2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 21. veebruar 2020

Superkoomik


Raamat: Comedy Queen by Jenny Jägerfeld, tõlkija Kadi-Riin Haasma (2019) Varrak, RR, A
Hinne: B
Sasha sai just kaksteist. See on magneesiumi aatomnumber. Tema ema ütles ikka, et mõnel inimesel on „naljakad kondid”, et nad on üdini humoorikad. On ka selliseid, kes oskavad nalja teha, kui nad harjutavad. Olemas on ka kolmas sort, need, kes pole üldse vaimukad, ükskõik kui palju nad ka ei püüaks (Sasha õpetaja Cecilia on vist seda tüüpi). Sashal pole naljategemine just veres, aga see-eest on tal plaan: temast saab superkoomik! Kui tal õnnestub inimesi naerma ajada, siis ehk kaob see teine asi ära. See, mis pakitseb laugude taga ja kõrvetab ja ähvardab langeda – jah, lausa eluohtlike – pisaratena põskedele.
Drama, YA

Superkoomik, nagu juba ka sissejuhatuses öeldud on kaheteist aastase tüdruku lugu, kes tahab saada stand up koomikuks. Aga see pole ta ainus eesmärk/reegel millest ta tahab kinni hoida ja ellu viia, sest vaid siis kui need asjad on tehtud on ta kindel, et saab edasi elada. Ta pead loobuma oma pikkadest juustest loobuma, ta ei tohi kellegi eest hoolitseda, ei tohi metsas jalutamas käia ega raamatuid lugeda, ei tohi millestki mõelda ja temast peab saama superkoomik. Tal on omad põhjused, mis ta neid asju endale eesmärgiks seab ja miks ta proovib neid ka võimalikult ruttu täita. Kuid kui kõik punktid on täidetud (noh, see mõtlemise lõpetamine on natuke raskendatud), mis siis edasi ja kas neist reeglitest kinnipidamine aitas?

See on emotsionaalselt raske lugu ja ilmselt puuduvad minul funny bones või on nad minul mingi muud stiili komöödia peale häälestatud, sest mina ei saanud selles raamatus olevast huumorist aru, pigem leian ma ka takkajärgi raamatule mõeldes pidevalt üles selle mille vastu Sasha nii intensiivselt võitles. Äkki peaks ka põrandale heitma, et gravitatsioon oma töö teeks ja sest vesi ei voola ju ülespidi.

See oli hea raamat, teatud eluhetkes olevate inimeste eneseabiraamat, kuid samas ka hästi raske raamat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar