2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 28. november 2019

Kesköö palee


Raamat: El Palacio de la Medianoche by Carlos Ruiz Zafon, tõlk Kai Aareleid (1994, 2019) Varrak, RR, A
Hinne: B+
Kalkuta, 1932: pimeduse süda. Läbi linna kihutab leekides rong. Öö varjudesse külvab hirmu tuleviirastus. Ja see on alles algus. Oma senise elu pikimal ööl tuleb Benil, Sheere’il ja nende sõpradel Chowbari salaseltsist seista silmitsi kuulsa paleede linna ühe hirmsama mõistatusega. Aastatetaguste saatuslike sündmuste jäljed viivad noored mahavaikitud needuseni, mis vajutab oma pitseri ka nende elule.
Mystery, Fiction YA, Horror

Zafoni teoseid lugedes tahaks ma ka omada seda oskust panna paberile oma unenäod, sest täpselt seda tema lood mulle meenutavadki – unenägusid, milles fantaasia lendab mitte ainult linnu vaid suisa fööniksi tiivul kõrgustesse, kaugustesse ning sügavustesse ja lugu teeb samapalju ootamatuid keerdeid ja käändeid nagu ka Kolkata linna tänavad.

See on seitsme noore inimese täiskasvanuks saamise lugu. Kahe ööpäeva jooksul elavad nad läbi rohkem kui mõni kogu eluajaga. Loos on verd tarretavat õudust ja pisaraid kiskuvat draamat. Kuid kõige keskmes on ikkagi sõpruse tugevus ja inimmeele haprus. Mis mõjutab meid rohkem, kas meid ümbritsev keskkond või see mida me elujooksul õpime või on veelgi suurem mõjutaja see, kust me pärit oleme?

See kiirelt arenev ja lugejat läbi tule ja vee tõmbav põnev lugu võib päevadeks kummitama jääda. Kuigi peategelased on teismelised on lugu siiski kõigile, kes tahavad lugeda põnevuse ja õuduse piiril tantsivat lugu, milles on pimedat kättemaksu, briljantset inseneritööd ja suurepärast sõnaseadmist ning vanade müütide elustamist.

Kiire ja vägagi põnev lugu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar