2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 10. märts 2024

Rotisaar ja teisi lühijutte

Raamat:
Rotteøya og andre fortellinger by Jo Nesbø, tõlge Kadri Rood (2023) Varrak, RR, A Hinne: A

Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/141445946-rotisaar-ja-teisi-l-hijutte 

Selle raamatu viis lühijuttu kõnelevad tulevikust. Pandeemiajärgses USA-s ootab eliit pilvelõhkuja katusel evakueerimist, sel ajal kui tänavatel toimub kõigi sõda kõigi vastu. Kas keset valitsevat seadusetust on ruumi eetikal ja moraalil põhinevatele valikutele? Teadlane teeb avastuse, mis võib olla igavese elu võti, aga varsti tuleb tal ajaga võidu joosta, et jõuda mälestustemakulaatorini, mis tal oma avastuse unustada aitaks. Kaks sõpra on teel Pamplona pullijooksule, aga armuvad samasse tüdrukusse. Sündmused võtavad ootamatu pöörde ja varsti ei ole küsimus enam selles, kes nad on, vaid hoopis millal nad on. Noor elupõletaja on võlausaldajatega pahuksisse sattunud ning otsustab põgeneda Aafrikas maofarmi pidava isa juurde. Isa ja poeg pole kunagi lähedased olnud, aga surmavalt mürgiste madude keskel tulevad ilmsiks varjatud kavatsused. Avalik sektor on kahanenud olematuks ja elukorraldust määravad suurfirmadest moodustunud kartellid. Malehuvilisest psühholoog töötab kartellide palgamõrvarina ning omavahelises arveteõiendamises lähevad käiku kõige leidlikumad ja julmemad meetodid.

Thriller, Crime, Short Stories, 


Kas te olete näinud sarja Black Mirror?

No vot, kujutage nüüd ette, et Jo Nesbøle on antud võimalus kirjutada uute osade jaoks mõned lood ja ta teebki seda täiesti talle omasel, põnevust ja kõhedust pakkuval moel. Neid lugusid lugedes hakkab pilt täiega jooksma, ning kui need oleks Brittide tehtud Black Mirrori osad, võiks need olla ühed parimad.

Nesbø loodud peaaegu düstoopilises maailmas on tähtsal kohal tehisaru ja tehnika üleüldse. Samas ei ole inimsuhted kuhugi kadunud ja nagu ikka on inimesele kõige suurem oht teine inimene. 

Kui te pole veel Nesbø raamatuid lugenud, siis see oleks väga hea raamat alustuseks. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar