2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 26. september 2022

The Golden Spoon

Raamat: The Golden Spoon by Jessa Maxwell (2023) Hinne: D Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/61273344-the-golden-spoon  

“Küpsetus nädala” kümnenda hooaja filmimine on algamas kuulsa koka ja saatejuhi Betsy Martini maamõisas ja kõik tundub olevat nii nagu peab. Telk on püsti, parimad koostisosad on riiulitel ja meeskonnal on kaamerad valmis.

Viis osalist on valmis näitama oma kulinaarseid oskusi viiel päeval, kuid Betsi pole sugugi õnnelik, et ta peab rambivalgust jagama uue saatejuhiga - ninaka ja ettearvamatu Archie Morrisega. Kui siis küpsetusvõistlus algab, hakkavad asjad kiiva kiskuma. Esiteks tundub, et keegi saboteerib võistlust - suhkur asendatakse soolaga, keeduplaat keeratakse kõrgkuumusele - kuid kui leitakse laip, on kõik kahtlusalused.

Criminal Thriller


Te olete ju näinud The Great British Bake Off sarja? Ja te olete ju näinud neid teiste riikide sarju, mis tahavad olla sarnased, kuid ei jõua isegi lähedale mitte? Vot see raamat on täpselt see, üks järjekordne uusversioon, mis ei jõua lähedalegi mitte, isegi kui siia on (ahvatluseks) lisatud laip.


Lugu algabki sellega, et leitakse laip. Ja siis läheb lugu tagasi salvestuse esimesse päeva, tutvustatakse kõiki kuut osalist, kuidas nad küpsetamise juurde on jõudnud ja kuidas nad siia saatesse jõudsid, millised on nende saladused ja milline psüühikahäire neid vaevab. Lisaks ka saatejuhi taust ja ülevaade igapäevasest küpsetusülesandest ja kuidas osalised nendega hakkama saavad.


Ja nii kolmveerand raamatut. Isegi kui tegelaste ja nende saladuste tutvustus on huvitav, siis küpsetusvõistluse osa on … kõike muud kui huvitav, pigem rikub kogu olustiku, sest kui olete just alustanud TGBBO uue hooaja vaatamist, siis need ülesanded on igavad ja kirjeldused nõrgad.


Lõpuks ometi jõutakse tagasi laiba juurde, kuid enne veel teeb autor kindlaks, et lugeja saaks kahelda, kes see on, isegi kui tähelepanelik lugeja saab sellest aru, lihtsalt selle järgi, kuidas autor raamatu üles on ehitanud. Järgneb võrdlemisi segane ja “põnevust” tekitav seletus, kuidas just see tegelane telgi katusele sattus, kes oli sellega seotud ja kuidas on teised osalised selle majaga seotud ja mis selles majas kunagi ammu juhtus.


Kui see küpsetusosa oli mingil määral huvitav, siis see krimiosa … ei ole usutav. Nagu ma juba varem olen öelnud, kui ma loen raamatut, siis ma loon endale raamatus olevast majast ja maja ümbruse mõttes maketi vastavalt raamatus olevatele kirjeldustele, ning taas kord, vastavalt kirjeldustele ei saaks siin toimuda neid asju, mis väidetavalt toimuvad.


Et siis, mõte sellel võib ju hea olla ja Hulu võib sellest telesarja teha, kuid minu jaoks jättis raamat palju, palju soovida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar