2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 29. detsember 2019

Marina


Raamat: Marina by Carlos Ruiz Zafon, tõlk Kai Aareleid (1999, 2014) Varrak, RR, A
Hinne: B
Barcelona tänavatel hulkudes kuuleb viieteistaastane Óscar mahajäetuna paistvast häärberist lummavat aariat. Poiss hiilib majja ja tutvub Marinaga, kes elab seal koos oma kurbusest muserdatud isaga ning kannab ka ise endas seletamatut nukrusepitserit. Marinast ja tema isast saab Óscarile otsekui uus pere, maailm, kuhu internaatkooli argipäevast põgeneda. Noored hakkavad jälitama looritatud naist, kes külastab vanal surnuaial nimetut hauda, ja jõuavad tasapisi aastakümnete eest tulekahjus hukkunud ärimehe ja tema armastatu saladuse jälile. Mänguna alanud seiklus muutub aga ohtlikuks tegelikkuseks, kui inimesed Marina ja Óscari ümber hakkavad surema ja mineviku varjud ärkavad ellu. Kas saatust ja surma saab üle kavaldada?
Fiction, Mystery, Horror, Cothic, YA

Marina on kolmas Zafoni noortele mõeldud raamatutest. Ka siin on oma müsteeriumid, oma hüljatud lossid, fantastilised olevused ja noorte esimene armastus, mis mõjutab neid kogu nende järgnevas elus.

Samas on see ka nagu Zafoni kummardus õuduskirjanduse emale, Mary Shelleyle. See on tema versioon Frankensteini koletisest. Ta on isegi ühele tegelastest andnud Shelley nime.

Seda müsteeriumit lugedes elad koos noortega külmades rõsketes lossides, jooksed mööda Barcelona erinevaid linnaosasid, avastad koletuslikke marionette täis talveaia, ning äratad oma uurimistega elukad, kes kas ei taha või ei saa surra, ning kaudselt põhjustad ka nii mõnegi inimese surma. Kõige selle põnevuse ja jubeduse keskel tärkab sõprus kahe noore inimese vahel, mis võiks edasi kasvada armastuseks kui talle vaid aega antaks.

Algusest peale on teada, et see kõik ei saa lõppeda hästi, miks muidu leitakse peategelane üksinda ja segaduses rongijaamast, kuid see teekond kuidas ta oma tavalisest koolipoisipäevast sinna jõuab on põnev ja õõvastav.

Suurepärane lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar