2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

neljapäev, 28. aprill 2022

Rafael

Raamat: Rafael (Anita Blake, Vampire Hunter #28) by Laurell K. Hamilton (2021)  Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/55248282-rafael                 

Rafael, libarottide kuningas, peab võitlema elu ja surma peale, et kindlustada endale oma kroon. Ta tahab et Anita Blake, tema lähim liitlane, oleks koos temaga, kui ta peab minema vastamisi vastasega, kellega ta varem võidelnud pole. Ta palub Anital riskida paljuga, et ta tema kõrval oleks …


Kuid on ka neid libarotte, kes kardavad, et Rafael toetub liialtki Anita ja tema vampiirisidemetele. Nad usuvad et Ameerikas on ruumi vaid ühele paranormaalsele kuningale, ning Rafael muudab nad nende vereimejate toiduks.


Rafaeli vaenlaste seast on välja kerkinud uus väljakutsuja, kes on noorem, näljasem ning tal on saladus, mis võib hävitada nii libarotid kui ka vampiirid. Rafael peab oma vaenlase alistamiseks minema oma rahva maagiat täis südamesse, et leida vajalikku jõudu ja julmust, et alistada see ootamatu vastane, või siis surra võideldes.

Fantasy, Paranormal, Romance


Anita raamatute lugemine on nagu kohtumine vana tuttavaga ja koos temaga mugavas pesas, kassikuhjas puhkamine. Pole vahet, kas selle puhkuse käigus räägitakse kõige intiimsematest seiklustest viimsete üksikasjadeni või siis verisematest võitlustest viimse veretilgani ja rotihammustuseni, mõnus kodune ja tuttava tunne on ikkagi, sest lisaks neile intiimsetele ja veristele hetkedele, meenutatakse ühiselt ka ammuseid sündmusi ja sõber/vaenlasi. Hamilton ei lase Anita fännidel temas pettuda. Anita on kasvanud koos lugejatega ja olles Anitaga kaasas käinud sedavõrd pika teekonna, saad siit raamatust täpselt selle laksu, mida hetkel vajad. 


Üks mis kindel, ka selles osas ei jõuta veel pulmadeni, ega ka sellegi, et Anita valiks lõpuks looma, kelle kuju ta võtab, ega ka selleni, et probleemid Richardiga lahenduse leiaks. Kuid see ei ole ka ju eesmärk, see raamat on Rafaeli raamat. 


Rafael, üks libaloomadest kellega Anital on juba väga ammused suhted, on viimasel ajal palju väljakutseid saanud oma karja liikmete poolt, sest nad ju tunnevad, kui Anita Rafaeli kaudu ka neist toitub ja loomulikult on karja seas liikmeid, kes ei taha olla kellegi toidus, olgu see siis metafüüsiline ja tavaliselt saavad nad selle käigus ka ise võimu juurde, vastupidi mõtlejaid on alati. Rafael ei ole lasknud end nendest väljakutsumistest häirida, kuid seekordne duellant on teistsugune, seekord ei ole Rafael nii väga kindel, et ta sellest võitlusest eluga pääseb. No ja kui juba negatiivselt võitlusse astuda, siis on ka suurem võimalus kaotada. 


Kuid Anita ei saa seda lubada, ta ei saa kaotada kauaaegset sõpra ja sedavõrd tähtsat võimuladviku liiget nagu Rafael, seega võtavad tema ja teda ümbritsevad mehed ja naised selle probleemi viimse võimaluseni tükkideks, arutavad läbi kõik võimalused, miks ja kuidas ja mis oleks kui. Ja isegi kui nad on Rafaeli peale mitmeid kordi vihastanud, sest ta pole mõningaid pisiasju esialgu maininud, kui ta palus Anitat end võitlusareenile saatma, siis kohale jõudes saab Anita teada ka need ülejäänud “pisiasjad”, mille Rafael “unustas” talle mainimata. 


Nüüd tulevad mängu vanad “sõbrad” ja uued võimed ja uued ootamatud liitlased ning verdtarretavad ja ka ülimalt verised võitlused. Rahuldust pakkuv teekond finaalini, kuid liiga järsk lõpp.


Ja ikkagi, Anita Blake sari on see sari, mille lugemisest ma veel ei loobu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar