2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 5. detsember 2019

Bitter Falls

Raamat: Bitter Falls (Stillhouse Lake #4) by Rachel Caine (2020)
Hinne: A
Gwen uurib vana lugu mida keegi teine lahendada ei suutnud – minnes sinna kuhu keegi teine ei julge minna.

Kuigi minevik kummitab Gwen Proctorit endiselt, püüab ta oma eluga edasi minna. Seda seniks kuni uus juhtum annab talle eesmärgi: unustusse vajunud Tennesseest kadunud noore mehe lugu. Noormees on kadunud kolm aastat ja leitud pole ühtegi juhtlõnga. Vaid poisi ema, kes elab endiselt teadmatuses. Gwen mõistab, mis tähendab oma laste pärast muretseda.

Gweni uurimine toob päevavalgele uue kahtlusaluse … ja ohvrid. Mida kaugemale ta nende kurjakuulutavate juhtlõngade järel läheb, seda murettekitavamaks kogu lugu muutub. Mida lähemale ta jõuab, seda lähemale tuleb ka oht talle endale.

Gweni kodulinn on koondanud ühisrinde tema vastu, tema elukaaslase Sami ja ka ta laste vastu. Ja pole julgemat vastast kui seda on Belldene perekond – endised sõdurid, kriminaalid ja kättemaksuhimulised. Kui isiklikud kätte maksmised ristuvad Gweni uurimisega, on ta valmis võitlema mõlemil rindel. Kuid kas ta on ka valmis maksma lõivu, mis langeb temale kallitele inimestele?
Thriller, Mystery, Crime,

Neljas lugu siis Gweni, Lenny, Connori ja Sami elust väikses Stillhouse järve äärses linnakeses. Kuid see pole sugugi rahulik elu. Nagu ikka Caine lugudega, on ka see kaasahaarav ja põnev lugu, kus väljamõeldud loosse on sujuvalt põimitud probleemid tänapäevasest ühiskonnast. Kui esimese kahes raamatus on Gwen veel oma sarimõrvarist abikaasa ja tema trollide poolt piiratud ja piinatud, siis järgnevad kaks on juba seotud Gweni tööga ja usuhulludega. Endiselt on neid, kes on kindlad, et ta aitas oma ex-abikaasal ohvreid, valida, piinata ja peita, ning on ka neid, kes ei tea temast mitte midagi, kuid kellele tuleb kasuks see, mida Gwen on pidanud läbi elama pärast seda kui Melvini tõeline pale avalikuks tuli.

Gweni uus eradetektiivi tööots viib teda otsima noormeest, kes läks jäljetult kaduma kolm aastat tagasi, kuid otsijad pole mitte poisi vanemad vaid salapärane anonüümne organisatsioon. Connor reageerib viimase koolis toimunud koolitulistamise õppusele väga vägivaldselt, kui lindilt lastud tulistamise hääl võimendab tema PTSD’d. Lennyle tuleb külla Wolfhunterist tuttav Vee, kes on kasuperest põgenenud ja Vee õhutab Lennyt õhtusele noorte kogunemisele, mis lõppeb politseiga. Sam tõmmatakse meediatsirkusesse, kui Lost Angels (Gweni endise abikaasa ohvrite lähedaste grupeering) avaldab podcasti, kus arutatakse, kas Sam on ikka nii süütu, kui esilagu tundus, mis sellest, et tema õde oli Melvini viimane ohver.

Et siis, ei ole nende uues kodus inimeste suhtumine neisse endiselt muutunud ja neid kõiki survestatakse omamoodi Stillhousest lahkuma. Kui siis Gwen satub ka oma juhtumi uurimisel taas politseisse trellide taha, tuleb neil otsustada, kuidas edasi minna – lahkuda Stillhouse kodust ja otsida rahulikum koht elamiseks või jätkata kohalike vastu võitlemist.

Kuid enne kui nad jõuavad ühte või teist otsust teha segab nende eludesse veel kolmas jõud väljaspoolt, sest Gwen on oma otsingutega jõudnud vägagi lähedale neile, kes ei taha et neid leitaks.

Kiires lõppvaatuses pannakse taas kõigi elud ohtu, kuid neid on piisavalt siin elus juba karastatud, et nad ka sellest õudusest elusalt välja tuleks.

Kaasakiskuv, õõvastav ja põnev lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar