2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 18. jaanuar 2016

The Rogue Not Taken



Raamat: The Rogue Not Taken (Scandal & Scoundrel #1) by Sarah MacLean (2015)
Hinne: B
LEEDI SOPHIE SELTSKONNA HÜPPE
Noorim kurikuulsatest Talboti õdedest šokeeris Liverpooli Suvisel kogunemisel olevat seltskonda, kui ta lükkas oma õe avalikult üleaisa löövat abikaasat, ning too maandus oma tagumendiga – kuldkalade tiiki. Ning siiani oli veel arvatud, et Sophie on neist kõige vaiksem …

Kui Sophie leiab end vägagi avaliku seltskonna halvakspanu märklauana, teeb ta kõik mis võimalik, et põgeneda Londonist ja nende hinnangu eest – ta põgeneb hoides kinni vankri tagumisest küljest, vandudes, et ta ei naase kunagi tagasi Londonisse … või kõrgseltskonna rüppe. Kuid see tõld ei päästa teda probleemidest. See tõld on probleemidest pungil.

KUNINGLIK LURJUS VALITSEB VÕRGUATMIST!
Eversly markiid nähti laskumas mööda lillevõrestiku, põgenedes ärritunud krahvi ning tolle endise kihlatu eest. Ükski leedi pole Eversley Lõpmatute Vallutuste eest kaitstud!

Kingscote, Eversley markii, pole veel siiani kohanud naist, keda ta ei suudaks võluda, ning seega on ta saanud kuulsuse, mis on palju hullem kui tõelisus. Teda on kiiresti koju kutsutud ning ees ootab pikk, igav retk Šoti piiri äärde. Kui King aga leiab vankrist põgeneva Sophie, muutub reis kõigeks muuks kui igavaks.

SÕDA? VÕI MIDAGI ENAMAT?
King arvab, et Sophie püüab teda abieluvõrku püüda. Sophie ei abielluks Kingiga ka siis kui ta oleks viimane mees maailmas. Kuid tõllad on kitsad, täis hämaraid saladusi, ning vastupandamatuid ahvatlusi ja ühtäkki on senine ebameeldivus vägagi meeldiv…
History, Drama, Romance,

Sarah MacLeanil on ilmunud uuest Skandaali ja Lurjust saja esimene raamat, Veel Vaba Suli, ning see tundub ka tulevat täpselt sama hea sari kui tema varasemad sarjad on olnud. Seekordne lugu meenutas mulle kohti Joanna Chambersi ’Leedi Saladust’ ja kohati Jane Austeni ’Uhkust ja Eelarvamust’, kuid üleüldiselt oli tegu vägagi meelelahutusliku ajaloolise armastusromaaniga, mis oli tüüpilistel MacLeani viisil täis saladusi, skandaali, armastajaid kes esiotsa ei salli teineteist, siis vihkavad teineteist ning lõpuks ei suuda teineteiseta elada.

Seekordne lugu on siis Sophiest, kes on noorim söekaevuri/uusaristrokraadi tütar, kelle pere on nagu ka kurikuulus Austeni Benneti perekond, kus ema ja õed suudavad end pidevalt ühiskonna naerualusteks teha. Kuid Sophie on alati valmis neid ka kaitsma, seega satubki ta olukorda, kus ta tahab koheselt jätta oma vana elu seljataha.

Sophie idee on lahkuda peolt ning minna tagasi Londonisse, kuid tema õnn ning saatuse ninanips viib ta hoopis kannupoisiks riietatuna koos Eversley markiiga reisile Põhja. Nad ei taha koos reisida, nende teekond on täis ohtusi ning põnevust, ning see kõik toob neid üksteisele üha lähemale, kuni Sophie pere jõuab talle järele ja rikub kõik ära.

Tõsi ta on, et see Kingi pidev soigumine, kuidas ta ei taha enam kunagi kedagi armastada, kuidas ta on korra armastanud ja tal pole enam armastust, mida kellegiga jagada, ning et armastus on vaid vaimupete, ajas mind tõsiselt tigedaks, kuid selline absurdne kinnisidee on ju naturaalne osa ajaloolistest armastusromaanidest, seega aktsepteerisin ma seda ning jätkasin lugemist.

Lugu on koomiline ja põnev ja kaasakiskuv nagu kõik MacLeani lood, seega oli see üks hea lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar