2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

teisipäev, 23. november 2021

Kolm musketäri ja kokatädi

Raamat: Kolm musketäri ja kokatädi by Raivo Tihanov (2021) ER, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/59661717-kolm-musket-ri-ja-kokat-di               

„Kolm musketäri ja kokatädi“ on nooremale ja keskmisele kooliastmele mõeldud hoogne ja seikluslik lugu robotipaarist, kes pensionile jäädes kolivad maale elama. Kuigi inimeste kõrval on loo tegelasteks robotid ja loomad, on see eelkõige lugu pereväärtustest ja sõprusest ning kohanemisest eluga väikeses kogukonnas. Värvikad tegelased on kui läbilõige ühiskonnast, kus leidub nii häid ja töökaid kui ka halbade kavatsustega ja teisi ära kasutavaid inimesi. Loo sõnum noorele lugejale on, et mitte raha ei tee kedagi õnnelikuks, vaid sõbrad ja kaaskondlased, kes hoolivad väga sellest, et elu jätkuks. Kõik aitavad kõiki ja kõik võivad kindlad olla, et kui raskeks läheb, siis tullakse ikka appi – nagu musketäridel kombeks. Laheda loo muudavad pilkupüüdvaks autori enda joonistatud pildid.

Family, Adventure, Criminal


“Kolm musketäri ja kokatädi” on muhe lastekrimi sugemetetega seiklusraamat, mida on hea lapsele ette lugeda, sest siin on ilmselt kohti, mida vanem peaks lapsele seletama. Seda lugu võiks iseloomustada umbes nii: võtke multikad “Robotid” ja “Kolm sõpra Prostokvašinost” ja tooge kõik see tegevus õdusasse mereäärsesse külakesse Eestis ja saategi selle raamatu.


Siin on mõnus suvine maakodu, üllatavad uued sõbrad, perekonna tähtsus, inimeste heatahtlikkus ja ahnus ning rumalus. Vahepeal lugedes võib ära ununeda, et peategelased on robotid, kuid ma usun, et lapsed kellele ette loetakse ei lase teil seda unustada ja küsivad õigel kohal, kuidas metallist robotid ühte või teist asja teha saavad :). Kõige tähtsam asi selles raamatus on üksteise aitamine.

Meil siin maal on sellised reeglid, et aidatakse üksteist. Lihtsalt minnakse appi, kui keegi seda vajab ja kogu moos! Isegi ilma küsimata, aga targem on muidugi ikka küsida, et õigesti aidata. Aidatakse ära, ja kui aitajal endal teinekord abi vaja on, siis tuleb kunagisel hädalisel meelde, et ta on ju teene võlgu. Ning koos saavad asjad kenasti aetud. Lihtne, armas ja igati tulemuslik.


Lisaks heale loole, on raamatus ka suurepärased illustratsioonid, mis panevad loo tõeliselt elama.


Hea lugemine.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar