2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 26. mai 2022

The Locked Door

Raamat: The Locked Door by Freida McFadden (2021)  Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/57795665-the-locked-door        

Mõned uksed peavadki lukus olema …

Sellel ajal, kui üheteist aastane Nora Davis oli oma toas, tegi kodutööd, polnud tal aimugi, et ta isa tappis nende keldris naisi.

Seda päevani, kui politsei nende ukse taha tuli.

Aastakümneid hiljem, kui Nora isa oma allesjäänud elu trellide taga veedab, on Nora edukas kirurg, kes eelistab oma elu üksi veeta. Keegi ei ta, et ta isa oli kurikuulus mõrtsukas. Ja ta eelistaks, kui see ka nii jääks.

Kuid siis saab Nora teada, et üks tema noortest patsientidest on tapetud. Ja seda samal kohutavalt erilisel viisil, nagu tema isa oma ohvreid tappis.

Keegi teab, kes Nora on. Keegi tahab, et Nora jääks selles kohutavad mõrvas süüdi. Kuid ta pole mõrtsukas nagu ta isa oli. Politsei ei saa teda süüdi mõista.

Seda niikaua, kuni nad ei lähe ta keldrit uurima.

Crime, Mystery, Thriller 


“Suletud uks” on oma olemuselt vägagi Rachel Caine “Stillhouse Lake” loo moodi - sarimõrvar, kes on oma tegevust suutnud oma pere eest varjata, tegutsedes nende nina all, kui kurjategija on tabatud, siis perele jääb märk külge, millest saab vabaneda vaid nime ja elukohta vahetades. Kuid keegi saab ikkagi teada ja hakkab pereliikmeid terroriseerima, neile kuritegusid kaela määrima. “Appi” tuleb tegelane minevikust, kes esialgu tundub olevat teadmatusest peategelasega kaasas käivast taagast, siis tuleb taak päevavalgele ja kahtlused muudavad suunda, kuid lõpuks saab ikkagi õige süüdlane teenitud palga ja õiged tegelased leiavad tee üksteiseni.


Peategelaseks on Nora, kelle isa, nagu te juba teate, oli sarimõrvar, on enamuse oma täiskasvanu elust suutnud elada ilma, et teataks, millisest perest ta tulnud on. Jah, tal on igapäevaselt käes skalpell ja ta lõikab inimesi lahti, kuid ta teeb seda selleks, et neid ravida, mitte et sellest mingit haiglast naudingut saada. Ta on ületöötanud ja üksik ning sammukese kaugusel alkoholismist. Tema üksildast elu elavdab vaid hulkuv kass, kes õhtuti ta tagaukse taga toitu mangumas käib.

Ta töökaaslane on naistemehest “Jumala kingitus inimkonnale” ja nende kontorit juhib särtsakas neiu, kellel on samuti soov meditsiini õppima minna. Kuigi ta päevad on liialtki tihedad, on ta oma eluga rahul.


Siis hakkavad toimuma väikesed häirivad sündmused, mida ta tõesti oma ellu ei taha. Ja siis leitakse üks ta endistest patsientidest surnuna, samasuguste vigastustega nagu ta sarimõrvarist isa oma ohvritele jättis. Ning siis veel üks …

Kes on see kopeerija ja miks ta just nüüd on tegutsema asunud? Miks ta püüab Nora süüdi lavastada? Kes on järgmine ohver? Kas uus kurjategija võib olla talle keegi väga lähedane? 


Isegi kui see lugu on väga Rachel Caine loo moodi, on see ikkagi väga hästi kirjutatud lugu, mida on raske käest panna.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar