2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 27. juuli 2018

The Hollow Hills



Raamat: The Hollow Hills (Arthurian Saga #2) by Mary Stewart (1973)
Hinne: C
See on kaasahaarav ja põnev lugu sellest, kuidas võlur Merlin aitas Arthuril Briti kuningaks saada. See erakordne lugu muudab legendi Merlinist ja tema kaitsealusest Arthurist elavaks.
Fiction, Drama, History

Arthurist ja Merlinist on palju erinevaid lugusid kirjutatud, filme tehtud ja ka telesarju vändatud. Kuid see legend annab pidevalt kirjanikele võimalust uue nurga alt seda lugu vesta ja uusi versioone pakkuda sellest, kuidas tegelikult oleks võinud asjad toimuda. Kõige sarnasem lugu sellele raamatule on telesari Camelot.

See nelikümmend viis aastat tagasi ilmunud raamat, pakub lugejatele samuti uue versiooni, kuidas oleks võinud see vana legend tegelikult välja näha.

Õõnsad mäed on sarja teine raamat ja siin on juttu Arthuri sünnist, tema poisikese aastatest ja tema kuningaks saamisest. Loo jutustajaks on Merlin, kes vaatab tagasi oma olnud elule. Algab jutt sellest hetkest, kui ta põgeneb kuninga, Uther Pendragoni, Arthuri isa, juurest, kellel ta just oli aidanud mehe ihaldusobjekti ja Arthuri ema voodisse. Kuna kõik ei läinud päris nii nagu kuningas oli lootnud, siis kõige kergem oli tal ju karistada seda, kes teda oli aidanud. Aga Merlin teadis tänu oma nägemustele, et sellel ööl on eostatud järgmine kuningas ja ta teadis ka seda, et tema saab olema see, kes poisi üles kasvatab.

Seega ta ongi esialgu oma üksildases koopas, koos tema juurde põgenenud teise kuningat aidanud noormehega, parandab oma haavad ja läheb siis õigel ajal kuninga ja nüüdseks ka juba kuninganna juurde tagasi, et võtta laps ja viia ta kindlasse kohta, kust teda keegi leida ei oskaks.

Merlin annab Arthuri üle ta esimestele kasuvanematele, jätab Ralfi talle kaitsjaks ja asub ise mööda Euroopat ja lõunamaid rändama, et otsivat silma poisist eemale hoida. Oma reisidel kohtab ta uusi inimesi, saab uut infot ja kui aeg on õige, viib ta tee ta tagasi Inglismaale, üksildasse metsakabelisse, kus ta kohtub taas, nüüdseks juba üheksa aastase Arthuriga. Merlin ei ütle veel poisile, kes ta on, ta lihtsalt räägib noormehega oma reisidest, õpetab talle asju, mis poissi huvitavad ja vaatab kuidas poiss loob eluaegseid sõpruseid teiste kasulastega.

Kui Arthur on neliteist saanud on Inglismaa taas sõjas ja kuningas Uther on haigusest põdur. On aeg avaldada Arthur kogu briti rahvale ja tõestada, et tema on õige uus kuningas, kes liidab Britid üheks tugevaks riigiks. See on see kuulus kivist mõõga tõmbamise koht ja siin on lugu hooooooopis teistmoodi.

See oli huvitav lugemine just selle pärast et see polnud nagu tavaliselt kirjutatud Arthuri või mõne tema rüütli vaatenurgast vaid Merlini vaatenurgast. Ja Merlin ei olnud see tavaline habemega kookus tige vanamees, vaid kahekümnendates noor prints, kuninga poolvend, kes on maagiast puudutatud ja kes teab tulevikku. Hea lugemine ja nüüd tuleks leida aega ka ülejäänud osad kunagi läbi lugeda, sest see oli üks väga huvitavast vaatenurgast pakutud Arthuri ja Merlini lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar