2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 27. detsember 2019

Väike raamatutuba


Raamat: Väike raamatutuba by Eleanor Farjeon, tõlk Ester Heinaste (1987)
Hinne: B
Raamat sisaldab valiku inglise tuntud lastekirjaniku Eleanor Farjeoni (1881-1965) samanimelisest jutukogust, mis kohe pärast ilmumist 1955 a. tõi autorile suure tunnustuse - Briti Raamatukogude Assotsiatsiooni poolt määratud Carnegie medali ja 1956. a. Rahvusvahelise Noorsookirjanduse Nõukogu poolt Hans Christian Anderseni auhinna. 1958. a. sai raamat veel USA-s Lewis Carrolli Riiuli auhinna ja 1959. a. autor kogu loomingu eest Ameerika Regina medali.
E. Farjeoni jutte iseloomustab tegelikkuse ja fantaasia põimumine ning kõrge kõlbeline sihiseade; tema loomingu võtmesõnadeks võib pidada rõõmu ja headust.
Illustratsioonid on raamatule teinud silmapaistev inglise kunstnik Edward Ardizzone (s. 1900), kes on kunstiliselt kujundanud üle saja pildi-, laste- ja suurteraamatu.
Children

Ma mäletasin seda raamatukaant lapsepõlvest, ma mäletan et ma lugesin seda mitmeid kordi, kuid ühtegi lugu välja tuua ei osanud, sest eks lapsepõlves sai ju paljusid lühilugude kogumikke loetud, kes siis enam mäletab, millises raamatus täpselt millised lood olid. Seega saigi raamat uuesti lugemiseks võetud.

Ja see oligi see raamat, kus on minu lemmiklood väiksest õmblejannast, läänekaare printsessist, vaaremast ja lapselapsest ning sõjaorvust ja nukust. Kui lapsena lugedes olid need kõik lihtsalt armsad ja kaasakiskuvad lood, siis nüüd neid uuesti üle lugedes oli nii mõnigi lugu selline, mis tõi pisarad silma ja pigistas hinge rinnus kinni. Need olid sellised Grimmilikud või Andersenilikud lood, kuid samas ka Wildelikud lood. Nad ei ole otseselt õpetlikud, nad pole alati positiivse lõpuga, kuid nad on alati huvitavad ja lootust andvad.

Nii tore oli korraks taas minevikku reisida ja lemmikutega kohtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar