2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 4. jaanuar 2016

The Midnight Rose



Raamat: The Midnight Rose by Lucinda Riley (2013)
Hinne: A
Briti impeeriumi kõrgajal, sõlmib vaesunud kõrgseltskonna perest pärit üheteist aastane Anahita, sõpruse tujuka Printsess Indiraga, India kuningakoja hellitatud tütrega. Anita on printsessi ametlik saatjana ja seega reisib ta koos Inidraga Inglismaale vahetult enne kui I Maailmasõda algab. Olles Inglismaal kohtub ta noore Donald Astburyga – suurepärase, kuid erakliku Astbury valduste pärijaga – ning tema kuritahtliku emaga.

Üheksakümmend aastat hiljem. Noorukese Ameerika filmistaari, Rebecca Bradley, ees on kogu maailm avatud. Kuid kui ta suhe ta samakuulsa poissõbraga võtab ootamatu pöörde, on tal hea meel, et tema järgmine roll viib teda Inglismaale, vaiksesse külakohta, mängima 1920ndate kaunitari, eemale avalikkuse silmade alt. Peagi pärast seda kui võtted on alanud jõuab ootamatult nüüdseks juba lagunevasse Astbury lossi Ari Malik, Anahita tütrepojapoeg, kes uurib omaperekonna minevikku. Üheskoos Rebeccaga avastavad nad Astbury dünastia minevikust saladusi, mis kummitavad veel praegugi …
History, Romance, Mystery

Minu jaoks oli see lugu nagu Bollywooduy versioon filmist Notting Hill, pluss kuhjaga põnevust ja armastust nii minevikus kui olevikus.

Lugu algab sellega kuidas sajaaastane vanadaam Anahita (Anni) annab oma lapse-lapse-lapsele Arile oma käsikirja, milles ta räägib oma loo kuni hetkeni kui sündis Ari vanaema. See lugu on uskumatult maagiline kuid samas ka nii traagiline. Ari on noor ärimees ja tal pole aega lugeda oma vanaema lugu, seega unustab ta selle oma laua sahtlisse rohkemask kui kümneks aastaks. Kui ta siis lõpuks leiab aega, et lugu lugeda läheb ta Inglismaale, et täita oma vanavanaema viimast soovi ning otsida oma ammu kadunud vanaonu.

Rebecca on noor Hollywoodi täheke ning ta on tulnud Inglismaale, et siin oma uusimat filmi filmida. Teda jälitavad probleemid ta poisssõbra/kihlatuga ning pressiesindajatega ning tema õnneks saab ta võimaluse ööbida samas lossis, kus ka filmitakse. Lossi omanikuks on eraklik vanahärra, kes elab seal koos oma majapidajannaga. Esialgu on lossi ümbritsev rahulikkus Rebeccale hea, kuid siis hakkavad toimuma imelikud asjad, ning kui ka Ari sinna lossi saabub, ning Rebecca saab lugeda Anni käsikirja ning ta leiab ka Donaldi päeviku …

See oli üks vägagi kaasakiskuv lugu. Tõsi, siin oli aju, mis minu jaoks olid ärritavad, kuid kuna need olid ülimalt isiklikud asjad, siis ei saa ma öelda, et need lugu oleks rikkunud, lihtsalt minu jaoks oli lugu natuke imelik, kuid muidu oli tegu vägagi hea looga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar