2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 8. jaanuar 2016

Home to Cedar Branch



Raamat: Home to Cedar Branch (Quaker Café #2) by Brenda Bevan Remmes (2016)
Hinne: C
Pärast seda kui abielurikkumine on lõppenud väga halvasti, otsib Katy varjupaika oma vägivaldse abikaasa, Hanki, eest oma vaikses Põhja Carolina kodulinnas Cedar Branch. Ta asub taas elama oma vanas lapsepõlvekodus ning asub tööle kohalikus Quaker Cafe kohvikus, lootes et on saanud kõik probleemid seljataha jätta.

Kohvikus leiab Katy liitlaseid, häid inimesi, kes on valmis teda kaitsma ning talle nõu pakkuma. Kohviku omanik, kes nõuab kõigilt korraliku käitumist, kohviku kokk, kes ei talu rumalusi ning astub kõigile eluraskustele vastu rakse praepanniga käes, New Yorgist sisserännanu, kes ei allu samadele tavadele kui teised, ning kaval Lõunaosariikide jurist, kes näeb Katy probleemides tulu võimalust. Kuid kui Hank saab teada tema asukoha, lendab Katy rahulik elu vastu taevast. Hanki ja kohalike võimuesindajate vaheline võimuvõitlus haarab endaga nii meedia kui ka kohalikud elanikud ning paneb proovile nende veendumuse hoida rahu ning hoiduda vägivallast.
Drama, Criminal, Religious

Seda raamatut on nii raske iseloomustada. See on lugu koduvägivallast, valedest valikutest, pimedast usust, usklikest inimestest (ja need kaks on siin raamatus täiesti erinevad asjad), kogukonna ühtsusest, peresidemetest. See on nagu kriminaalne lugu milles on natuke religioonist, natuke perekonnas ning natuke draamat. Päris hea põnevuslugu.

Kõik saab alguse sellest kui kolm liigselt uudishimuliku poissi sajavad läbi katuseakna arstikabinetti, kus doktoril on just käsil afäär tema patsiendiga. Üks asi viib teiseni ja peagi teab kogu linn, mis juhtus ning doktor leiab end seismas uksel, kaks kuuli rinnus. Tulistanud tulivihane purjus abikaasa arreteeritakse ning petnud abikaasa lahkub linnast, kuna ta kaotas ka oma töö ning selleks, et lapsi ja ennast ülal pidada, on tal vaja abi.

Katy vana kodulinn võtab ta avasüli vastu. On neid, kes nina krimpsutavad, kuid nende kogukond on tugev, seega saab ta kohe töö ja ta lapsed saavad taas kooli minna ja abikaasa istub vanglas oodates kohtupäeva. Kuid abikaasa vend hakkab Katy ja tulistamise pealtnägijaid psühholoogiliselt terroriseerima ja Katy tütart manipuleerima, et teda ema vastu keerata.

Möödub aasta enne kui juhtum kohtusse jõuab, ning selleks ajaks on Ray teinud kõik endast oleneva, et oma vanda üles ässitada, tunnistajaid hirmutada ning ta on teinud ka muid plaane, et venda vabaks saada … ning kui nad kõik siis kohtus kohtuvad, läheb asi väga hulluks kui Hank paanikasse satub.

See oli huvitav lugu inimloomusest. Hea lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar