2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 8. jaanuar 2020

King nr 39

Raamat: King nr 39 by Jaanus Vaiksoo (2019)
Hinne: C
Viienda klassi poiss Paul Viies magab hommikul sisse ja otsustab sel päeval kooli mitte minna. Esimesest popipäevast saab alguse seiklus, mida ta ei oleks osanud uneski näha. Äkki elu ongi selline, samal ajal kui tema koolis istub? Üks väike juhus lükkab lumepalli veerema, Pauli teele satub kirev seltskond: kahtlane Kingamees, imeilus Jekaterina, suur ja naljakas Artur ning tema tütar Minna Riin, kellest saab Pauli parim sõber.

Põnevust, mõistatusi, nalja, armastust … ja üks lugu, mis ootas oma aega.
Fantasy, Children, Mystery
 
Vot selline kärtsrohelise kaanega raamat.
Esimesed lehed tuletasid mulle meelde ühte mu lapsepõlve lemmikut – Aleksandr Mireri „Kus on rändurite kodu?“ ja siis ühel hetkel meenutas ta Bulgakovi „Meistrit ja Margaritat“. Põnev lugu täis müstikat ja pildikesi sügisesest Tallinnast.



See oli üks huvitav lugu Paul Viiendast, kes muidu oli igati kohusetundlik poiss, aga koos esimese pisvinniga hakkab ta koolist põhjuseta puuduma, aegajalt. Ta on endiselt kohusetundlik poiss, kuid nüüd tunneb ta ka vajadust lisaks koolile üht müsteeriumi lahendada. Tema ellu on tulnud uued inimesed ja ka uued kogemused.

Põnevust kruvivad üles Pauli „jalutustkäigud“ kellegi teise kingades ja Minna osavus maskeeringus. Lõpplahendus tuleb liiga lihtsalt, kuid samas jääb ikkagi nii mõnigi asi seletamata või siis siduvad niidid tõmbamata. Kas sellest võiks arvata, et tuleb ka King 40 või 44 või mis iganes kinga numbrit Paul kunagi kandma hakkab?

Huvitav lugemine, lihtsalt minu jaoks ei istunud lõpp väga hästi kokku ülejäänud looga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar