2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 21. veebruar 2020

Asenduspeika


Raamat: The Fill-In Boyfriend by Kasie West, tõlkija Maarja Kruusmets (2019) Ersen, RR, A
Hinne: C
Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/48645567-asenduspeika
Kui Gia Montgomery poiss Bradley ta keskkooli balliõhtul parklas maha jätab, otsustab tüdruk teha mõeldamatut… veenda kena noormeest, kes sealsamas oma õde ootab, sel õhtul oma peikat teesklema. Ülesanne on lihtne: kaks tundi, ei mingeid pikemaajalisi kohustusi, mõni süütu vale…
Drama, Romance, YA

Asenduspeika on mõnes mõttes selline tüüpiline noore teismeliste lugu, kus iga väiksemgi asi võib viia „maailma lõpuni“, kuid samas oli see lugu ka üllatuslikult mõistlik.

Lugu algab nagu oodata ongi, ega muidu pealkiri „Asenduspeika“ poleks, et kangelanna peab kiirkorras leidma endale kõrvale meesolevuse, kes etendaks ta peikat, kes on ta just maha jätnud. Ühtpidi on see tema õnn, et ta sõbrannad pole poissi varem näinud, kuid teistpidi mässib ta end sellega valede võrku. Ja nagu valedega ikka, on neil kombeks ootamatul hetkel sind tagumikust näksata.

Aga see lugu pole ainult ühest valest, mis kasvab probleemiks ja siis saab tõeks. Lisaks sellele on see ka kangelanna eneseleidmise lugu, millele annab tõuke nii see libapeika, kui ka venna koduvideost valminud projekt teismeliste pinnapealsusest ja ainult laikide peale elamisest. Lisaks sellele heidetakse ka pilk sõprade valimisele ja hoidmisele ning erisugustele vanemate tüüpidele. Kuigi alguses oli tüdrukut kirjeldatud kui kontrollifriiki, kes kirjutab kõigile minutilise täpsusega ette mida nad tegema peavad, et tema soovitud tulemuse saavutaks, siis üllatavalt ruttu (loe paari leheküljega) muutub tema iseloom täielikult.

Ma hakkasin seda raamatut lugema teadmisega, et see on üks järjekordne noortekas kus pseudoprobleemid kasvavad nii peategelastel kui ka minul üle pea ja silmalihased saavad korraliku trenni kõigist neist jaburduste peale silmade pööritamistest, kuid tegelikkus on palju parem. Täitsa asjalik lugu, võib-olla olid mõned apsud ja mõni asi oleks võinud olla paremini ära seletatud ja mõnda asja ei oleks pidanud nii kergelt ja kiiresti muutma, kuid sellele vaatamata, oli päris hea lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar