2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 11. mai 2022

Under One Roof

Raamat: Under One Roof (The STEMinist Novellas #1) by Ali Hazelwood (2022)  Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/59651557-under-one-roof                  

Mara, Sadie ja Hannah on eelkõige sõbrad ja alati teadlased. Nende valitud erialad viivad nad peale kooli lõpetamist erinevatesse maailma otsadesse, kuid nad peavad tõdema, et miski on siin ilmad tõde ilma tõestuseta: kui asi on teaduses ja armastuses, siis vastandid tõmbuvad ja rivaalitsemine teeb asja ainult kuumemaks …

Keskkonna teadlane Mara teab kõike meid ümbritseva ökasüsteemi haavatavusest. Tasakaal on ülitähtis. Ja termostaat tuleb rahule jätta. Ja teiste toitu ei tohi varastada. Ja on ka teised reeglid, millest tema suure õifirma juristist majakaaslane, ei tea midagi. Noh kui nüüd päris aus olla, siis on Mara see kes ei peaks seal majas olema. Liam oli juba oma tädi majas end sisse seadnud kui torisev hiiglane, kui Mara kohale saabub. Kuid oma suurte musklite ja suudeldava suuga ahvatleb Liam Marat, lugupeetavat teadlast, tumedamale poolele … kuid Helena oli Mara mentor ja Mara ei kavatsegi majast välja kolida ega oma pärandist loobuda ilma võitluseta.

Jama on selles, et elades kellegiga koos, tähendab seda isikut ka tundma õppida. Ja mida rohkem Mara Liami kohta teada saab, seda raskem on teda vihata … kuid seda kergem armastada.

Humor, Romance


See on siis esimene raamat Ali Hazelwoodi uuest “Armunud teadlaste” sarjast :).  Tema esimene raamat “Armastuse hüpotees” oli hea rom/com ja ega ka see halvem pole. Selline klassikaline armastuslugu, kus esialgsed vaenlased peavad ühel hetkel tõdema, et tegelikult on nad algusest peale üksteisesse armunud olnud.


Ei midagi uut siin päikese all. Kümme aastat tagasi ilmus Delpnine Dryden sarnane sari Sience of Temptation, kus olid samuti peategelased teadlased ja R.L. Mathewsonil oli sari Neighbor from Hell, kus armastuse leiavad naabrid, kes esialgu üksteist väliselt vihkavad, kuid tegelikult algusest peale armastavad. Samamoodi olid ka need lood täis huumorit ja särisevat armastust :).


See lugu on siis kahest haritud noorest - neiu on keskkonna teadlane ja noormees jurist, kes töötab suure keskkonna kurnaja juures. Mara armastatud õppejõud ja mentor on talle pärandanud poole oma majast ja kuna see maja asub sobilikult Mara uue töökoha läheduses ja ta on õppelaenude käes vaevlev endine tudeng, siis võtab ta rõõmuga pärandi vastu ja sõidab kohale. Kuid majal on ka ju teine omanik, Mara mentori vennapoeg Liam, kes on nautinud elu selles majas, remontinud ja sisustanud maja ning tal pole plaaniski kellegiga oma elukohta jagada ja vahet pole, et Maral on täielik õigus seal elada.


Isegi kui nad esimesel silmapilgul mõtlevad roosasid ja südameid pritsivaid mõtteid, siis teisel silmapilgul hakkavad silmad pilduma nuge ja igal võimalusel teevad nad üksteise elu selles majas ebameeldivaks. Seda siis hetkeni, kuni üksteisele käru keeramine läheb natuke üle ääre ja nad lepivad kokku, et nad vähemalt püüavad üksteist mõista ja kannatada, kuni Mara suudab välja kolida. 


Kui nad enam ei urise ja ei näksa üksteist kannast, kui nad hakkavad koos filme vaatama, üksteisele oma päevast rääkima ja nende igapäevane rutiin muutub üksteisega arvestavaks, piisab vaid sellest et mängu tuleks väike armukadedus ja üks pealtkuulatud kõne, et nad leiaks tee üksteise käte vahele ühisesse voodisse :). Ja pilve peal itsitab neid kokku viinud “ingel”.


Mõnus lühike humoorikas säriseva lõpuga rom/com.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar