2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 13. aprill 2022

Ärevus ja meeleoluhäired

Raamat: Ärevus ja meeleoluhäired by Dr Margus Lõokene, Hede Kerstin Luik  (2022) V, RR, A Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/60390468-revus-ja-meeleoluh-ired          

Ilmselt oleme kõik mingil viisil kokku puutunud ärevus- või meeleoluhäiretega, kas mõne tuttava või kolleegi kaudu või lausa ise kogenud sedalaadi tervisemuret – üle kolmandiku inimestest kannatab elu jooksul selliste häirete all.


Käesolev raamat annab lihtsa ülevaate, millised on ärevus- ja meeleoluhäired, kuidas neid enda ja teiste puhul märgata ning mida nende ilmnemise korral ette võtta. Õigeaegne ja asjatundlik abi on oluline ja saab toimetulekut suurel määral parandada. Süsteemne vaade teemale aitab selles vaimse tervise valdkonnas paremini orienteeruda, vajadusel teist toetada või ise abi otsida ja valida sobivad sammud teekonnal parema vaimse terviseni.

Self-Help


Me elame väga imelikus ajas, kus meie vaimset tervist on mõjutanud mitmed asjad, millega ilmselt keegi ei tahaks kokku puutuda. See on aeg, kus võivad välja lüüa hälbed, mida varem tähelegi ei pannud või mis on tekkinud just nende ärevate olude pärast, mis meid ümbritsevad.


Hirmu tunneme kõik ja ärevust samuti, kuid kuna läheb lihtne tunne üle millekski millega me ise enam hakkama ei saa. Ja kui kerge võib olla endale tunnistada, et vajad abi. Kuidas oleks võimalik ilmnenud probleeme ohjes hoida. Üks võimalus on vaadata peaasi.ee lehelt, teine võimalus on lugeda seda raamatut ja siis vaadata lisa peaasi.ee ja siis vastavalt vajadusele pöörduda perearsti poole.


Kõige tähtsamad punktid millega me endid ise aidata saame on:

  • Maga piisavalt
  • Liigu iga päev
  • Loobu halbadest harjumustest, nagu alkohol, suitsetamine, magus
  • Toitu mitmekülgselt
  • Leia hobi või tegevus, mida nautida
  • Leia keegi, kellega saad avameelselt rääkida
  • Panusta headesse suhetesse
  • Ümbritse enda head inimestega ja väldi neid, kes sinus halbu tundeid tekitavad.


See raamat pakub lühikest ülevaadet, mis on ärevus ja meeleoluhäired, mida võiks teha, et neid kas vältida või teistes neid ära tunda ja kuidas neid aidata, kui aga soovite täpsemalt teada, siis vaadake ikkagi peaasi.ee ja uurige arstidelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar