2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

laupäev, 12. veebruar 2022

Mõrv viskivabrikus

Raamat: Single Malt Murder by Melinda Mullet, tõlge Ragne Kepler (2021) Tänapäev, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/59454347-m-rv-viskivabrikus  

Edukas fotoajakirjanik Abigail Logan ei ole kunagi teinud saladust, et tema teadmised viskist mahuvad napsuklaasi ja ruumi jääb ülegi. On saatuse rumal ninanips, et just Abigail pärib Šoti mägismaal asuva boutique-viskivabriku Abbey Glen, mis on üks perspektiivikamaid viski väiketootjaid Šotimaal.


Šotlastele on viski enamat kui lihtsalt naps, see on peaaegu nagu kinnismõte. Abbey Gleni käsitööviski on rohkem kunst kui teadus. Kunst, mille täiustamisele võib pühendada kogu oma elu.


Ja paraku võib selles kunstis elu ka kaotada. Abigail hakkab saama järjest karmimaid anonüümseid ähvardusi, mille taipamiseks pole vaja erilist nutikust: ta pole siin teretulnud.

Küll aga peab Abigail peab kokku võtma kogu oma nutikuse ja vapruse, sest ähvardustest paberil saab peagi mõrv.


Jah, viski pole lihtsalt jook, see on kirg.

Cozy Mystery, Humor, Romance


Kas teile meeldib Šotimaa, šoti viski, muhekrimi, romantika? Kui meeldib, siis on see raamat teie jaoks.

See on lugu ootamatult päranduseks saadud viskivabrikust, selles samas viskivabrikus toimuvast sabotaašist, suurepärasest šoti loodusest, elanikest, viskist.


Ma loen seda raamatut ju teist korda ja ka teist korda lugedes on lugu endiselt huvitav ja kaasakiskuv, kuid see kord segas mind see, et olen ka lugenud kahte järgmist raamatut ja ma kippusin siit ootama asju, mis tulevad alles järgmistes raamatutes :D


Mõrv viskivabrikus tutvustab Abigaili, millega ta varem tegelenud on, kuidas viskivabrik tema omandusse jõuab, kuidas viskit tehakse, kuidas Abbiet tahetakse võimalikult ruttu vabrikut müüma panna ja kuidas ta avastab need paharid, kes ei taha teda sinna “poisteärisse”. Kuid selle krimiloo sisse on väga hästi põimitud ka inimsuhted, millest võib midagi suuremat kasvada, või siis ka mitte.


Selle raamatu juures võlusidki mind eriti see, kuidas autor räägib viski valmimisest, millised on need pisiasjad, mis võivad mõjutada viski maitset, värvi ja hinda. Pärast lugemist tahaks ise ka proovida üht korralikku, single malt viskit, mis on mahe ja kirsise järelmaitsega.


Ja krimilugu oli ka teist korda müsteerium, endiselt ei leidnud ma põhipaharit enne kui autor selle paljastab, kuigi ta on algusest peale seal ja tegutseb vaikselt oma naeratava maski taga. Ja nagu ikka, on kuriteo taga kadedus ja ahnus.


Mul on kahju, et kaanekujundus ei ole rohkem isuäratav, kuid sisu selle tagasihoidliku kaane taga on hea! Uskuge mind!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar