2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 27. detsember 2019

Digipöörane kool


Raamat: Digipöörane kool by Ilmar Tomusk, illustratsioonid Hillar Mets (2015)Tammerramat, RR, A
Hinne: C
Välismaa ärimehed leiavad kooli arvutiklassist ürgvanad arvutid, mis viiakse Jaapani arvutimuuseumi. Vastutasuks saab kool kõige kaasaegsema digikooli sisustuse. Pikemalt mõtlemata hakkab direktor Margus Metsavaht koolis täielikku digiõpet korraldama. Esimese klassi lapsed saavad tavalise aabitsa asemel tahvelarvuti koos digitaalse aabitsaga, vanemates klassides loobutakse vihikutest ja raamatutest ning kogu õppetöö hakkab käima ainult arvuti ja interneti abil. Direktor, kes ennast digimaailmas veel päris kindlalt ei tunne, teeb endale Facebooki konto. Koolijuht on digipöördest vaimustuses ja õpilased on rahul, sest internet on lausa põhjatu tarkuseallikas.
Kas aga kõik läheb nii libedalt, nagu alguses plaanitud? Kas internet aitab tõesti paremini õppida või toob digipööre lisaks uutele teadmistele kaasa ka halbu üllatusi?
Children

Seda lugu lugedes meenusid mulle sõnad infoüleküllus, suurandmed, identiteedivargus, plagiaat, õpianalüütika, infootsing, bibliokaeve. See humoorikas „tiigrihüpe“ on ilmselt nüüdseks nii mõneski koolis läbi viidud, ilmselt mitte nii äärmuslikul viisil. Selline kergem „Black Mirrori“ versioon :).

Humoorikas vahepala ükskõik mis vanuses lugejatele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar