2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 6. jaanuar 2016

Seitse Õde (The Seven Sisters)



Raamat: The Seven Sisters (The Seven Sisters #1) by Lucinda Riley (2013) (Varrak, RR, A)
Hinne: B
Maia D’Apliése ning tema viis õde kogunevad nende lapsepõlvekoju Atlanisesse – suurepärasesse, eraldatud lossi, mis asub Geneva järve kaldal – kui neile on teatatud nende kalli isa, erakliku minjonäri, keda nad kutsuvad Pa Salt, surmast.
 
Maia ning tema õed, kes kõik Pa poolt lapsendatud, kui nad veel imikud olid, saavad koju jõudes teada, et nende isa on juba maetud merel, ning neile kõigile antakse salapärased vihjed nende päritolu kohta – Maia vihje viib teda  maailma teise otsa, lagunevasse häärberisse Brasiilias, Rio De Janeirosse. Sinna jõudnuna hakkab ta kild killu haaval kokku panema lugu …

Kaheksakümmend aastat varem, Rio kuldajastul, aastal 1927, on Izabela Bonifacio isa suurim soov panna oma tütar mehele Brasiilia kõrgseltskonna esindajale. Samal ajal on arhitekt Heitor da Silva Costa alustanud tööd Lunastaja Kristuse kuju kallal, ning peagi reisib ta Pariisi, et leida skulptorit, kes ta idee ellu viiks.

Izabela – kirglik ning maailma näha sooviv – veenab oma isa lubama tal reisida Euroopasse koos arhitekti perega enne kui ta abiellub. Pariisis, Paul Landowski stuudios, ning Monparnasse kohvikutes ning pulbitsevas õhkkonnas tutvub ta ambitsioonika noore skulptori Laurent Brouillyga, ning mõistab et ta elu ei saa enam kunagi olema sama, mis ta oli enne.
History, Romance, Mystery

Et siis alustasin aastat kahe raamatuga samalt autorilt, üks raamat oli saadud NetGalleyst ja teine Varrakult.

See raamat on sarnaselt esimesele raamatule taas lugu kellestki, kes läheb otsima oma juuri ja lugu toimub nii minevikus kui ka tänapäeval. Lugu on läbi põimunud reaalse ajalooga ja 1920ndate kuulsate kunstnikega.
 
Käesolev lugu saab siis alguse sel hetkel, kui kuue adopteeritud õe isa saladuslikul kombel sureb. Tüdrukute jaoks ta lihtsalt kaob jättes endast maha info infarktist, kiirest matusest merel ning vihjed tüdrukute päritolust, nende vanematest, et kui tüdrukud soovivad, võiksid nad minna oma juuri otsima. Tüdrukud on oma nimed saanud Plejaadidelt, Sõnni tähtkujus asuvalt hajusparve tähtedelt.

Kõige vanem õde Maia, kes töötab tõlgina ning kes on ainukesena õdedest jäänud isa juurde elama, kui kõik teised olid kodust lahkunud täiskasvanuks saades, on esimene, kes läheb otsima oma vanemaid. Tema vihje viib ta Rio DeJaneirosse, kus ta kohtub kirjanikuga, kelle raamatut on ta just viimasena tõlkinud ja kellega nad on juba pikemat aega kirjavahetuses olnud. Samuti kohtub ta ka oma vanaemaga, saab teada oma vana-vanaema loo, siis ka natuke oma vanaema ja oma ema ajaloost. See on suurepärane, huvitav ja kurb lugu, kuid aegajalt on ka loos kohti mis ei tundu väga loogilised. Seda kõike tuleb aga väga tähelepanelikult lugeda, sest siin on piisavalt vihjeid mida oleks ilmselt hea teada edaspidiste raamatute jaoks, seega lugege tähelepanelikult.

See oli üks väga hea lugu, võib-olla mitte kõige parema tõlkega, kuid kui sellest end mitte häirida lasta, siis on tegu väga hea looga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar