2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 15. oktoober 2023

Saar

Raamat: Drung (Hidden Iceland #2) by Ragnar Jónasson, tõlge Piret Lemetti (2023) ER, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/123509441-saar  

Neli sõpra sõidavad saarele. Tagasi pöörduvad üksnes kolm …


Kriminaalpolitsei inspektor Hulda Hermannsdóttir saadetakse muust maailmas ära lõigatud Elliðaey saarele asja uurima ja peagi märkab ta häirivaid sarnasusi varasema juhtumiga – kümme aastat tagasi jumalast niisama hüljatud Vestfirðiris mõrvatud noore naise looga. Kas neis inimtühjades paikades varitseb kannatlikult oma ohvrit tapja?


Uurijale puru silma ajamisele keskenduvas kassi ja hiire mängus osalevas Huldas kasvab veendumus, et keegi ei räägi tõtt – ka talle kõige lähedasemad inimesed.


Aga kes murdub esimesena? Ja milliseid saladusi varjab saar?


„Saar“, painav, pingeline ja lõikavalt kõlekülm nagu Islandi talv, kirjeldab ühe naise teekonda kõige sügavamatesse pimedasse soppidesse peidetud tõeni, heites valgust ta enese süngele minevikule.

Crime Mystery


Järg raamatule Pimedus. Või õigemini siis mitte järg vaid eellugu, sest Pimedusele ei saaks ju kuidagi järge olla, kui peategelaseks on taas Hulda.

Noh igatahes. Taas kord on Huldal lahendada lugu, mis esialgu tundub olevat lihtne, kuid mille taga on palju rohkem, kui esialgu näib. 

Loed ma mõtled, et aaaa, ma tean küll mis juhtus. Aga ikka ei tea küll. Miski ei saa olla nii lihtne kui esialgu näib. Inimesed juba on ühed keerulised loomad ja selle asemel, et teha midagi loogilist, mis lõpetaks kõik koheselt ja kergelt, peavad nad tegema midagi keerulist ja ootamatut, või siis samas ka oodatavat, sest paanikas käitutakse ikka risti vastu igasugusele loogikale.

Õõvastav tunne tekib, kuid see on ongi ühe hea krimipõneviku eesmärk, pakkuda hirmujudinaid. 

Lisaks sellele põnevale juhtumile saab vaadata ka sügavamale Hulda isikliku ellu. Sedasi mõistab paremini eelneva raamatu sündmusi ja mõistab ka Hulda käitumist.

Põnev igatahes!


Ja kas te teate, et sellest sarjast tehakse telesarja, õigemini esimene hooaeg on juba purgis ning praegu käib toimetamine. Juba ootan, et seda näha saaks :) 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar