2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 29. november 2021

Veripunased suveunenäod

Raamat: Söta, röda sommardrömmar (Cilla Storm #1) by Christoffer Holst  (2021) ER, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/59473371-veripunased-suveunen-od               

Mõrvad, armastus ja Chardonnay. 

Cilla Stormi mitu aastat kestnud kooselu saab lõpu, kui ta poiss-sõber pakib asjad ja lahkub kodust. Cilla tööelu ajakirjanikuna ei suju päris nii, nagu ta lootis. Murtud südame ravimiseks ostab ta aianduskrundi Stockholmi lähedal asuval idüllilisel väikesaarel Bullholmenil. Cilla pole küll rohenäpp, kuid ta otsustab siiski suveks saarele elama asuda. Kuid kui jaanipäeva hommikul leitakse saarel uputatuna noor naine, võtab Cilla elu uue pöörde. Tema oli juhuslikult viimane, kes naist elusana nägi ja ta tõmmatakse kaasa uurimisse, mida viib läbi nägus ja stiilne politseinik Adam. Veidi neurootiline ja punast veini armastav Cilla ning range ja soliidne Adam on nii erinevad, kui kaks inimest üldse olla saavad. Ometi tõmbab neid teineteise poole. Kuid siis toimub saarel veel üks mõrv.

Romance, Adventure, Criminal


“Veripunased suveunenäod” on humoorikas suvine muhekrimi, millest ei puudu ka uue elu alustamine ja uue armastuse leidmine … või siis mitte, eks seda saab edaspidi näha :)

Aga jah, Cilla, kes pärast oma viimane elukaaslase minemakõndimist ostab siiski selle väikese suvemaja, millest ta nende jaoks unistas, saabub Redise teele, idüllilisele väikesaarele, jaanuõhtul. Pärast esimest üksi aias istutud õhtut, ärkab ta kisa peale ja läheb uurima, mis toimub. Sedasi näeb ta blondi kaunitari ilmselgelt oma poissõbraga tülitsemas, seega läheb ta koju tagasi. 

Ja see on koht, kus lisanduvad ka teiste saarekülaliste hääled, enamasti noored täiskasvanud, kellel on ühine saladus, mis neile nüüd võib elu maksta.


Cilla ärkab järgmisel hommikul, kui ta uus naabrinaine Rosie tuleb talle “teretulemast” soovima, ning tõmmatakse koheselt mõrvamüsteeriumisse, kui selgub, et Cilla on öösel näinud neiut, kes hommikul surnult leiti ja loomulikult on Rosie poeg politseinik, kes asja uurib, ning Adam on ühtlasi ka silmale igati ilus vaadata :)


Selles loos on suurem tähtsus inimsuhetel ja armastusel (nii soovitud kui ka soovimatul armastusel) kui kriminaalsel lool, aga see väike saar on siiski piisavalt suur, et siia mahuks metsa peitunud vana kaevandus, mitu perekonda, kelle suhted on segased, armastus, mis võib kellegile elu maksta, saladused, mida oodatagi ei oska, ning südamed, mis on nii suured, et soojust jagub kõigile.


Lihtne ja kerge lugemine, kus on piisavalt põnevust ja huumorit, mis pakub piisavalt meelelahutust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar