2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 7. märts 2021

Ground Sweet as Sugar

Raamat: Ground Sweet as Sugar (Ground Sweet as Sugar #1) by Catherine C. Heywood (2021) Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/56575058-ground-sweet-as-sugar       

Unustamatu täiskasvanuks saamise saaga tüdrukust, kes võitleb oma vabaduse, kodumaa ja südame eest …


Aasta 1797, Iirimaa on juba sada aastat olnud Inglismaa mõju all, ning mäss ei ole enam kaugel. Vaja on vaid ühte vägivallaakti - seitsemeteistaastase tüdruku hukkamist. Charlotte Dillon soovib vaid põgeneda. Kui ta oma saatuse sõrmede vahelt põgeneb, avastab ta, et tema tulevik on James Blairi, suhkruistanduse omaniku kätes, kellel on sidemeid Charlotti vaenlastega.

Charlotte on Jamesiga seotud seitsmeks aastaks, seega peab ta oma tõelist isikut varjama, isegi siis kui nad asuvad teele Lääne Indiasse, isegi kui nad mõlemad jõuavad oma taluvuse piirideni, isegi kui nad armuvad.


Samal ajal, ookeani taga, laguneb vastupanuliikumine ning selgub ka saladus, mis võib hävitada noorte vahel tekkivad tunded. Ning kui võitlus jõuab Charlottini, peab ta valima oma südame ja kutsumuse vahel.

Fiction, History, Romance


Seda võiks võtta kui ajaloolist YA või NA lugu. Lugu kus teismeline, kes on end kaitstes tapnud kellegi väga tähtsa ja ootab oma viimset päeva, ja saab vaid paar tundi enne surmanuhtluse täideviimist uue võimaluse - ütle, et oled hoor ja nõustu väljasaatmisega Lääne India saartele, kus pead seitse aastat tegema seda tööd, mille sinu omanik sulle määrab.


Oh tore, lugu iirlastest orjadest Kariibimere saartel, kangelanna kindlasti armub istanduse omanikku ja raamat ongi sellest, kuidas nad lõpuks õnneliku lõpuni jõuavad … aga ei.


Tõsi, Charlotte on iirlane ja ta on sunnismaine seitsmeks aastaks (mitte ori), ja ta saadetakse esialgu lõbumajja, kuid peagi toob istanduse omanik James ta sealt oma istandusse ning nende vahel isegi hakkab midagi susisema ja siis liigub ta edasi  laevanduse kontorisse ning siis … ja seda kõike vaid aasta jooksul. See lugu, mis esialgu nii lihtne tundus on tegelikult üks imelik lugu, mida lugedes ei või kunagi kindel olla, kuhu see edasi liigub, kuidas üks või teine tegelane võib käituda kriitilisel hetkel, millised mõtted võivad neid saata minevikust ja millised võivad olla nende ootused tuleviku suhtes. Mitte milleski ei saa kindel olla, sest kõigil on oma saladused ja need saladused võivad iga hetk olukorra imelikuks muuta. Ja kui ka peategelased põnevust ei paku, siis võib keegi pimedast nurgast välja karata ja loo oma soovidele vastavalt peapeale keerata.


Siin on ka armastust, kuid see on imelik armastus, mis võib hetke jooksul vihkamiseks muutuda või siis see mis tundub armastusena võib tegelikult olla vaid vajadus hellust tunda või vajadus kedagi teist unustada. Armastus, mis tegelikult ei ole armastus, mis teeb rohkem haiget kui pakub rõõmu.


Ja lisaks sellele, et peategelaste lugu hüppleb siia ja sinna, on siin ka kõrvaltegelasi ja imelikke infokillukesi, millest mõningatele saab seletuse raamatu jookusl teised jäävadki õhku rippuma, lootuses, et äkki neid seletatakse järgmises raamatus.


Imelik lugu, kuid põnev lugu, mingis mõttes.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar