Love and War / The Girl in The Castle (Deverill Chronicles #1) by Santa Montefiore tõlk Tiina Viil (2015, 2017) Varrak, RR, A
Hinne: B
Lühikokkuvõte:


Nende elud olid nende jaoks paika pandud. Kuid armastus ja sõda suudavad kõike muuta …

Lääne Corki maakond, Iirimaa, aasta 1900. See on uue sajandi algus, ning ka kolme väga eriline naise sünniaasta: Kitty Deverill, erkpunase peaga anglo-iiri lossivalitseja tütar, Bridie Doyle, iiri koka tütar ning Celia Ceverill, Kitty elurõõmus inglise nõbu.

Ühsekoos kasvavad nad mängides Derevill lossi rohelistel väljadel. Kuid nende rahulik elu saab rikutud, kui Iirimaa püüdleb oma vabaduse poole ning need võitlused jõuavad ka nende rahulikku ümbruskonda.

Briti ülemvõimu viimase kantsina, on ka Deverille loss ise ohus, mida lähemale sõda talle jõuab ja Kitty, kes on armunud ühte mässajatest, Jack O’Learysse, ning on ka ise täis patriotismi, peab valima, kas jääda ustavaks oma anglo-iiri perele või oma sügavale armastusele Iirimaa ja Jacki vastu.

Kui tüdrukute saatus ja pettused viivad neid lahku, jääb mulje, et nende sõprus on jäädavalt kadunud. Kuid on siiski üks asi, mis neid kõiki seob ja selleks on palav ja kõigutamatu igatsus Deverille lossi ning sellega seotud mälestuste järele.
Romance, Drama, History, Ireland

WOW!! Üks suurepärane libronovella – rikas pere, nende teenijad, külarahvas. Rikka pere segased armukolmnurgad, nelinurgad, viisnurgad, mis on lisaks oma seisusest inimestega seotud veel ka teenijate ja külarahvaga. Kohalike seletamatu või seletatava viha lossielanike vastu. Saladused, mida hoitakse läbi põlvkondade … ja see on alles sarja esimene raamat!!

Aga tegelikult, kui ma seda raamatut lugema hakkasin, oli mul tunne nagu loeksin ühte teist raamatut, millest on lihtsalt tehtud kaasaegsem versioon. Peategelane on ju punapäine tüdrukutirts, kellel on võimed näha asju, mida teised ei näe, ta ema põlgab teda ja tänu sellele hoidub ka isa temast eemale, kuid siis näeb tüdruk midagi mida ta poleks tohtinud näha ja see rikub veelgi rohkem tema suhted ta vanematega. Teda kasvatab ja õpetab tema võimeid kastutama vanema põlvkonna esindaja … kas tuleb tuttav ette? Kui te olete lugenud Barbara Erskine Fööniksi lapse esimest raamatut, siis saate kindlasti aru, miks need kaks lugu mulle nii sarnased tundusid.

Hea raamat igatahes. Kõik need perekonnasaladused, need suhete keerdkäigud … vahel ma ei saa kohe üldse aru, kuidas inimesed võivad nii kergelt millegi/kellegi kohta oma arvamust kujundada, ilma et nad oleks saanud piisavalt infot, sest väga tihti juhtub sellistes raamatutes, et tähtsaimad otsused tehakse selle põhjal, mida on ühe inimese käest kuulnud. Kuid lisaks nendele rutakatele otsustele on siin loos ka palju pika vinnaga tegevusi, mille tegelik põhjus ning tagajärg võib selgeks saada võib-olla alles viimases raamatus. Ja see kõik on niiiiiiiii põnev.

Palun ärge jätke selle sarja tõlkimist pooleli! Aga palun vaadake kindlalt üle, et kui on juttu Kittyst, siis on ikka jutt Kittyst ja kui on jutt Bridiest, siis on jutt Bridiest, mitte et vahel on Kitty Bridie ja vastupidi.

Ja kui tihti teie loete raamatut, mille peategelasel on teiega samal päeval sünnipäev?;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar