2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 25. juuni 2015

Tiffany Girl



Raamat: Tiffany Girl by Deeanne Gist (2015)
Hinne: B
1893 aastal Chicagos toimunud Maailma Näitus ärgitas kogu Ameerika tegudele ning Louis Tiffany – eksklusiivse Viienda Avenüü juveeliäri pärija – haaras kinni võimalusest näidata seal kõrgtasemel värvitud klaasist tehtud kabelit, mida mitte keegi polnud veel kunagi näinud.

Kuid kui Louisi unelm ähvardab klaasilõikajate streigi tõttu teostamata jääda vaid paar kuud enne näituse avamist, pöördub mees abi saamiseks ootamatusse suunda: ta kutsub appi New Yorgi kunstiinstituudi naisõpilased. Neiud on valmis uuteks seiklusteks, seega tõstavad nad üles oma seelikud, kolivad pansionisse, võtavad kätte klaasilõikurid ning nad saavad tuntuks kui „Tiffany tüdrukud“.

See on südantsoojendav lugu impulsiivsest Flossie Jaynest, kenast lootustandvast kunstnikust, kes on Louisi enda poolt valitud abistama Tiffany kabeli lõpetamisel. Kuigi Flossie on rõõmus, et temast on saanud iseseisev Uus Naine ajal kui enamus nõrgemast sugupoolest püsis kodus, leiab Flossie peagi, et maailm polegi nii sõbralik, kui ta oli oodanud. Selles maailmas on nii Cassanovalike mehi kui ka ebaharilikke abielupaare ning halvustavaid lauluõpetajaid, kuid Flossie võtab endale siiski ülesandeks muuta pansion  koduks ja samas püüab ta ka lõpule viia Tiffany kabeli ning teha endale ka kunstimaailmas nime.

Mida rohkem ta endale väljakutseid kogub, seda enam muutub ta suureimaks vastaseks ta oma süda. Kes või mis saab tema üle võidu? Kas tema unistused või võluv naaber pansionaadist?
Romance, History

See on siis lugu Flossiest, Uuest Naiset, tüdrukust, kes tahab õppida kunsti ning hoida endale ka kõik raha mida ta teeninud on, mitte seda oma isale anda. Tal on õnne, ning ta saab tööle Tiffany klaasikotta, ta kolib pansionaati ning ta on õnnelik, et ta leiab endale seal uue „pere“.

Teine peategelane on Reeve, ajalehe reporter, kes elab ka pansionaadist, kes vaatleb enda ümber toimuvat, kuid ta ei osale teda ümbritsevas elus. Flossie igavesti rõõmus ja pulbitsev iseloom häirivad Reevet tõsiselt ja ta kirjutab naljaviluks temast ja nende pansionaadist ühe satiirilise lookese, mis kogemata satub ta toimetaja kätte, kellele lugu meeldib,selle  trükki laseb ning lisa nõuab.

Seega ongi siin loos siis üks pisut tuulepea tüdruk, tujukas kirjanik ning ärgem unustagem kirjaniku kassi, kelle nimi on Kass (kujutlege vaid :)). Kas see meenutab teile midagi? Ei ei, see ei ole Hommikusöök Tiffany juures, see on Tiffani tüdruk. :)

Ja nii siis ongi, et Flossie töötab Tiffany juures, Reeve kirjutab oma paljastusi Uute Naiste kohta, ning satiiri pansionaadi elust ning isegi kui talle ei meeldi eriti see uus värskendav tuul, mille Flossie on nende kõigi igavasse ellu toonud, harjub Reeve temaga siiski peagi. Kuid siis muutub äkki kõik.

Pansionaadi uusimad elanikud, kes on Flossie kunstnikuosavust taevani kiitnud, on tegelikult petised, kes röövivad Flossielt tema raha, ning ta maali, ning ka palju muid asju teiste pansionaadi elanike tubadest. Samuti saab ka kõigile teatavaks, et Reeve on selle satiirilookese taga ning et tema suurimaks inspiratsiooniks on Flossie. Kõik mis senini oli olnud suur rõõm, on nüüd ühtäkki vägagi kohutav. Pärast seda kui Reeve on pansionaadist välja kolinud kaotab Flossie ka oma töö Tiffany juures ning ajad lähevad tema jaoks veelgi kohutavamaks.

Läheb pikka aega enne kui Flossie hakkab tundma end taas õnnelikuna ning sama aega vajab ka Reeve, et ta asuks vaatlejast kaasaelavaks. Ning see on ka lõpuks see aeg, kui need kaks lõpuks kokku saaks ning oma elud ühendaks.

Lisaks sellele kenale armastusloole on siin ka tõsiselt huvitav ajalooline taust kogu loole. Lähemalt räägitakse Tiffany klaasitööstusest, Maailma näitusest, elust pansionaadis ning YMCA ühiselamutes ning muudest huvitavatest asjadest, mis toimusid sellel ajajärgul. See oli üks tõsiselt huvitav lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar