2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 31. juuli 2023

Out of the Dawn

Raamat: Out of the Dawn (Into the Mist #2) by P. C. Cast (2023) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/63278210-out-of-the-dawn  

Mercury Rhodes juhib oma ellujääjate grupi turvalisse sadamasse - seda siis seniks, kuni keegi või miski asub neid taas jälitama.


Mercury Rhodes ei mäletagi peagi elu enne seda kui pommid langesid, enne rohelist udu. Ja isegi kui see roheline udu oli surmav meestele, kui nad seda sisse hingasid, andis see naistele hoopis uue elu. Rohelist udu sisse hinganud naised said uued võimed, Stella tunnetab tulevikku, Imanil on eriline side maaga, Karenil vaimude maailmaga ja Gemmal on ravivõimed. Kuigi Mercury on nüüd uskumatult tugev, ei ole ta kindel, kas ta on neid ees ootava jaoks piisavalt tugev. Eriti pärast Fordi surma.


Nad leiavad  võimaliku elukoha looduskaunis kohas, mille nimeks on Painted Hills. Nad kõik loodavad, et on leidnud koha, kus alustada uut elu. Kuid Mercury teab, et see ei saa olema nii lihtne, kuna ta teab, et keegi või miski, soovib neile halba. Miski tahab valitseda maailma varemeid, ning see miski näeb Mercuryt kui ohtu, mis tuleb kõrvaldada.

Fantasy, Dystopia, Horror


Tegelikult hakkasin ma esimesena kuulama seda raamatut, ning kui ma aru sain, et see on sarja teine osa, siis jätsin selle pooleli ja lugesin alguse enne läbi, kui jätkasin. Seega teadsin ma esimest raamatut lugedes juba millised tagajärjed on ühel või teisel sündmusel, kuid see ei vähendanud grammi võrdki teise osa võlu.


Esimene raamat lõppeb üheti kohutavalt teisalt lootustandvalt, seega lähen teine edasi samasuguse meeleoluga. Leitud elukoht tundub igati sobilik, seega julgevad nad endale järgi kutsuda ka need, kes jäid esialgu mägikuurortisse. Mercury põeb endiselt Fordi kaotust, kuid ta mõistab, et see ei ole õige aeg oma leinakookonis olemiseks. 


Selles raamatus jälgib autor ka mõnda teist ellujäänut, elagu nad siis oma esimest või teist elu, olgu nad siis muutunud vähe või rohke, kuid üks on kindel, et need kes olid enne rohelist udu halvad muutusid pärast seda suisa õelateks, ning need kes olid head, muutuvad kangelasteks. Ja nüüd jääb ainult üle küsida, kas uut maailma hakkavad ehitama need esimesed või teised. 


Kuid see pole ainult hea ja kurja vahelise võitluse raamat. Siin on ilusaid inimsuhteid, innustavat koostööd, eneseavastamist ja kõikemuutvat maagiat. Kui juba on lugema hakatud, siis elad neile kõigile kaasa, nutad koos nendega nende kaotuste üle, rõõmustad koos neil vähestel õnnehetkedel, mida see uus maailm neil pakub, ning tantsid koos nendega uue külvi õnnistamispeol. 


Kuigi mõlema raamatu tegevus toimub vaid paari nädala jooksul, toimub selle lühikese aja jooksul väga palju ja ma ei pea silmas seda mismoodi maailm muutub, vaid seda mida ellujäänud jõuavad organiseerida, mida nad jõuavad ära teha ja kuidas nad suudavad uue olukorraga kohaneda.


Hoopis teistsugune düstoopia, kui nad tavaliselt on, kuid väga hea lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar