2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 25. mai 2022

The Birdcage

Raamat: The Birdcage by Eve Chase (2022)  Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/56796670-the-birdcage   

Kate, Flora ja Lauren on poolõed kes jagavad kuulsast kunstnikust isa - ja kohutavat saladust.

Nad kõik on leidnud oma viisi, kuidas nad seda saladust eirata. Üle aastate on nad lahku kasvanu ja elavad vägagi erinevat elu. Kuid kutse koguneda Rock Pointis, Cornwelli kaljudel asuvas majas, kus nad kunagi poseerisid isa kuulsaima maali “Tüdrukud linnupuuriga” jaoks, viib nad taas kokku.

Rock Point on imeilus, tuulte käes asuv hoone, kus on palju saladusi, ning on üks teema, millest see pere kunagi ei räägi. Ning keegi käib varjudes ümber maja, jälgides elanike igat liigutust. Keegi kes mäletab neid tüdrukuid maalilt. Mäletab mida nad tegid.

Õed peavad tõe päevavalgele tooma, et sellest vabaks saada - et üksteist taas leida

Mystery, Thriller


“Linnupuur” on ideaalne raamat neile, kellele meeldivad Santa Montefiore ja Kate Mortoni raamatud. Ja et lugu veelgi põnevamaks ajada - kui te olete lugenud Stephen Kingi “Dolores Clairborne” raamatut, siis on selles loos ka midagi sellest.


See on peredraama. Kolm kasuõde, kunstnikust isa, vanavanemad, isa lõputud uued “modellid” ja tegevus toimub 1999 aasta augustis, kui oli võimalik vaadata täieliku päiksevarjutust ja kakskümmend aastat hiljem. Kat, Flora ja Lauren on sündinud väga väikeste vaheaegadega, kuid Kat ja Flora käisid augustis Rock Pointis aastaid enne seda, kui Lauren sinna esimest korda saabus ja seega on Kat ja Flora palju lähedasemad. Kiilu on tüdrukute suhetesse löönud ka see, et Kati ja Flora emad ei ole tüdrukute isale nii tähtsad kui seda on Laureni ema, seega kannavad tüdrukud oma emade suhtumise üle oma maailma. Kuid Lauren on leidnud lohutust Roc Pointi majapidaja tütrest, kes on nendega ühevanune.

Iga suvi, kui nad taas kokku saavad, on neil esmalt raske koos olla, kuid selle kuu lõpuks on nad taas kui üks pere, kuid sellele päikesevarjutuse aastal muutub kõik. Tüdrukud on vanemad, isa hakkab tegema neist seda kuulsat maali ja nende ellu tuleb uus lapsehoidja/isa austajanna.

Midagi kohutavat juhtus sel päikesevarjutuse päeval. Keegi ei räägi sellest, Laurel ei mäleta, mis juhtus, kuid temale mõjub see psühholoogiliselt siiani kõige raskemalt. Kui isa neid taas Rock Pointi kutsub, ei ta nad mida oodata. Majas ja maja ümbruses ringi käies ja asju sorteerides leiavad nad asju ja mälestusi mida nad on arvanud olevat kaotanud. 

See kokkusaamine toob pinnale vanad haavad, valestimõistmised, ebaõiglused, kuid annab ka võimaluse tundma õppida neid uusi isiksusi, kelleks õed on saanud, leida uusi ühiseid punkte ja põhjusi koosolemiseks.

Põnev peredraama lapselikust julmusest ja teisest võimalusest tehtut heastada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar