2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 9. veebruar 2017

Quest of the Kings

Raamat:  Quest of the Kings (The Quest of the Kings Trilogy #1) by Robert Evert (14.03.2017)
Hinne: B
Üle kõikide valduste paeluvad Kuningate ristiretked ühtemoodi nii kõrgemat seltskonda kui ka alamrahvast. Need ohtlikud võistlused ässitavad üksteise vastu kõige hulljulgemaid seiklejaid kui nad ajavad taga nii rikkusi kui ka kuulsust oma enda kuningriigis.

Natalie on tavaline kuueteistaastane talutüdruk, kellele meeldib kuulata kuulsate seiklejate lugusid, kuid need põnevad kuningate riskiretked on ta igapäevaelust väga kaugel, kui ta puhastab talle või teeb muid juhutöid, et oma vigast ema ning paljusid õdesid vendi ülal pidada. Kuid kui ta on koguemata sattunud ühe julma seikleja, Brago, otsa, kes usub, et Natalie on tema ettevõtmistele ohuks, tõmmatakse Natalie tahtmatult viimasesse võistlusesse.

Põgenedes Brago eest otsib Natalie kaitset teise seikleja juurest, legendaarese söör Edrise ning tema kannupoisi Regi juurest. Otsides üheskoos kõigi kuningate ihaldusobjekti – iidset kuldset harfi – tunneb Natalie end esimest korda turvaliselt selle isaliku rüütli seltsis. Kui vaatamata Edrise kaitsele on Brago alati neist vaid sammuke maas. Kui siis üks Brago julm vandenõu Natalie tema kaitsjate juurest eemale viib, peab Natalie leidma endast kavalust ning jõudu nagu seda tegid ka iidsed seiklejad, et päästa nii oma sõpru kui ka ise elus püsida.
Fantasy

Kui tavaliselt on põnevad seikluslood poistele ja armastuslood tüdrukutele, siis selles seiklusloos on peategelane täiesti tavaline noor tüdruk, Natalie, kes kistakse ootamatult eemale tema kodust ja omastest, ning tema ainus võimalus ellu jäämiseks ning tagasi koju pääsemiseks on abi palumine seiklejalt, kes võtaks ta oma „kasutütreks“. Kuid kahjuks ei aita Natalied ka sellise mõjuka isiku kaitse kui need kelle eest teda kaitsma peaks nad kõik üle kavaldavad. Kuid alustagem siiski algusest.

Natalie on oma pere ainus toitja. Ta isa sai paar aastat tagasi õnnetult surma, ta ema on tiba lombakas, ta vanem vend kipub suhtlemise asemel peksma ning ülejäänud vennad õed on liiga noored, et veel ise tööd teha. Seega panebki Natalie varahommikul selga poiste riided ja läheb lähedal asuvasse linna talli tööle. Kui tallis piisavalt tööd pole, küsib ta tööd kangru juurest. Ta sõbrannad on talle korduvalt öelnud, et ta võiks kuskile kõrtsi tööle minna, kuid kõrtsipidajad on ta tagasi saatnud, kuna ta pole piisavalt rinnakas ja piisavalt kena näolapiga. Natalie on tavaline neiu, kelle elu pole olnud just kõige kergem, kelle naabripoiss on temasse kõrvuni armunud ning tema paremal järjel peredest pärit sõbrannad püüavad teda aidata kuidas suudavad, kuid Natalie tahab ise hakkama saada, ta ei vaja abi.

Taas kord on linnakesse tulnud kuninga käskjalg, kes hüüab linnaväljakul maha järjekordse reliikvia otsingu. Seekord on tegu kuulsa muusiku Baleni kuldse harfiga, mille ta omal ajal sai kuningalt kingiks ja mis pärast tema surma kadunuks jäi. Linnakesse on kokku tulnud kõik selle ja ka ümbritsevate kuningriikide seiklejad ja kõik tahavad harfi leida, või siis üle kavaldada neid, kes selle leiavad, leid neilt varastada ja siis reliikvia ise kuningale viia ja leiutasu saada.

Natalie kuulab küll alati huviga iga uut seiklust, kuid ta pole kunagi tahtnud ise seiklusest osa võtta. Kui ta aga õhtuhämaruses raamatukokku hiilib raamatut „laenutama“ satub ta ühele seiklejatest. Kuigi ta arvab et teda ei nähtud, püüab Brago ta siiski minema hiilides kinni ning peksab ta vaese omaks.

Nataliel pole kellegile kaevata, sest kes tavalist talutüdrukut ikka kaitseks. Kui ta oleks jõukamast perest, siis oleks Bragol jamad kaelas, kuid praegu võib ta ainult õnnelik olla, et ta ellu jäi. Natalie naabripoiss Artie on valmis maha lööma selle, kes Natalie näo on potilillaks peksnud, kuid Natalie ei reeda talle esialgu, kes on selle taga. Kuid siis näeb Natalie järgmisel päeval Bragot taas linnas, selles tallis kus ta töötab, ning otsustab kätte maksta – ta varastab Brago raamatud ja kaardid. Natalie on piisavalt vihane sellel hetkel, et ta ei mõtle sellele, mida see vargus Henry tallidele ja Henryle endale teha võiks, ta tahab lihtsalt oma peksmise eest kätte maksta, ning kuigi ta on hommikul endale noa ostnud, teab ta hästi, et ta pole piisavalt tugev, et Bragot tappa, seega teeb ta seda, mida saab.

Kuid see oli vale lüke, sest sellega maalis ta oma seljale veelgi suurema märklaua ja nüüd on ta ainus võimalus pääsemiseks nõustuda sõbrannade ja Artie abiga, ning ta põgeneb linnast, et minna teise suuremasse linna, kuhu kõik seiklejad teel on, et otsida üles ainus teine rüütel, kellel on piisavalt mõjuvõimu Brago üle, et temalt kaitset anuda.

Natalie ei lähe oma rännakule üksi, temaga tuleb kaasa ka Artie, kellel oli nagunii plaan kodust kevadel lahkuda, sest viienda pojana ei päri ta perekonna õunaaeda ja ainus võimalus ise midagi elus saavutada on õnne kuskilt mujalt otsida. Nad jõuavad pärast paaripäevast rännakut oma sihtpunkti, leiavad teised seiklejad, uurivad maad, leiavad ka söör Edrise elukoha, kuid kui Natalie ronib mööda seina üles tema toa poole, satub ta hoopis Edrise kannupoisi Regi tuppa, kes esialgu teeb Natalile selgeks, et ta teab kõiki põhjuseid peast, miks tüdruk seal on ja võib talle täpselt sama kindlalt anda ka Edrise vastused ilma Edris teda kuulma peaks, kuid lõpuks siiski Edris kuulab Natalie ära ja oleks nõus isegi Natalied aitama, kui tal tõesti on need raamatud mida ta väidab endal olevat. Kuid enne kui Natalie jõuab raamatud Edrisele anda, saab raamatute õige omanik raamatud tagasi.

Kuidas siis jääb, kas Nataliest saab Edrise sohitütar, keda ta üle kõige armastab, kas Natalie aitab Edrisel Baleni harfi leida, kas tema pere ootab tema õnneliku naasmist, kas Artis leiab uue elu, kas Brago saab teenitud palga … Kuigi aegajalt on Natalie isekus ja naiivsus lausa vihale ajavad, on see kõik vaid kasvamise valu, ning mida aeg edasi seda tugevamaks ja hoolivamaks tema tegelaskuju muutub. Ka inimesed tema ümber muutuvad koos temaga, mõned ta kaotab tahtmatult teised tahtlikult, kuid need kelle ta leiab teevad ta tugevamaks. Ning kui te olete selle raamatuga lõpuni jõudnud on õige aeg võtta kätte Roberit esimesed kolm raamatut, sest siis saate teada lugu kuidas leiti Iliangori täht :).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar