2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 28. veebruar 2017

S is for Stranger

Raamat:  S is for Stranger by Louise Stone (2016)
Hinne: F
Igal lool on kaks poolt.
Kuid vaid üks neist on tõsi.

Sophie soovis, et ta oleks oma väiksele tütrele, Amyle, rohkem tähelepanu pööranud, kui tütar rääkis talle, et neid jälgib keegi võõras. Sophie vaatas vaid hetkeks kõrvale. Kuid nüüd on Amy kadunud.

Keegi ei usalda alkohoolikut. Isegi kui ta on kaine. Politsei kahtlustab Sophiet selles segases loos ning samuti ka ta eks abikaasa Paul. Eriti kui päevavalgele tuleb infot, mis muudab kõik.

Kuid mis siis kui Sophie räägib tõtt? Mis siis kui ta tütar on tõesti kadunud? Ja mis siis, kui see võõras, kes oli mänguväljakul, polegi päris võõras …
Drama, Thriller

Kuidas seda raamatut iseloomustada? Jah, ta meenutab natuke Tüdrukut rongis, noh ka siin on alkohoolik, on kadunud inimene ja kõik kahtlustavad teda. Kuid muidu ….

See on siis lugu emast, kes on vist edukas jurist, on vist kunagi kaotanud oma lähima sõbranna, või näinud pealt tema tapmist, ta vist on vaimuhaige või on tal lihtsalt traumajärgse stressi sündroom. Tal on tütar ja tal on endine abikaasa ja siis on vist ka välja ilmunud ta kunagine ülikooliaegne tuttav, kes vist oli ta poisssõber enne kui ta oma eksiga kohtus.

Nüüd siis, kui ülikoolist ja sõbranna kaotusest on kakskümmend aastat möödunud ja ta tütar on kaheksa ja ta on paar aastat juba lahutatud olnud, on ta oma sünnipäeval oma tütrega ja eksiga lõbustuspargis. Tema ülikooli aegne sõbranna kadus/sooritas enesetapu/mõrvati just sellel päeval kakskümmend aastat tagasi. Sophie läheb närvi kui ta näeb Amyt kellegi võõraga rääkimas ja kui nad siis lähevad suhkruvatti ostma ja Sophie korraks Amyle selja keerab, et telefonile vastata, kaob tüdruk. Kui ta oma eksi telefoni otsa saab et küsida, ega Amy temaga pole, selgub et Paul on kodus ja pole nendega pargis olnudki.

Ja nii see lugu jätkubki, et Amy on kadunud, Sophie käitub üsnagi arusaamatult, keegi teda ei usu, kõik arvavad vaid halvimat ja pidevalt tuleb välja uut infot, mis aegajalt räägib vastu eelnevalt tulnud infole ning kogu see lugu on üsnagi jabur ja arusaamatu.

Mulle jäi tõesti mulje, et see raamat on kirjutatud ühe hooga, ilma et oleks kordagi tagasi mindud, midagi üle loetud või juttu sujuvamaks ja usutavamaks tehtud, sest see kuidas lugu hüpleb, kuidas lugejatele visatakse uut infot, kuidas sellel kõigel ei tundu olevat mingit mõtet ja kellel oleks sellist sõbrannat vaja nagu oli see keda Sophie taga nutab …. Kehv lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar