2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 8. aprill 2014

The Scandalous Adventure of the Sister of the Bride

Raamat: The Scandalous Adventure of the Sister of the Bride (Millworth Manor #3) by Victoria Alexander (2014)
Hinne: A
Pruut ja peigmees kutsuvad kogu südamest oma pulma 
Pruudi õe, Delilah, väga kombeka lese Leedi Hargate ja Samule Russelli, peigmehe sõbra, vägagi vallalise, tibake ebasünndsa poissmehe.

Leedi Hargate ja hr. Russell, on eelnevalt kohtunud ühel unustamatul ööl New Yorgis, kui ettevaatus – ja riided – heideti kus kurat, kuid nüüd eelistavad nad teeselda, et nad pole varem kohtunud.

Leedil on plaanis hoiduda armastusest, ning kõigist sellega seotud komplikatsioonidest, iga hinnaga. Härrasmees plaanib aga tema meelt muuta.

Külalised on kutsutud nautima Millworthi mõisa paljusid võlusid – suurepärast maastiku, külluslikult möbleeritud ruume ning vaikseid nurgakesi – ning võimalust avastada, et see üks öö võis olla alles algus …
History, Romance

See väga pika nimega raamat on siis järg raamatutele ja novellile What Happens At Christmas, Lord Stillwell’s Excellent Engagements ja The Importance of Being Wicked (deem kõik need raamatud on tõsiselt pikkade nimedega :)).

Igatahes on tegemist ühe vägagi suurepärase looga. Peategelasteks on siis kaks noort inimest – Delilah ja Samuel – kes mõlemad on kogenud õnnetut armastust. Sellele vaatamata pole Samuel siiski kaotanud usku armastusse ja saatusesse, kuid Delilah ei usu, et abielus oleks vajalik armastus, kuna tema kogemus ühepoolsest armastusest oli väga ebameeldiv, kuid abielu, mis oli loodud varalistele ja seisuselistele alustaladele on kindel. Kuid ühel ööl New Yorgis lasi Delilah oma korsetipaelad vabaks ja veetis unustamatu öö Samueliga, keda ta oli pidanud lihtsalt üheks oma tulevase õemehe äripartneri ametnikuks ja ei arvanud teda enam kunagi nägevat.
 
Kuid nüüd õe pulma lähenedes tuleb Samuel Inglismaale oma sõbra pulma kaasas uusim leiutis Saksamaalt – motorvagon hr. Benzilt.

Delilah üllatus on suur, kui tuleb välja et Samuel polegi lihtne ametnik, vaid vägagi rikas ärimees, kuid siiski ta on Ameeriklane ja seega pole tal tiitlit. Kuid Samuel ei tulnud vaid pulma, ta tuligi Inglismaale mõttega kohtuda taas Delilahiga, sest tema teadis, et Delilah on vaid saatjadaam, mitte pruudi õde.

No ja nii siis ongi, et esialgu teesklevad need kaks, Delilah õhutusel, et nad pole varem kohtunud, vaidlevad pidevalt üksteisega tuliselt igasugustel huvitavatel teemadel (progress, armastus, abielu …), veedavad veel koos ühe tulise öö, saavad Londonis teada Delilah surnud abikaasat puudutava tõe, mis päästab Delilahi ajutisest finantsilisest raskusest, kuid samas kindlustab veelgi tema uskumust sellesse, et armastust pole abielusse vaja.

Need kaks tegelast on lausa suurepäraselt kirjutatud, nende dialoogid on kaasahaaravad ja vahel suisa nakatavalt naljakad ja tihti ülimalt tulised. Kogu lugu on äärmiselt hästi kirjutatud. Üle pika aja on see esimene ajalooline armastusromaan, kus peategelased ei varja mingit mõttetut „saladust“ mille paljastamise tagajärjel peaks muutuma kogu nende senine elu. Lugu on ju iseenesest lihtne, täis nalja, üllatusi, armastust, sest kõrvaltvaataja jaoks – lugeja jaoks – on Deliah ja Samuel ideaalne paar, nad armastavad üksteist, nad lihtsalt ei julge endile seda tunnistada, nad mõistavad üksteist paremini kui mõni teine paar, kes on aastaid koos elanud, nad vaidlevad nagu iga teine eluterve paar ja nendevaheline keemia on äärmiselt plahvatusohtlik.

See oli üks tõeliselt suurepärane lugemine. Nüüd tuleb veel vaid leida aega, et eelnevad raamatud läbi lugeda ennem kui neljas raamat ilmub.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar