2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 31. jaanuar 2017

The Ladies of the House



Raamat:  The Ladies of the House by Molly McGrann (2015)
Hinne: C
Kuumal juuli päeval, leitakse kolm inimest surnuna hooletusse jäetud majas Londonid, Primrose Hill piirkonnas. Marie Gilles loeb seda lugu lehest, olles just Inglismaalt lahkumas ja tea teab, et tema on kuidagi nende sumades süüdi.

Kuidas need inimesed sattusid kokku elama, ning miks nad kõik koos surid? Loo tõde on peidus väga teistsuguses Inglismaas, Marie isa Arthuri topelt eludes ning maja emandate salapärases maailmas …
Drama, Mystery

Kunagi teise ilmasõja järgsel ajal, kui kõikjal oli kõigest puudus, kui naisi oli rohkem kui mehi, kuid alles jäänud mehed olid vigased või puudega või muudmoodi sõjast traumeeritud, lõi üks sõjast tervelt tagasi jõudnud ja endale isegi abikaasa Itaaliast toonud mees salajase kuid vägagi tulusa äri – tema äriks oli kinnisvara ja selle kinnisvara kasutamine. Tema majad ei olnud üürnikele välja üüritud, tema majades elasid naised, naised kes teenisid oma igapäevast leiba ja Arthuri mammonat, selili (või siis kõhuli või ükskõik kuidas nende kunded neid ka võtta tahtsid). Kuigi Arturi Itaallannast abikaasa elas koos tütrega äärelinnas ja ei teadnud tema ärist midagi, oli Arturil ka oma lemmik töötava tüdrukuga poeg. Tema armuke, Sal pidas nende äri hiilgeaegadel edukamat maja koos kahe teise noore neiuga – Rita ja Annette. Nende majast käisid läbi filmitähed, poliitikud ning tavalised jorsid kogusid aastaid raha, et vaid korra Sal-i tüdrukutega olla.

Nüüdseks on Arthur juba aastaid surnud, ta ametlik abikaasa ja tütar ei teadnud tema Londoni elust midagi. Ta armuke on surnud ning ta poeg on kasutu kokutaja. Rita on oma viienda abikaasa matnud ja otsib nüüd võimalikku kuuendat, kuid Annette raske lapsepõlv on talle järele jõudnud ning ta hakkab end dementsiale kaotama.

Lugu algabki sealt, kus Marie näeb ühe uue pangatelleri vea tõttu oma ise tegelikku pangaseisu ja hakkab uurima, kuidas tal nii palju raha oli, miks ta sellest midagi ei teadnud ja ta tahab seda raha endale saada, sest mingid kuradi libud ei tohiks ju tema majades elada.

Rita on kunagises kuulsas majas ainus, kes veel on täie mõistuse juures, sest Joseph on alati natuke ullike kokutaja onud ja Annette ei tea enam ammu, mis kus ja kuidas, ning ta kipub üha tihedamalt majast alasti minema jooksma. Rita võib küll veel täiemõistuslik olla, kuid ta on alati olnud alkohoolik ning ta ei ela enam teistega koos selles majas, seega ei saa ta neil kogu aeg silma peal hoida.

Nad kõik meenutavad oma minevikku, kuidas naised Londonisse jõudsid, kuidas nad selle ameti peale jõudsid ja kuidas nad sinna majja jõudsid. Samuti meenutavad ka Flavia ja Marie oma elu Arthuriga ja ka Joseph meenutab elu oma ema ja isaga selles majas, mis oli alati täis naisi ja mehi. Igaühe lugu on tegelikult kohutav ja julm, sest neil kellelgi pole olnud armastavat kodu, kuhu nad on alati oodatud ja kus nad oleks kaitstud (isegi lastele, Mariel ja Josephil).

Kogu see lugu oli samas nii huvitav kui ka masendav

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar