2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 7. veebruar 2020

Sõnad sügavas sinises

Raamat: Words in Deep Blue by Cath Crowley, tõlkija Bibi Raid (2019) RR, A
Hinne: B
See on armastusromaan.
See on Ulguvate Raamatute raamatupoe lugu, kus lugejad saavad kirjutada võõrastele, armsamatele, kirjanikele kirju.
See on Henry Jonesi ja Rachel Sweeti lugu. Nad olid kunagi parimad sõbrad, enne kui Rachel mere äärde kolis.
Nüüd on Rachel tagasi, töötab raamatupoes, leinab oma venda, Cal, ja otsib tulevikku raamatutest, mida inimesed armastavad ja kuhu nad on oma sõnad maha jätnud.
Romance, Drama, YA

Sõnad sügavas sinises on kahe noore lugu. Lugu sellest, kuidas nad kunagi olid parimad sõbrad, kuidas tüdruk ära kolima pidi ja kuidas nende viimane õhtu ära rikuti. Kuidas tüdruk tagasi tuleb, hing valu täis, lootuses, et kui ta on kellegi teise peale vihane, siis äkki ta saab oma valust lahti. Poiss on kurb selle pärast, et ta on kaotanud oma parima sõbra ja ta isegi ei tea, miks ta ta kaotanud on.

Kuna tegemist on siiski teismeliste looga, siis on siin loomulikult armuvalu ja õhkamist nende poole, kes neid õhkeid tegelikult väärt pole. On arusaamatustest tekkinud solvumisi, kuid samas peavad nad ka selle loo jooksul täiskasvanuteks saama, sest nende senine maailm kaob, kas ühel või teisel moel, küsimus on ainult selles, kas nad lähevad sellele uuel elule vastu koos või eraldi.

See oli hea lugu, vaatamata teismeliste armuvalule ja imelikule salatsemisele. Kuid millest ma aru ei saanud, oli see – kas Cal oli vanem või noorem vend? Kui Cal pidevalt raamatupoes koos Racheli ja Henryga oli, kuidas saab siis Rachel mõelda, et ei tea, kas ta ikka Georgit tunneb, kui George oli pidevalt poes. Kas Martin oli George vanusekaaslane ja kas Cal oli ka sama vana või vanem. Aga mis mulle meeldis oli see, et vastupidiselt ameerika autoritele ei suruta lugejatele pidevalt peale, kus tegevus toimub. Korraks alguses mainitakse Melbournet ja ülejäänud tegevus toimub väljamõeldud linnakeses. Aga tore on lugeda küll, et tegevus toimub veebruaris, suve lõpus ja peagi algab taas uus kooliaasta :).

Hea lugemine täis raamatuid ja elutervet vaatamist surmale ning elu pidevale muutumisele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar