2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 18. aprill 2022

One Foot in the Fade

Raamat: One Foot in the Fade (The Fetch Phillips Archives #3) by Luke Arnold (2022) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/58684322-one-foot-in-the-fade               

Linnas, mis on kaotanud oma maagia, langeb ingel keset kesklinna tänavale. Vastuvaidlematult on tegu olnud maagiaga, sest ta tiivad on täis sulis ja ta kohe kindlasti lendas, kuidas muidu saaks seletada seda mis temast järele jäi, kui ta maandus.

Aga mismoodi ta lendama sai? Miks ta alla kukkus? Ja kas need vastused aitavad Fetchil maagia päriselt tagasi tuua?

Seekord tegutseb Fetch koos surnumanajaga, džinni ja salapärase ühinguga, minnes läbi metsiku metsa ja näruste baride, kogudes uusi haavu nii kehale kui hingele, ning paneb kaalule kogu maailma saatuse.

Fantasy, Mystery


Sunder City kohaneb üha enam eluga ilma maagiata ja linna on “omaks” teinud ärimehed, kes toodavad masinaid, mis töötavad ka ilma maagiata ja nad püüavad lämmatada ka väiksemadki lootused, et äkki ikka tuleb maagia kunagi tagasi.


Fetch on juba aasta olnud kaine ja hoidunud eemale suurematest probleemidest, tehes endiselt väiksemaid ja suuremaid uurimistöid. Kuid siis palgatakse teda otsima ja tagasi tooma varastatud esemeid, mis kunagi olid maagilised. Varguseid on olnud mitmeid ja kõik vargad on olnud erinevad, kuid nende jäljed viivad ühele teatud turule. Kui Fetch läheb asja uurima, satub ta maskitegija poodi …


Selgub, et need esemed, mis kunagi olid maagilised, on seda endiselt. Tõsi, need esemed ei suuda teha sama, mis kunagi, kuid mingil määral on maagiat neisse sisse jäänud, ning seda saab Fetch ka omal nahal tunda. Kuid enne seda, kui ta jõuab varga kinni püüda ja varastatud asjad omanikele tagasi viia, jõuab kohale uue linnapea esindaja ja kõik esemed viiakse politsei salakambrisse.


Selle kõik võiks ju unustada, kui Fetchi tuttav ingel ei kukuks kõrgusest alla. Ka see ei ole midagi erilist, kui ta poleks alla kukkunud kohal, kus ümberringi pole ühtegi kõrget maja mille otsast kukkuda ja kui ta tiivad, mis alles eelmine päev olid räämas sulgedeta nahksed jäänukid, on nüüd korralikud ja sulgedega kaetud.


Linnas toimub midagi imeliku. Lisaks inglile, kelle kaelalt leitakse käejälg, nagu oleks teda kõrvetatud, leitakse ka teisi surnuid, kellel on samuti kõrvetusjälg, ning surma põhjus on alati kuidagi seotud hukkunu endiste maagiliste võimetega. Kes on see, kes endiseid maagilisi olendeid kõrvetab? Miks? Kas maagia on tõesti tagasi tulemas? Ja kas Fetch saaks selle kellegagi kampa lüüa ja aidata tal maagiat tagasi tuua?


Fetch leiab selle kellegi, on tunnistajaks kui ta taas oma võimeid kasutab ja võtab temaga koos isegi ette rännaku arvatavasti kõige väärtuslikuma maagilise eseme leidmiseks. Nad ei lähe rännakule vaid kahekesi ja nende teekonnal ootavad neid ees erinevad sündmused, ning tasapisi jääb nende seltskond üha väiksemaks, kuid oma eesmärgini nad jõuavad ja eseme kätte saavad. Küsimus on vaid see, kas selle eest makstud hind on seda väärt ja kas retke jooksul kogutud uued teadmised on edaspidi kasulikud või kahjulikud.


Fetch Phillipi kolmas raamat pakub lugejale uut pilti Sunder Cityst, toob sisse uued maagilised olendid ja annab uut - isegi kui see on õhkõrn - lootust, et äkki on siiski võimalik, et maagia võiks tagasi tulla. Kui palju aga seekordne uurimine ja reisimine mõjutab Fetchi enda olemist? Kuigi Fetch on kaine, kasutab ta oma ujuhtumite lahendamises endiselt nutikaid ja humoorikaid võtteid ja imekombel nad isegi iga kord töötavad. Aga nagu oodata ongi, ei ole see maagia tagasisaamine nii lihtne kui loota võiks ja mis saab siis, kui selle tagasisaamise hind on liiga kõrge? Fetch on alati olnud mässaja ja uute asjade proovija, kuid mis saab siis, kui ta peab valima, kas tema unistus või suurem hüvang.


See on rahulikum kui esimesed kaks osa, kuid põnev on lugu siiski. Ja lugu lõppeb täpselt nii, et vähemalt ühte raamatut võiks veel loota.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar